
Zo zou Systeemvoorkeuren van macOS er eigenlijk uit moeten zien
Apple heeft de afgelopen jaren laten zien dat het de beste dingen van iOS en iPadOS in macOS wil gebruiken, en omgekeerd. Het doel is duidelijk: de verschillende platformen steeds beter laten communiceren en de overstap van het ene platform naar het andere makkelijker te maken.
Maar er is één app die wel gemoderniseerd is in de afgelopen jaren, maar toch nog steeds erg veel oude trekjes vertoont: Systeemvoorkeuren. Reden voor
de blog BasicAppleGuy om naar toekomstige mogelijkheden en oplossingen hiervoor te kijken. Als je kijkt naar de Systeemvoorkeuren van Mac OS X 10.0 uit 2001 en die van macOS 12 Monterey nu, dan zie je meteen dat ze alleen zijn uitgebreid, en naast een zoekoptie ook een visuele update hebben gekregen

Zo zou Systeemvoorkeuren van macOS er eigenlijk uit moeten zien
klik op de afbeeldingen voor een grotere versie
Veel logischer zou het zijn om de indeling gelijk te trekken met iOS en iPadOS, wat betekent dat de icoontjes voor de verschillende instellingen links zouden komen te staan, en de naam aan te passen naar Instellingen (Settings), dus net zoals in iOS en iPadOS.
Een macOS Instellingen-app met een Navigatiekolom (Sidebar) zou ook veel logischer zijn, het is tenslotte een aanpak waarvoor Apple in veel andere apps allang gekozen heeft.

Het enige potentiële nadeel van deze aanpak is dat als het aantal opties in Systeemvoorkeuren nog verder zou uitbreiden dat de Navigatiekolom steeds verder verticaal zou groeien. Maar in het voorbeeld hierboven zie je ook dat er veel meer dingen bij elkaar gegroepeerd zouden kunnen worden.
Dat zou bijvoorbeeld ook mogelijk zijn door een combinatie te maken die Desktop Instellingen heet, of in de instellingen voor Bluetooth veel meer te combineren.


#macOS