https://www.macfreak.nl/modules/news/images/FinalCutProX-Icoon.png
Video iPhone Xs vergeleken met een professionele camera
In de afgelopen tijd heb je hier al een paar keer kunnen lezen over de indrukwekkende prestaties van de camera van de iPhone Xs modellen. En dat is op zowel het gebied van fotografie als dat van video, een compact-camera zal voor veel van ons hiernaast dan ook niet meer nodig zijn.

Maar wat gebeurt er als je een video geschoten met de iPhone Xs vergelijkt met professionele Canon C200, een camera waarvan alleen de body maar liefst 8.499,- euro kost en in RAW schiet? Hieronder zie je een test met waarin met de Canon C200 op RAW Lite werd gefilmd, terwijl op de iPhone Xs simpelweg de standaard-app gebruikt werd. Op het eerste gezicht is het verdraaid moeilijk om te zien welke beelden met welke camera geschoten zijn, dat wordt pas met inzoomen echt duidelijk.


Ook hier is weer te zien dat de iPhone Xs een ongelofelijke dynamisch bereik heeft voor een camera met zo’n kleine sensor, waarbij het werk vooral in de software verzet wordt.

Ook erg interessant zou zijn om te kunnen zien wat er gebeurt als de automatische verwerking van de beelden uitgezet kunnen worden, zoals mogelijk is voor fotografie met de app Halide. Want als beelden toch nabewerkt worden dan zijn Apple’s automatische aanpassingen natuurlijk een stuk minder interessant.


Het nieuws op MacFreak wordt gesponsord door Upgreatest (ssd upgrades op locatie)
geplaatst door: Robert
antw: Video iPhone Xs vergeleken met een professionele camera
reactie #1 geplaatst: 10 oktober 2018 - 19:43
Dat laatst kan volgens mij door in Filmic Pro in log mode te filmen. Dat biedt veel meer mogelijkheden tot nabewerking van video.
geplaatst door: Brinky