Nieuws, feedback en meer > Nieuwsberichten en reacties

visionOS 2 brengt nieuwe ruimtelijke ervaringen naar Apple Vision Pro

(1/1)

Robert:
visionOS 2 brengt nieuwe ruimtelijke ervaringen naar Apple Vision ProMet al het nieuws van de afgelopen week zijn er wat updates voor Apple’s besturingssystemen die nog niet de verdiende aandacht gekregen hebben. Eén daarvan is visionOS 2, omdat de Vision Pro nog niet bij ons te koop is was dat natuurlijk niet zo heel erg urgent.

De Vision Pro zal vanaf 13 juli trouwens wel te koop zijn bij onze buren, dan wordt deze gelanceerd in Duitsland, Frankrijk en het VK (en ook in Australië en Canada).

visionOS 2 brengt nieuwe ruimtelijke ervaringen naar Apple Vision Pro
klik of tap voor grotere versies
Daarvoor, op 28 juni, is dat trouwens ook al het geval in China, Japan en Singapore. Het begin van de internationale uitrol van de Vision Pro is dus binnenkort een feit.

visionOS 2 brengt nieuwe ruimtelijke ervaringen naar Apple Vision Pro

Daarbij gaat de tweede versie van visionOS ongetwijfeld ook helpen, want dit brengt een aantal mooie dingen. Bijvoorbeeld de mogelijkheid om van ‘gewone’ foto’s ruimtelijke foto’s te maken, waarbij AI de personen in de foto’s vrijzet en alsnog diepte geeft.

Your browser does not support the video tag.
En ook voor ruimtelijke video’s is er een update, die kunnen nu via SharePlay met iemand anders gedeeld worden, waarbij de Persona van de ander in de ruimte aanwezig is.

Your browser does not support the video tag.

Meer mogelijkheden met nieuwe handgebaren

visionOS introduceerde een nieuwe ruimtelijke interface die je kan bedienen met alleen je ogen, handen en stem. visionOS 2 maakt het navigeren door Apple Vision Pro sneller en gemakkelijker zodat je beter toegang kan krijgen tot belangrijke functies met nieuwe handgebaren om veelgebruikte functies zoals Home View en Control Center te bereiken.

Your browser does not support the video tag.

En er zijn ook nieuwe bewegingen om in één oogopslag belangrijke informatie te zien, zoals de huidige tijd en het batterijniveau, en acties uitvoeren zoals het volume aanpassen.

Hogere resolutie en groter formaat voor Mac Virtual Display

Eén van de fijne opties met een Vision Pro is dat je het scherm van je Mac erg groot kan gebruiken. Deze optie zal later dit jaar naar een nieuw niveau worden getild, je krijgt dan een monitor met de grootte van twee 4K schermen naast elkaar, die je eventueel ook kan vergroten tot een ultrawide display, wat zo’n beetje je hele blikveld beslaat. Op deze manier verdien je al veel van de aanschaf van de Vision Pro terug.

visionOS 2 brengt nieuwe ruimtelijke ervaringen naar Apple Vision Pro

Travel Mode

Tot nu toe kon de Travel Mode voor de Vision Pro alleen gebruikt worden in vliegtuigen, in visionPro worden daar treinen aan toegevoegd. Waarbij wel de vraag zich opdringt off het zo’n goed idee is om met een headset van duizenden euro’s in een trein te zitten, ik zou me daar zelf waarschijnlijk wat minder gemakkelijk bij voelen.

visionOS 2 brengt nieuwe ruimtelijke ervaringen naar Apple Vision Pro

Nog meer nieuwe functies in visionOS 2


* In Safari kunnen gebruikers video's bekijken in een omgeving, waaronder op populaire sites zoals YouTube, Netflix en Amazon. Tijdens het scrollen door webpagina's kunnen gebruikers op panoramafoto's tikken en zich onderdompelen in het beeld dat zich om hen heen wikkelt. Siri kan ook de inhoud van een webpagina voorlezen en uitspreken terwijl gebruikers multitasken.
* De Apple TV-app brengt ondersteuning voor multiview naar Apple Vision Pro voor de ultieme sportbeleving. Later dit jaar kunnen fans tot vijf simultane streams bekijken, zodat ze al hun favoriete sporten en teams kunnen volgen.
* Om gebruikers te helpen kalm en gefocust te blijven, bevat de Mindfulness-app de nieuwe functie Volg je ademhaling, die dynamische visuele animaties en geluiden weergeeft die reageren op de ademhalingspatronen van de gebruiker.
* Met systeembrede Live Captions kan iedereen - ook dove of slechthorende gebruikers - de gesproken dialoog volgen in live gesprekken en in audio van apps.
* Gebruikers kunnen materiaal op hun Vision Pro bekijken met AirPlay vanaf hun iPhone, iPad of Mac.

Navigatie

[0] Berichtenindex

Naar de volledige versie