geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleTV_2010.png
tvOS 14.5: kleurbalans instellen met een iPhone met Face ID
tvOS 14.5 is uit, daarin zijn een aantal bugs verholpen en is de beveiliging nog verder verbeterd. Maar er is ook een interessante nieuwe functie in voor iedereen met een Apple TV HD (voorheen Apple TV 4) of later, in combinatie met een iPhone met Face ID.

Om dit te doen open je de Instellingen-app op je Apple TV en ga je naar ‘Video en audio’. Eenmaal daar aangeland klik je op de kop ‘Kalibratie’ op de optie ‘Kleurbalans’. Als het goed is krijg je dan een verificatiecode te zien op je Apple TV, die je vervolgens op je iPhone in moet voeren. Daarna krijg je een bewegende animatie op het scherm van je televisie te zien, waarvoor je jouw iPhone moet houden. Als die twee via die animatie gekoppelde zijn zal je TV verschillende kleuren tonen, die door je iPhone gemeten worden, waarna de Apple TV die waarden gebruikt voor de kalibratie.Een update op je Apple TV installeren

Updates op een Apple TV HD of 4K installeer je door te gaan naar Systeem, waarin je kiest voor Software-updates en daarin voor de optie Werk software bij. Als je de optie om updates automatisch te installeren aan hebt staan, dan kan dit nog steeds nodig zijn als je de update er meteen op wil zetten, via die automatische functie duurt het vaak een stuk langer. In de drie schermafbeeldingen hieronder zie je al deze stappen voorbij komen.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.AppleTVSoftwareUpdate-1.jpg
tvOS 14.5: kleurbalans instellen met een iPhone met Face ID


https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.AppleTVSoftwareUpdate-2.jpg
tvOS 14.5: kleurbalans instellen met een iPhone met Face ID


https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.tvOS14.5Update.jpg
tvOS 14.5: kleurbalans instellen met een iPhone met Face ID
 #tvOS #Update
Je product of dienst op MacFreak onder de aandacht brengen? Klik dan hier.