Nieuws, feedback en meer > Nieuwsberichten en reacties

Tip: kies zelf hoeveel icoontjes je ziet in Launchpad

(1/3) > >>

Robert:
Tip: kies zelf hoeveel icoontjes je ziet in LaunchpadSinds OS X 10.7/Lion heeft Apple de app Launchpad aan OS X toegevoegd, een launcher die sterk doet denken aan het Home-scherm van een iDevice. Launchpad is vooral handig voor mensen die graag veel apps tegelijk op hun scherm willen zien als ze die lanceren, op een gegeven moment kom je daar in je Dock waarschijnlijk ruimte voor tekort.

Je kan in Launchpad meer icoontjes op één scherm krijgen door ook folders aan te maken, dat gaat op dezelfde manier als in iOS (dus door het icoontje van een app op die van een andere app te slepen).

Maar de app Lauchpad heeft geen voorkeuren, dus je kan daarin bijvoorbeeld er niet voor kiezen om meer icoontjes op één scherm te laten zien door de icoontjes kleiner te maken. Zonde, want die icoontjes zijn in de standaardinstelling wel erg groot, vooral op het kleinere scherm van een MacBook krijg je dus niet zoveel apps op één scherm te zien.

Maar het is wel mogelijk om die icoontjes kleiner te maken, en zo er veel meer op je scherm te laten zien. Om dat te doen moet je alleen even wat code in de Terminal-app plakken.

Hieronder zie je Launchpad op een MacBook Pro zoals die door Apple ingesteld is, met zeven icoontjes naast elkaar. Zet je dat getal op tien, dan worden de icoontjes kleiner en passer er dus meer naast elkaar, zoals je in het plaatje daaronder kan zien.

Tip: kies zelf hoeveel icoontjes je ziet in Launchpad

Tip: kies zelf hoeveel icoontjes je ziet in Launchpad

(klik op de plaatjes voor een grotere versie)

Als je die tweede versie in jouw Launchpad wilt, dan moet je de volgende drie regels code één voor één kopiëren en in Terminal plakken.

--- Citaat ---

defaults write com.apple.dock springboard-rows -int 10

defaults write com.apple.dock springboard-columns -int 10

defaults write com.apple.dock ResetLaunchPad -bool TRUE;killall Dock


--- Einde van citaat ---

Daarbij kan je natuurlijk variëren zoals jij dat wilt, simpelweg door in de eerste twee zinnen een ander cijfer te kiezen. Zet je dat bijvoorbeeld op 3, dan zal je maar drie icoontje naast elkaar in Launchpad zien, met heel erg veel ruimte ertussen.

Wil je Launchpad weer terug hebben zoals het standaard staat, dan kan dat natuurlijk ook. Ook nu moet je daarvoor weer in Terminal zijn. Dit keer moet je drie regels code hieronder één voor één kopiëren en in Terminal plakken.

--- Citaat ---

defaults delete com.apple.dock springboard-rows

defaults delete com.apple.dock springboard-columns

defaults write com.apple.dock ResetLaunchPad -bool TRUE;killall Dock


--- Einde van citaat ---

MacMiep:
Wil degene  die Launchpad daadwerkelijk gebruikt zijn hand opsteken? *hand naar beneden laat*

GeorgeM:
Ik ook niet, maar ik ken wel mensen die het erg handig vinden en dus ook gebruiken.

Maar of dat mensen zijn die Terminal durven te gebruiken? Ik denk het niet.

Sypie:
Ik zou niet eens weten hoe ik dat op mijn scherm moet krijgen. CMD-spatie werkt voor mij 10 keer sneller en zonder muis.

jeanhoek:
Zelf gebruik ik voornamelijk Spotlight als programma launcher.
Toch vind ik het een leuke tip, al verbaas ik mij steeds vaker over het verdwijnen van opties die je dan middels een code in de Terminal weer terugvindt.

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie