Nieuws, feedback en meer > Nieuwsberichten en reacties

Welke nieuwe Macs we komend jaar kunnen verwachten

(1/2) > >>

Robert:
Welke nieuwe Macs we komend jaar kunnen verwachtenJe kon hier op MacFreak vandaag al eerder lezen wat er verwacht wordt voor de Apple Watch en voor de iPads van het komende jaar. Maar onze naam is MacFreak, dus hieronder de verwachtingen van alles wat Apple voor het komende jaar voor ons in petto heeft op Mac-gebied.

Dat zijn ten eerste een high-end iMac met Apple silicon en een groter scherm, die duidelijk boven de 24-inch ‌iMac zal komen in het programma, waarschijnlijk ook wat betreft de prestaties. Mochten die erg spectaculair zijn, dan krijgt deze misschien zelfs de naam iMac Pro mee. Als tweede wordt een helemaal vernieuwde MacBook Air verwacht met de opvolger van de M1-chip, waarschijnlijk de eerste M2.

Welke nieuwe Macs we komend jaar kunnen verwachten

Verder zal de Mac mini een update krijgen, komt er een nieuwe versie van de goedkoopste 13-inch MacBook Pro en als laatste, maar beslist niet de minste, een nieuwe Mac Pro met Apple Silicon.

Dit lijstje was grotendeels al bekend, maar de toevoeging van een nieuwe 13-inch MacBook Pro komt uit Mark Gurman’s Power On nieuwsbrief. Sinds het uitbrengen van de 14-inch MacBook Pro was niet helemaal duidelijk of het goedkopere model nog in het programma zou blijven, volgens zijn bronnen is dat dus wel het geval.

Mocht dit model inderdaad een 13-inch scherm houden dan wordt het interessant om te zien of Apple de randen daarvan even breed laat (niet zo waarschijnlijk) of de hele behuizing een beetje kleiner zal uitvoeren, mogelijk gemaakt door diezelfde smallere randen (eerder voor de hand liggend).


puk1980:

--- Citaat van: Robert,  6 december 2021 - 17:40 ---...en als laatste, maar beslist niet de minste, een nieuwe Mac Pro met Apple Silicon.

--- Einde van citaat ---
Die zal er ooit vast komen, maar al in 2022 betwijfel ik ten zeerste.
Maar ja, wie ben ik. :smile:

Jeroendv:
Kijk uit naar volgend jaar Macmini, hoop dat er tegen die tijd een windows versie (x64 of ARM) is die goed virtualiseert op apple silicon. Zodat ik de mini kan gebruiken om o.a. een aantal windows only games te spelen en excel applicaties kan ontwikkelen.

iSan:
Het is te hopen dat de zogeheten nieuwe iMac 'Pro' niet alleen tarieven van vorige iMac pro's hanteert, maar ook die van huidige iMacs 27"! Anders heb ik hier niks aan.

Max Gaav:
Ik vind de geruchten over de nieuwe MBA ook wel prikkelend. Hopelijk wordt-ie ook 14".
https://www.macrumors.com/2021/11/30/macbook-air-2022-five-features/

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie