geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iOS14-icoon.jpg
Voor alle iPhone 12 modellen staat iOS 14.2.1 klaar
Heb je een iPhone 12 mini, een iPhone 12, een iPhone 12 Pro of een iPhone 12 Pro Max dan heeft Apple een iOS-update voor je klaar staan. Let op, deze is dus echt alleen maar voor die modellen bedoeld, op willekeurig welke andere iPhone zal je er dus tevergeefs naar zoeken.

Voor iedereen met een van die iPhone 12 modellen lost deze iOS 14.2.1 update een aantal kleien bugs op. Zo konden sommige MMS-berichten niet worden ontvangen en konden er problemen zijn met sommige gehoorapparaten terwijl die wel het Made for iPhone label hebben. Verder was er één probleem specifieke door de iPhone 12 mini, bij dat toestel kwam het voor dat het beginscherm helemaal niet meer reageerde. Naar nieuwe functies hoef je niet te zoeken, die zitten er simpelweg niet in.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.iPhone12Blauw.jpg
Voor alle iPhone 12 modellen staat iOS 14.2.1 klaar


Hieronder de release notes bij deze update van Apple zelf:

Citaat
iOS 14.2.1 verhelpt de volgende problemen voor je iPhone:

  • Sommige mms-berichten werden mogelijk niet ontvangen
  • Er konden zich op Made for iPhone-gehoorapparaten problemen met de geluidskwaliteit voordoen wanneer je naar audio van de iPhone luisterde
  • Het was mogelijk dat het toegangsscherm op de iPhone 12 mini niet meer reageerde

Installatie van een iOS update

Een update van iOS installeren gaat natuurlijk het best als je goed voorbereid bent, hoe je dat doet vind je op deze pagina. Het installeren zelf van deze update gaat hetzelfde als altijd in iOS: je gaat naar Instellingen → Algemeen → Software-update. Let op, we raden altijd aan om systeemupdates alleen maar te installeren als je een goede backup hebt. Voor een iDevice kan je dat ook lokaal doen, door die te verbinden met je Mac, daar iTunes op te starten, waarna jouw iDevice linksboven als icoontje zou moeten verschijnen, zoals je hieronder kan zien.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.iPhone-In-iTunes.png
Voor alle iPhone 12 modellen staat iOS 14.2.1 klaar


Heb je macOS 10.15 Catalina of later op je Mac staan, dan vind je jouw iDevice niet in iTunes (dat bestaat daarin helemaal niet meer) maar in de Finder in de Navigatiekolom die je aan de linkerkant van ieder Finder-venster vindt. Het proces is verder exact hetzelfde.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.iPhoneFinderCatalina.jpg
Voor alle iPhone 12 modellen staat iOS 14.2.1 klaar


Daarna kan je een lokale backup maken door te kiezen voor "Deze computer". Eventueel kan je daar ook kiezen om de kopie van je iDevice te versleutelen (Apple noemt dit coderen). Het voordeel van de keuze voor een versleutelde kopie is dat bij die optie echt alles wordt meegenomen, dus ook bewaarde wachtwoorden voor accounts en dergelijke. Let bij het kiezen voor die laatste optie wel op dat je het wachtwoord wat je daarvoor gebruikt makkelijk kan onthouden, want je zal het waarschijnlijk niet erg vaak gebruiken.

Meer informatie over het maken van backups van iDevices, zowel in iCloud als via de Finder, is hier te vinden. Daar vind je ook links naar artikelen over hoe je een reservekopie kan terugzetten, het vinden van hulp bij iCloud-reservekopieën of reservekopieën via de Finder, en het beheren van die reservekopieën.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.iPhoneFinderCatalinaMetRodePijltjes.jpg
Voor alle iPhone 12 modellen staat iOS 14.2.1 klaar
 #iOS #Update