geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/TimCookSprekend2018-icoon.jpg
Tim Cook op cover TIME, profiel geschreven door Laurene Powell Jobs
Het Amerikaanse TIME Magazine publiceert ieder jaar een lijst van wat ze daar zien als de meest invloedrijke mensen van het afgelopen jaar. Niet voor het eerst vinden we Apple’s CEO Tim Cook in die illustere rij, nu is hij ook nog te zien op één van de vijf covers die speciaal hiervoor gemaakt zijn.

Maar wat het waarschijnlijk het bijzonderst maakt is de persoon die zijn profiel geschreven heeft: Laurene Powell Jobs, de weduwe van Steve Jobs. Het ligt voor de hand dat Tim Cook erg blij zal zijn met de woorden die Laurene Powell Jobs aan hem wijdt, ze kon nauwelijks complimenteuzer zijn. Tim Cook spreekt trouwens komende maand ook nog op de TIME 100 Summit.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.TIME100MostInfluentialPeople2022.jpg
Tim Cook op cover TIME, profiel geschreven door Laurene Powell Jobs

klik op de afbeelding voor een grotere versie

Andere sprekers daar zijn onder andere Bill Gates, NBA  kampioen Dwyane Wade, John Kerry, Mia Mottley (premier van Barbados) en Eileen Gu (zeer succesvol Freestyle skister).

Hieronder de complete tekst van het profiel dat Laurene Powell Jobs over Tim Cook voor TIME Magazine schreef:

Citaat
Apple is Tim Cook’s life’s work, and in this work, Tim displays mastery. Tim has demonstrated more range in his leadership of one of the world’s largest companies than any contemporary CEO. Since Apple’s products and policies affect the very character of contemporary life, Tim’s job demands not only business wisdom but also philosophical wisdom. The intense pressure of setting and executing Apple’s progression with deep precision, and of taking responsibility for the company’s effects on society, is almost unimaginable. Yet Tim does it with compassion and discipline, turning to nature to replenish his spirit. In the summer he can be found hiking in our national parks, buoyed by the majesty of the mountains.

After more than a decade at the helm, Tim has carved out a place as not only one of the world’s most admired CEOs but an exemplar of moral leadership, technological imagination, environmental stewardship, and humanitarianism. To paraphrase a famous speech by Theodore Roosevelt: Tim strives valiantly, dares greatly, and spends himself in a grand cause.


 #TimCook
Klik hier voor informatie over het onder de aandacht brengen van producten of diensten op MacFreak.
geplaatst door: sluisje
Het is mij duidelijk; Voor wat betreft mevr Jobs zijn in Tim zowat alle goede eigenschappen die een mens maar kan hebben verenigd. Had ik anders kunnen verwachten?
geplaatst door: GeorgeM
Had ik anders kunnen verwachten?
Nee, jij niet...  :devil:
geplaatst door: Rovi
Heel even off topic:
Citaat
ze kon nauwelijks minder complimenteus zijn
Er staat nu eigenlijk dat het aantal complimenten dat LPJ maakt nagenoeg gelijk is aan 0, maar je bedoelt (neem ik aan) het tegenovergestelde. Ik zou er dan ook iets van maken als: 'Ze kon nauwelijks nog complimenteuzer zijn'.
geplaatst door: Robert
@Rovi: je hebt helemaal gelijk, is inmiddels aangepast.
Klik hier voor informatie over het onder de aandacht brengen van producten of diensten op MacFreak.
geplaatst door: sluisje
Nee, jij niet...  :devil:
Iemand anders wél?
geplaatst door: ouwemac
Door Tim zo te prijzen, eert ze haar overleden echtgenoot ook nog eens, aangezien Tim zijn keuze was als opvolger.
Ik had eerlijk gezegd niet anders verwacht van de weduwe van de geniale founder van Apple in de huidige vorm en vindt Tim een waardige opvolger.
Een pluspunt voor Tim is zijn meer sociale manier van leidinggeven al mag de fixatie op geld wel iets minder zeg ik als niet-bezitter van Apple aandelen.  :devil:
“Iets ingewikkelds versimpelen kan heel verhelderend zijn”
geplaatst door: imex
Als iemand met haar achtergrond een profiel schrijft, dan gaat ze Tim Cook inderdaad roemen en dat wordt een opsomming van wat hij goed kan, zonder vermelding van verbeterpunten, zoals dat in ons Hollands kantoorleven gaat.

Maar ook zonder haar beschrijft ze zaken die mijzelf ook opvallen. Toen Steve Jobs doodging was ik er niet zo zeker van dat iemand hem zomaar kon opvolgen. Tim overstijgt behoorlijk mijn verwachtingen, ben aan hem gewend geraakt en ik geloof zeker dat hij morele en zakelijke intenties goed met elkaar weet te verenigen.

Knap hoor, ga er maar aan staan.
'They want to make the best computer'