Nieuws, feedback en meer > Nieuwsberichten en reacties

Tip: hoe je ronde folders krijgt in iOS 9.3

(1/1)

Robert:
Tip: hoe je ronde folders krijgt in iOS 9.3Voor de meeste aanpassingen aan het uiterlijk van iOS heb je een jailbreak nodig, maar nu even niet. Want er is ontdekt dat het in iOS 9.3 mogelijk is om ronde folder-icoontjes te krijgen, simpelweg door een heel erg kleine achtergrondafbeelding te gebruiken.

Waarschijnlijk gaat het hier om een bugje in iOS 9.3, waarbij de icoontjes van folders rond worden als je een achtergrondafbeelding gebruikt die maar 3 bij 3 pixels 'groot' is. Als je zelf zulke afbeeldingen niet hebt, op deze Chinese site vind je er een heleboel.

Zo'n achtergrondafbeelding gebruiken als achtergrond op jouw iDevice doe je als volgt:

1. Ga naar de eerder genoemde Chinese site, kies daar een plaatje, zet je vinger daarop tot je de optie ziet om die te bewaren en kies daarvoor.

2. Open Instellingen > Achtergrond > Kies een nieuwe achtergrond. Kies de afbeelding die je net op de Chinese site bewaard hebt.

3. Kies dan voor "Stel in" en daarna voor "Beginscherm" en je folders zullen ronde icoontjes krijgen. Tenminste, de meeste, bij mij bleven de icoontjes van sommige folders toch het standaard vierkant met afgeronde hoekjes.

Hieronder zie je hoe het er uit ziet met ronde icoontjes voor de folders.Op het YouTube filmpje hieronder kan je het ook zien, maar de gebruiker die het daar laat zien heeft het plaatje van 3 bij 3 pixels al staan op de iPhone die gebruikt wordt.


Navigatie

[0] Berichtenindex

Naar de volledige versie