Supportvragen iPad > iPad - Internet & Connectiviteit

FTP client op iPad

(1/2) > >>

pjottervmr:
Ik werk normaal op de mac met Forklift als FRTP programma en nooit problemen er mee gehad.

Even de website aanpassen/uploaden, wat data weg schrijven geen enkel probleem. Nu werk ik tegenwoordig eigenlijk alleen nog maar met mijn iPad pro m1 10 inch en alles gaat eigenlijk van een leien dakje om zomaar te zeggen. Alleen een goede ftp Client zoals forklift kom ik niet echt tegen voor IOS. Nu zou gewoon de bestanden app ook moeten werken (voor icloud en andere online zaken) werkt dit prima. ALleen het inloggen op de website via het ftp protocol via de bestanden app lukt maar niet. Eigenlijk zou via de app met verbind met server en dan de inlognaam en ww gewoon moeten werken. Met gewone ftp programma werk ik met gewoon het standaard ftp protocol.

Mijn vraag is dan ook eigenlijk moet dit gewoon kunnen op ios? Server invullen inlognaam en ww, of moet er iets worden aangepast in de instellingen.

Als ik een aparte app gebruik (ftp ruch of Ftp manager) dan lukt het wel maar vind het zo vreemd dat het gewoon met bestanden nu niet werkt?


boiing:
Tsja, heel lang verhaal maar FTP ondersteuning zit niet in de Bestanden app. Helaas, niks aan te doen.

https://www.apple.com/feedback/

nnsa:
@Boiing heeft je het juiste antwoord al gegeven. Voor Apple is FTP/SFTP niet veilig genoeg.

Ik zou File Browser Pro en Transmit kunnen aanbevelen als oplossing:

https://apps.apple.com/nl/app/filebrowser-professional/id854618029

Alle twee als app voor iDevices verkrijgbaar en File Browser én Transmit is te integreren in Bestanden app.

pjottervmr:
Ok dat is jammer :-( zekeer omdat als je in de app store zoekt op ftp programma's juist ook bestanden te voorschijn komt!

boiing:
De Bestanden app is alleen een Apple iCloud interface, het FTP protocol is iets heel anders. Ik snap best dat je het zou willen maar heel logisch is het ook weer niet voor de gemiddelde Apple gebruiker. En daarom zijn er 3rd party apps voor dit doel :wink:.

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie