geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/MacBookPro16inch2019-icoon.jpg
Gaat Apple met de MacBook Pro modellen terug naar de basis?
Analist Ming-Chi Kuo heeft zijn voorspellingen voor de MacBook Pro modellen die Apple waarschijnlijk in het derde kwartaal van dit jaar gaat uitbrengen naar buiten gebracht. En voor veel mensen lezen die als een verlanglijstje, waarvan zo’n beetje alle wensen die er bestaan worden ingewilligd.

Als de voorspellingen van Ming-Chi Kuo kloppen dan komen er twee modellen, een 14- en een 16-inch. Dit ligt in de lijn der verwachting, de huidige 13-inch MacBook Pro zou dan min of meer dezelfde afmetingen houden, maar door de randen rond het scherm te verkleinen zou er een groter scherm in passen. Datzelfde recept volgde Apple al eerder eind 2019 met de 16-inch MacBook Pro.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.13-inchMacBookPro2020AffinityPhoto.jpg
Gaat Apple met de MacBook Pro modellen terug naar de basis?


Maar dat is nog lang niet alles, hieronder de rest van zijn voorspellingen puntsgewijs:

  • De afgeronde hoeken van de huidige modellen verdwijnen, de platte kanten van de huidige iPhone 12 modellen gaan we terug zien in beide MacBook Pro modellen.
  • MagSafe maakt een comeback, je hoeft dus niet meer uit te wijken naar andere oplossingen om je laptop te beschermen tegen vallen als je achter je laadsnoer blijft haken
  • De OLED Touch Bar zou verdwijnen, fysieke knoppen maken een comeback
  • Meer aansluitingen, meeste gebruikers zullen geen dongels of docks nodig hebben
  • Het design voor de koeling van de huidige 16-inch MacBook Pro komt in deze nieuwe terug, door de extra koeling is nog meer snelheid mogelijk.
  • Deze nieuwe modellen zouden alleen met Apple Silicon uitgebracht worden, Intel-processors zouden dus geen optie zijn.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.13-inchMacBookPro2020Gaming.jpg
Gaat Apple met de MacBook Pro modellen terug naar de basis?


Mark Gurman’s voorspellingen komen niet helemaal overeen

Tegelijk met Ming-Chi Kuo heeft Bloomberg’s Mark Gurman bijna tegelijkertijd ook voorspellingen naar buiten gebracht. Ook hij heeft het over MagSafe en meer aansluitingen, maar over het verdwijnen van de Touch Bar is hij een stuk minder stellig (volgens hem worden er wel uitvoeringen zonder getest). De nieuwe MagSafe laders zouden er volgens hem ook voor zorgen dat de MacBooks daarmee uitgerust sneller opgeladen kunnen worden.

Verder meldt hij ook dat er een 14- en een 16-inch model komt, maar daar blijft het verder bij.


met dank aan forumlid ‘Max Gaav’, die dit nieuws als eerste meldde op het forum #MacBookPro #Gerucht
geplaatst door: fixar
Het klinkt haast té mooi om waar te zijn  :sigh:

Bijna alles van mijn wensenlijstje... zeker wanneer er inderdaad een krachtiger model van de M1 in zit (32GB, 1TB )
geplaatst door: Nelis00
Toen ik het las dacht ik meteen dit is precies wat volgens mij de mensen (ik) logischerwijs willen...
Maar of Apple dat nu gaat uitbrengen?

Klinkt te mooi om waar te wezen, of ben ik te sceptisch?
geplaatst door: Max Gaav


 (sorry, fout grapje)
My Mac is my second brain.
geplaatst door: boiing
Mooie geruchten.. Het eventueel verdwijnen van de Touchbar is zonde, maar dat vindt blijkbaar geen meerderheid. Voor mij persoonlijk is de belangrijkste nieuwe feature van de MacBook: de veel langere batterijduur sinds de M1 processor en dus ook in de opvolger neem ik aan. Echt een hele dag kunnen werken zonder stroom is natuurlijk prachtig.

