Tip: meerdere bibliotheken in Foto's
geplaatst: 22 april 2015 - 14:56
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/tip.gif
Tip: meerdere bibliotheken in Foto's
Over de nieuwe Foto's-app is al veel geschreven (en ook veel geklaagd), maar Apple kennend zal deze app de komende tijd waarschijnlijk nog veel aangepast en verbeterd worden.

In de tussentijd een korte tip, iets waar doorgewinterde MacFreak waarschijnlijk zelf al achter zijn gekomen. Want Foto's heeft een optie die we al kennen van bijvoorbeeld iTunes, en ook iPhoto, de voorganger van Foto's. Want als je deze app opstart terwijl je de alt-toets ingedrukt houdt dan krijg je de optie om te kiezen welke bibliotheek je wilt zien, en ook andere bibliotheken aan te maken.Handig als je bijvoorbeeld verschillende dingen helemaal uit elkaar wilt houden, bijvoorbeeld persoonlijke foto's en foto's voor je werk.

Mocht je geen alt-toets op je toetsenbord vinden, er zijn ook Macs waarbij die toets in plaats van alt de naam "option" heeft meegekregen. In dat geval werkt deze tip natuurlijk ook gewoon, maar moet je dan de option-toets ingedrukt houden tijdens het opstarten.geplaatst door: Robert
Tip: meerdere bibliotheken in Foto's
reactie #1 geplaatst: 22 april 2015 - 18:45
Ik heb diverse keren geprobeerd de iPhoto bibliotheek van mijn vader in te lezen (iPhoto werkte niet meer sinds de update naar Yosemity). Hij blijft bij 25% steken. Dus ik zou hem al erg blij maken met 1 blibliotheek. :dozingoff:

Bert
geplaatst door: bert
Tip: meerdere bibliotheken in Foto's
reactie #2 geplaatst: 22 april 2015 - 18:50
Precies hetzelfde hier meegemaakt, ik dacht laat ik overstappen op Iphoto maar tijdens het synchroniseren Itunes/Iphoto bleef het hangen bij 5 procent?
De enige oplossing was alles aan/uit en Foto's maar weer gebruiken.
geplaatst door: malpiet