Terminal code
4 april 2011 - 17:32   
geplaatst door: jarno jjw
Beste mededenkers, als mijn vraag niet op de correcte plaats staat mijn excuus.

Heeft iemand enig idee wat de volgende Terminal code precies doet.

sudo defaults write com.apple.ScreenSharing skipLocalAddressCheck -boolean YES

Ik was een topic gestart om van af een externe locatie mijn iMac thuis over te nemen, dit werkt inmiddels perfect maar ik begrijp niet helemaal waar deze code goed voor is.
De uitleg voor wat ik wou is hier te vinden, het gaat dan om stap 4.

http://blog.djmnet.org/2009/05/11/macos-remote-desktop-over-the-internet-using-ssh-secure-shell/

Met vriendelijke groet,
Jarno jjw

Terminal code
4 april 2011 - 17:51    reactie #1
geplaatst door: Pieterr
"One experiment is worth a thousand expert opinions."
Terminal code
4 april 2011 - 18:17    reactie #2
geplaatst door: jarno jjw
Hey Pieter, jij zit ook overal op dit Forum haha.

Nee hier kom ik niet verder mee, wat daar word uitgelegd/besproken dat komt op het zelfde neer als de link die ik al plaatste, ik wil graag weten wat deze code precies doet.
Het gekke namelijk, of ik nu YES of NO invul toch kan ik met de ssh tunnel mijn scherm overnemen.
Dus was gewoon nieuwsgierig.

Grtjs Jarno jjw

Terminal code
4 april 2011 - 18:27    reactie #3
geplaatst door: MacSea
Hey Jarno,


de link van Pieterr zou je nochtans wel verder moeten helpen hoor. Het staat er klaar en duidelijk:

'You cannot share your own computer.' when trying to connect to 'vnc://localhost:[lport]' afterwards. I understand that Apple probably did this to prevent naive users from confusing themselves by connecting to their own systems. However, it's a pain for those who need to connect to localhost for ssh-tunneling. Here's a temporary way to eliminate this restriction:....

MAW: Apple heeft er voor gezorgd dat als je een computer wilt overnemen die op localhost zit, je een foutmelding krijgt. Welke foutmelding... wel dat je je eigen computer niet kan overnemen (zou een beetje absurd zijn ook). Nu als jij jouw Macje van thuis wil overnemen maak je gebruik van een SSH tunnel om door je firewall/router heen te prikken. Om van de SSH tunnel die je maakt gebruik te kunnen maken moet je inloggen op localhost (want die verwijst nu door naar jouw Macje thuis en niet meer naar de locale computer), maar Apple verhindert dat dus... Met dat Terminal commando zet je die check af.

Hopelijk iets duidelijker ?

mvg Glenn Verhalle • Administratieve software voor reclame- en communicatie bedrijven: http://www.thinx.be
Terminal code
4 april 2011 - 18:53    reactie #4
geplaatst door: willemijngreven
Herstart je Mac nadat je die terminalcode hebt ingevoerd.

Citaat
Apple heeft er voor gezorgd dat als je een computer wilt overnemen die op localhost zit, je een foutmelding krijgt. Welke foutmelding... wel dat je je eigen computer niet kan overnemen (zou een beetje absurd zijn ook).

Zo verschrikkelijk absurd is dit dus niet. De mensen bij Apple denken echter alleen in de richting van de 'gewone gemiddelde' consument. Er is geen rekening gehouden met mensen die soms wel eens een ssh tunnel willen opzetten.

Terminal code
4 april 2011 - 21:06    reactie #5
geplaatst door: MacSea
ik zei niet dat de mensen bij Apple een 'absurd' idee hadden, wel dat de 'domme' gebruiker misschien het 'absurde' idee zou hebben zijn eigen computer proberen over te nemen. Denk dat het effect dan een beetje zou er uit gaan zien alsof je tussen 2 spiegels gaat staan, of zo in die TV reeksen uit de jaren 70/80 waar ze met die effectjes gingen spelen ;)

Een localhost doen via een SSH tunnel is idd al voor de (semi-)gevorderde gebruiker, toch vind ik dat Apple die waarschuwing wel ergens had mogen voorzien van een linkje/uitlegje hoe je die kan afzetten als je een SSH tunnel maakt (maar dan op zo'n manier dat het geen verwarring schept voor Jan Modaal). Heb zelf al vaker dat probleem gehad en het is nog niet zo gek lang dat ik de oplossing met het Terminal commando gevonden heb.