Ik zou al bijna mijn Intel MBP 13'' inruilen voor een M1 om die reden maar die is nog niet oud genoeg 😊. Als er een 14'' komt volgend jaar met genoemde specs wordt het een serieuze overweging!

geplaatst door: Jako
26inch.png Gaat Apple met de MacBook Pro modellen terug naar de basis?

waaw, een 26" laptop ;-)
ik hoop maar dat ie opvouwbaar is, anders past ie niet in mijn tas vrees ik...
geplaatst door: Turin
  • De OLED Touch Bar zou verdwijnen, fysieke knoppen maken een comeback

PLEASE PLEASE PLEASE!!!!
geplaatst door: Mac OS X
Allemaal leuk en zeker die meer aansluitingen dus meer gewoon USB en minder USB C met domme dongels, en leuk dat MagSafe een comeback maakt


Wel jammer dat de Touch Bar gaat verdwijnen, waarom eigenlijk?

Wie weet komt binnenkort ook een comeback van de MacBook Pro 17-inch   
mvg Mac OS X, Mac gebruiker vanaf 2014 / 2x iBook G4 (2004) OS X Tiger 1x iBook G3 (2002) OS 9.22 RIP 1x iPod  Shuffle (2005) 1x iMac 27 5K (2017) 1x iPhone 7 128GB iOS 14.4 2016
old Apple computers never death
geplaatst door: Mac OS X


 (sorry, fout grapje)

waar te koop  :biggrin: :happy:
mvg Mac OS X, Mac gebruiker vanaf 2014 / 2x iBook G4 (2004) OS X Tiger 1x iBook G3 (2002) OS 9.22 RIP 1x iPod  Shuffle (2005) 1x iMac 27 5K (2017) 1x iPhone 7 128GB iOS 14.4 2016
old Apple computers never death
geplaatst door: puk1980
allemaal leuk en zeker die Meer aansluitingen dus meer gewoon USB en minder USB C met domme dongels  ...
Alle USB poorten op de Macs worden USB-C. Reken daar maar op.
geplaatst door: PjotriDVDguru
Alle USB poorten op mijn MacBookPro 16 2020 zijn al USB C

Alle poorten zijn al USB C
geplaatst door: Max Gaav
waar te koop  :biggrin: :happy:
Hier was-ie te koop, maar nu niet meer zo te zien. Maar wel weer andere parafernalia.
My Mac is my second brain.
geplaatst door: boni
Wel, wel, ga ik een derde keer gelijk krijgen dan als dit gerucht waar lijkt te zijn.  :cool:
In dec. 2019 heb ik hier een topic gestart > "Opinie: is de Touch Bar een gimmick?".

ik ben hier op MacFreak al meer tegen de wind ingegaan en uiteindelijk gelijk gekregen van de geschiedenis.
Mijn eerste keer dat ik gelijk kreeg was omtrent een onderwerp dat ik startte in jan. 2013 over > Opinie: Moet Apple achter Samsung aan met een iPhone XL?

Mijn 2de keer was over mijn topic op14 november 2019 > opinie: nieuwe Magic Keyboard in 16 inch MacBook Pro.

Mijn derde keer misschien dit jaar als de OLED Touch Bar verdwijnt en fysieke knoppen een comeback maken.  :wink:


geplaatst door: puk1980
Daarom kom ik zo graag op MacFreak, om me te laven aan visionairen als boni! :wink:
geplaatst door: puk1980
Meer speculaties:


geplaatst door: MacSea
Mijn PowerBooks verving ik zowat elke 2 jaar, ik was gewoon 'Power' hungry (pun intended). De toestellen misten telkens wat power en de upgrade was nodig om bij te blijven. Toen men op Intel kwam werd het gewoon om de 5 jaar. Alles draaide vlot eenmaal de core i7 er was. Maar bovendien was de snelheidwinst volgens mij niet groot genoeg om sneller te updaten. Meer nog toen ik mijn MacBook 2011 in 2018 moest vervangen omdat de grafische kaart het weer begeven had (nadat hij al eens hersteld was in een verlengd garantie programma) kocht ik de MacBook die ik niet wou:
- slecht toetsenbord. Zowel naar aanslag (rammelt en maakt veel geluid) als naar betrouwbaarheid (al vervangen en ik heb er ook geen goede hoop op dat deze blijft meegaan).
- de touch-bar vind ik vreselijk
- magsafe wat verdween vond ik super jammer
- batterijduur, niet noemenswaardig beter dan mijn oud beestje, doordat het toestel gewoon vreselijk warm wordt en de fan altijd draait...
- de snelheid winst na 7 jaar was echt niet spectaculair en dit voor een laptop die de toch aardig wat eurootjes aantikte (met 32Gb dure Apple RAM en 1TB SSD). Mijn 2011 had ik zelf goedkoop kunnen pimpen met een 1Tb SSD en 16GB ram dus dat ding was nog ongelooflijk snel voor zo'n oude kraker.

