https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AugmentedReality-icoon.jpg
Wordt “Harry Potter: Wizards Unite” de volgende AR-game hit?
Terwijl Apple steeds inzet op Augmented Reality (AR), en mogelijk volgend jaar daarvoor zelfs een aparte bril gaat uitbrengen, weten we natuurlijk allemaal al dat AR voor games heel erg veel succes kan brengen. Want wie herinnert zich niet het ongelofelijk succes van de game Pokémon GO van Niantic.

Mocht je even vergeten zijn hoe groot het succes van Pokémon GO was, kijk dan nog even naar de video hieronder. Daarin zie je wat er in Taiwan gebeurde toen een heleboel mensen doorkregen dat op een bepaalde plek in de hoofdstad Taipei de zeldzame Snorlax te vinden was. Waarschijnlijk niet de moeite daar verder heel erg veel woorden aan vuil te maken, de beelden zelf zijn overtuigend genoeg.


Het bedrijf achter Pokémon GO heeft nu een nieuwe AR-game waarvan ze hopen dat die minstens even groot zal worden als Pokémon GO, en dat is Harry Potter: Wizards Unite. Niantic heeft daarvoor nu net een nieuwe website geactiveerd onder de naam Harry Potter Wizards Unite, waar ook een First look te vinden is. Hieronder kan je ook een paar previews van deze game zien.Mocht je een enthousiaste speler zijn van dit soort AR-games, dan is een kleine waarschuwing vooraf waarschijnlijk een goed idee. Want als je in de echte wereld beweegt terwijl je via je device je bevindt in een AR-omgeving, dan loop je wel een hoop risico’s.

Voor een lijstje wat er allemaal mis kan gaan kan je op deze pagina terecht, daar gaat het onder andere over overvallers die er misbruik van maken dat je niet goed op je omgeving let, of ongelukken die daardoor kunnen gebeuren.Maandelijks trekt MacFreak bijna 70.000 bezoekers, die hier gemiddeld 5 minuten zijn. Al deze mensen zijn te bereiken door onder andere sponsoring, advertenties of pagelinks; alle mogelijkheden daarvoor zijn op deze pagina te vinden.
geplaatst door: Robert