mvg Glenn Verhalle • Administratieve software voor reclame- en communicatie bedrijven: http://www.thinx.be
Terminal code
4 april 2011 - 23:58    reactie #6
geplaatst door: jarno jjw
Ik begrijp nu inmiddels wel dat de code in stap 4 geen ipcheck meer doet op de locale machine waar je de code invoert, wat ik niet begrijp is waar het voor nodig is, als ik via een VNC commando een scherm over wil nemen dan vul ik het ip adres in van de remote mac en niet van mijn local mac. Het werkte ook gewoon allemaal keurig thuis in het local netwerk via de ingebouwde vnc functie van MacosX tot dat ik de BOOLEAN YES code toe paste op de Macbook, toen kon ik ineens NIET meer een scherm overname doen in het locale netwerk. Dus ik zit achter de iMac en mag dan NIET mijn scherm van de Macbook zien, wel anders om, daar geen probleem. Op afstand mijn iMac overnemen is ook GEEN probleem na het gebruik van de code op stap 4 en 5 maar dat zeg ik, nu mag ik dus niet meer het scherm van mijn Macbook overnemen.

Ik heb geprobeerd op de remote mac waar ik die terminal code moet invullen wat betreft stap 4 de BOOLEAN YESS code op BOOLEAN NO te zetten maar zonder resultaat, lokaal mijn scherm van mijn Macbook overnemen is er niet meer bij na het uitvoeren van het stappen plan op mijn link.

Of te wel de vraag is, hoe draai ik de boel nu weer terug zodat ik gewoon met cmd-k of te wel verbind met server, mijn ip adres van de local machine in kan vullen en de iMac dat scherm ook weer weer geeft.

De topic die me hielp om op afstand de thuis mac over te nemen is hier te vinden -->> http://www.macfreak.nl/forums/topic/3/22494/schermdeling-over-internet/0/ <<--

Met vriendelijke groet en als ik niet duidelijk ben geweest hoor ik het graag.
Jarn jjw

Terminal code
5 april 2011 - 08:36    reactie #7
geplaatst door: MacSea

Citaat
jarno jjw om 23:58, 4-04-2011
Ik begrijp nu inmiddels wel dat de code in stap 4 geen ipcheck meer doet op de locale machine waar je de code invoert, wat ik niet begrijp is waar het voor nodig is

Zoek eens wat op over SSH tunnels, dan zal het je wel duidelijk worden.

Kort gezegd: als je lokaal werkt kan je idd het ip-adres van de andere computer doorgeven. Als je remote werkt lukt dat al niet altijd meer en moet je een SSH tunnel opzetten om je 'door te lussen' naar de juiste computer. 1 van de eigenschappen van die SSH tunnel is dat je die opzet op de computer waar je op afstand mee werkt en je dus via die tunnel die op die computer staat moet gaan werken, vandaar dat je dan localhost moet gebruiken. (pfff het is voor mij zo helder als pompwater, maar daar een heldere uitleg voor geven aan de gevorderde (semi-) leek is dan weer niet zo simpel.

mvg Glenn Verhalle • Administratieve software voor reclame- en communicatie bedrijven: http://www.thinx.be
Terminal code
5 april 2011 - 10:32    reactie #8
geplaatst door: willemijngreven
WIj danken je voor je bereidwillige uitleg. Vraagje: Wat bedoel je met 'de computer waar je op afstand mee werkt'? Is dat de computer waarop je zit te typen of de computer die je aan het besturen bent?
Terminal code
5 april 2011 - 14:33    reactie #9
geplaatst door: jarno jjw
Die ssh tunnel dat begrijp ik wel, ik heb het idee dat mijn vraag niet goed word begrepen.
De vraag luid, waar is de volgende code voor en wat doet deze precies, dit laatste kan ik wel invullen maar waar is het voor nodig om op de Local Machine deze code toe te passen en dan heb ik het over deze code...

sudo defaults write com.apple.ScreenSharing skipLocalAddressCheck -boolean YES

Of begrijp ik de antwoorden niet goed?

Grtjs Jarno jjw

Terminal code
6 april 2011 - 13:20    reactie #10
geplaatst door: Roman78
Dit zorgt ervoor dat je je eigen scherm via het netwerk kan overnemen.

Description: Allows connections to localhost (useful for SSH tunneling)

Of wil je weten elk woord doet van de regel?

