https://www.macfreak.nl/modules/news/images/green_apple.jpg
Zeldzame aardmetalen Taptic Engine iPhone 11 uit recycling
Toen er bij Apple werd gekozen om vanaf de iPhone X geen fysieke knoppen aan de voorkant meer te gebruiken moest er een vervanging komen. Want alleen maar tikken en drukken op glas voelt vreemd aan, gebruikers verwachten een fysieke reactie als ze dat doen.

Dat gebeurt met de Taptic Engine, een klein tril-motortje dat ervoor zorgt dat we op zulke momenten trillingen voelen. Inmiddels heeft Apple weer een stap gezet in recycling, want de zeldzame aardmetalen die daarin gebruikt worden zijn inmiddels afkomstig uit het eigen recycling-programma. Hoewel dit betekent dat Apple zo wat minder afhankelijk wordt van China, één van de grootste bronnen van zeldzame aardmetalen, zou volgens Apple’s Vice President of Environment Lisa Jackson daar niet mee te maken hebben, volgens haar geldt datzelfde ook voor de handelsoorlog.


In dit artikel van Reuters verwoordt ze het als volgt:

Citaat
This is one of those happy coincidences where what is good for the planet is really good for business at the same time. One of the things we talk about a lot internally, just in general, is how much more resilient this makes our supply chain.

Wel geeft ze toe dat dit Apple zou helpen om voor een constante toevoer van de zeldzame aardmetalen te zorgen in het geval dat de handelsoorlog wel zou zorgen voor een verstoring in de beschikbaarheid daarvan.Bereik MacFreak’s 85.000 maandelijkse bezoekers met sponsoring, advertorials of pagelinks.
Reach MacFreak’s 85.000 monthly visitors through sponsoring, advertorials or pagelinks.
geplaatst door: Robert