geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhone11Pro-lineup-icoon.jpg
Nachtmodus werkt alleen met de ‘gewone’ groothoek
Eén van de erg grote stappen die gezet is met de iPhone 11 modellen is met Nachtmodus, waarbij ook in omstandigheden die dat vroeger onmogelijk maakten nu ook heel erg goede foto’s gemaakt kunnen worden. Apple is daar zo zeker over dat het standaard aanstaat.

Maar één ding dat tot nu toe niet bekend was is dat deze Nachtmodus alleen maar werkt met één lens, de ‘gewone’ groothoek. De ultra-groothoek en de telelens kunnen daarbij niet gebruikt worden, als je in Nachtmodus inzoomt dat gebeurt dat digitaal. Dat laatste gaat altijd gepaard met op zijn minst een beetje verlies aan kwaliteit, hoeveel je daarbij verliest is afhankelijk van hoeveel je in de praktijk inzoomt. Dit nieuws kwam naar buiten in de tweet van Sebastiaan de With, één van de mensen achter de prima foto-app Halide (€ 6,99).


Hieronder zie je links een foto met de iPhone 11, recht met een iPhone Xs. Het verschil spreekt voor zichzelf. Meer over het vergelijk tussen die twee met weinig licht kan je lezen in dit artikel van Macworld.

https://images.idgesg.net/images/article/2019/09/nightmode-throckmorton-100811373-large.jpg
Nachtmodus werkt alleen met de ‘gewone’ groothoek


Apple is trouwens nog niet klaar met het verbeteren van de fotografische kwaliteit in de nieuwe iPhone 11 modellen. Later deze week wordt een beta-versie van iOS 13 verwacht waarin Deep Fusion zal zitten. Daarbij worden meerdere beelden gecombineerd om zelfs nog meer detail te kunnen vastleggen dan het Smart HDR wat Apple op dit moment gebruikt.

Hieronder de stappen die gebruikt worden bij Deep Fusion:

Citaat
  • Tegen de tijd dat jij op de sluiterknop drukt heeft de camera al vier opnames met een snelle sluitertijd gemaakt om ervoor te zorgen dat beweging scherp wordt vastgelegd, en vier standaard-opnames. Als je op de sluiterknop drukt wordt er een opname gemaakt met een langere sluitertijd, om zoveel mogelijk detail vast te leggen.
  • De drie drie standaard-opnames en die met de langere sluitertijd worden samengevoegd in dat Apple ‘synthetic long’ noemt. Dit proces is fundamenteel anders dan Smart HDR.
  • Deep Fusion kiest het beeld met een korte sluitertijd met het meeste detail, en voegt die samen met de “synthetic long’-versie. Waarbij Smart HDR uiteindelijk veel meer beelden samengevoegd worden gaat het bij Deep Fusion uiteindelijk om ‘maar’ twee beelden. Maar één van die twee is dus samengesteld uit in de stap hiervoor samengevoegde beelden. Daarbij wordt de ruisonderdrukking ook op een andere manier uitgevoerd.
  • Daarna gaan de beelden door vier processen, pixel voor pixel, waarbij iedere stap voor meer detail moet zorgen. Daarbij krijgen bijbeeld de lucht en muren de minste aandacht, terwijl op huid, haar, stoffen etc. juist de nadruk ligt. Hiermee worden de beslissingen gemaakt hoe beide beelden samengevoegd worden, waarbij de kleuren, luminantie en details van de beste gekozen worden.
  • Het finale plaatje wordt gegenereerd.



Bereik MacFreak’s 85.000 maandelijkse bezoekers met sponsoring, advertorials of pagelinks.
Reach MacFreak’s 85.000 monthly visitors through sponsoring, advertorials or pagelinks.
Klik hier voor informatie over het onder de aandacht brengen van producten of diensten op MacFreak.