Het enige waar ik echt enthousiast van werd (en ben) is USB-C. Voor mij superhandig: aankomen op kantoor = 1 kabel er in en alles is geconnecteerd : externe schermen, ethernet, voeding...

Als de rumors waar zijn dan komt er hier een nieuwe 16" want alles wat ik wou zit er terug op en USB-C. Zeker nadat ik een weekje met de MacBook Air M1 gespeeld heb en overtuigd ben dat de batterijduur en snelheid echt een enorme vooruitgang zijn ga ik na minder dan 3 jaar afscheid nemen deze laptop.
mvg Glenn Verhalle • Administratieve software voor reclame- en communicatie bedrijven: http://www.thinx.be
geplaatst door: Ger Nijkamp
Dat mogelijke wel/niet verdwijnen van de Touchbar vind ik een erg interessante. Ik geloof namelijk niet dat Apple hiermee 'bakzeil' zal halen: te veel gezichtsverlies. Daarbij is er een heel grote groep gebruikers die de Touchbar wél fijn en nuttig vindt. Als -ie- tóch (op sommige modellen) verdwijnt, kan dat eigenlijk maar één reden hebben...

De komst van touchscreen.

Het zou ook een heel logisch moment zijn i.c.m. Big Sur en de iOS-like (touchscreen) UX. Als dit gebeurt, zal het alleen beschikbaar zijn op de topmodellen, wat de wel/niet verschillen in meldingen op deze totaal nieuwe modellen (met nieuwe schermen) zou verklaren.

Fingers crossed. 😉🤞

[ Ger ]
geplaatst door: MacSea
@Ger je kan gelijk hebben. Apple die een fout moet toegeven is niet simpel... behalve als ze er inderdaad een goede reden voor hebben zoals een touch screen (maar dat would never happen dixit ome Steve). Maar zo zei diezelfde Steve Jobs ook altijd dat de size van een iPhone 4 meer dan groot genoeg was en wat hebben we nu ?

Een touchscreen zegt mij niks, maar als de meerprijs niet super is ben ik bereid er voor te betalen als ik maar die Touch Bar kwijt ben...

Wordt het geen van beiden dan wordt uitwijken naar een MBAir ook een optie icm een Mac mini ofzo  voor het dagelijkse werk (want aan de Air kan ik mijn 2 externe schermen niet koppelen).
Een Air voldoet qua snelheid en thuis werk (met 1 extern scherm) ruimschoots (heck de M1 is nu meestal sneller dan mijn i7 MBPro 15 2018), jammer van het kleine scherm dan wel maar wederom: als ik die Touch Bar maar kwijt ben.
mvg Glenn Verhalle • Administratieve software voor reclame- en communicatie bedrijven: http://www.thinx.be
geplaatst door: MacFrankie
De MacBook Air heeft nooit een touch bar gehad, dus daar ga je 'm niet missen.
Losse toetsenborden hebben nooit een touch bar gehad (en gaan 'm waarschijnlijk ook nooit krijgen), dus daar ga je 'm niet missen.

Als de MacBook Pro een toch screen krijgt, dan is het gat tussen de iPad en de MacBook weg. Maar of dat gebeurt...
Op mijn werk heb ik al Windows, thuis wil ik geen systeembeheerder meer zijn!
geplaatst door: Ger Nijkamp
Maar of dat gebeurt...

Ik weet het uiteraard ook niet. Maar toen ik er over nadacht, betrapte ik mijzelf erop dat ‘t eigenlijk best logisch zou (kunnen) zijn...

[ Ger ]
geplaatst door: kebdarge
ik hoop heel erg dat dit allemaal waar is. Dan kan ik mn macbook eindelijk updaten
Joh, al weer bijna 20 jaar MacFreak. Wat vliegt de tijd...