1984: To create a new standard, it takes something that's not just a little bit different; it takes something that's really new and really captures people's imagination and the Macintosh, of all the machines I've ever seen, is the only one that meets that standard. (Bill Gates)
1995: To see tomorrow's PC, look at today's Macintosh. (BYTE Magazine)
Terminal code
6 april 2011 - 19:58    reactie #11
geplaatst door: jarno jjw
Nou ik wil niet teveel tot last zijn maar inderdaad ben ik wel nieuwsgierig wat de woorden precies doen.
Ik snap nu wel dat dit er voor moet zorgen dat het systeem een local address skip doet zodat je niet je eigen scherm overneemt maar het is wel vreemd dat ook zonder deze code ik gewoon de ssh tunnel aan kan maken en het scherm over kan nemen wat ik maar wil mits ik daar rechten toe heb dus vraag ik me af waarom dan deze code nodig is.

Bedankt voor je uitleg.

Grtjs Jarno jjw

Terminal code
6 april 2011 - 20:08    reactie #12
geplaatst door: willemijngreven
Deze instelling wordt 'onthouden' Je hoeft deze dus maar 1 keer in te voeren. Bij volgende opstarts blijft deze nieuwe instelling actief. Dit in tegenstelling tot de ssh tunnel zelf. Deze maak je aan voor de duur dat de computer aan staat. Herstart je de computer dan moet je de ssh tunnel opnieuw maken.
Terminal code
6 april 2011 - 21:14    reactie #13
geplaatst door: Godfather
In principe is het al prima uitgelegd door MacSea maar hierbij regel voor regel;

sudo = substitute user do
defaults write = als default instelling schrijf je een argument weg dat hieronder volgt (na het te-beschrijven-bestand, een .plist)
com.apple.ScreenSharing = in dit geval de .plist van ScreenSharing
skipLocalAddressCheck -boolean YES = Hier staat letterlijk dat de functie skipLocalAddressCheck (die ervoort zorgt dat je nooit je eigen scherm over kan nemen) geactiveerd wordt. M.a.w. kun je nu theoretisch wel je eigen scherm overnemen. Iets dat in principe nooit wenselijk is aangezien dit een venster zal openen van het venster dat je al open hebt... een soort van loop zeg maar. Alleen als je middels SSH een andere machine overneemt dan zit je dus in 'die' machine die je ook wilt overnemen. Dan wil je dat dus wel.

Mac Pro '08 - iPad 16GB - iPhone 6 - Next Gen MB Pro
Terminal code
7 april 2011 - 06:43    reactie #14
geplaatst door: jarno jjw
@godfather, dank je wel voor de mooie uitleg, nu snap ik heel goed wat de code precies doet en dat is wat ik al zei, dat deze ervoor zorgt dat je nooit je eigen scherm over kunt nemen. Maar als ik dus de BOOLEAN op NO zet is het weer wel mogelijk? Dat begrijp ik er goed uit?

Grtjs Jarno jjw

Terminal code
7 april 2011 - 08:20    reactie #15
geplaatst door: Godfather
Nee, als je hem op NO gooit dan zeg je eigenlijk NEE tegen het skippen van de check. Niet nee tegen de check zelf, maar nee tegen het skippen van die check. Grammaticaal gezien dus heel krom maar ja... dat typeert juist programmeurs :D
Mac Pro '08 - iPad 16GB - iPhone 6 - Next Gen MB Pro
Terminal code
7 april 2011 - 18:34    reactie #16
geplaatst door: jarno jjw
Ik begrijp het, maar misschien mag ik hier dan terug komen op de volgende topic die ik had geopend voor het overnemen van mijn scherm thuis. Ik begrijp namelijk 1 ding niet.

http://www.macfreak.nl/forums/topic/3/22494/schermdeling-over-internet/0/

Na het invoeren van de stap 4, kan ik in mijn eigen netwerk mijn scherm niet meer overnemen.
Voorheen kon dat wel, nu moet ik een derde software zoals VNC vieuwer gebruiken maar eigenlijk wil ik dit niet. Ik wil gewoon als ik thuis ben weer op de iMac mijn macbook overnemen. Ik weet dat ik dan de poort voor de ssh tunnel in de router weer uit moet zetten maar das bij mij zo gedaan.

Om het kort te omschrijven, de ssh tunnel gebruik ik op de Macbook om op een externe locatie mijn iMac over te nemen. Als ik thuis ben staat de Macbook in de hoek en wil ik vanaf de iMac de macbook weer over nemen.

Ik weet het, ik vraag veel maar zo leer ik wel een hoop.

Grtjs Jarno jjw