geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/TimCookFrontaal2015.jpg
Tim Cook over privacy, immigratie, invoerrechten en iPhone-gebruik
Met de aankondiging van het nieuwe Sign In with Apple in iOS 13 is het Apple gelukt privacy weer extra onder de aandacht te brengen, en hun klanten een uitstekende oplossing te bieden tegen de almaar toenemende datahonger van onder andere Facebook en Google.

Na de keynote van de WWDC werd Apple’s CEO Tim Cook geïnterviewd door Norah O'Donnell, de anchor en managing editor van CBS Evening News. In dit gesprek komt niet alleen privacy uitgebreid aan bod, het gaat ook over het einde van iTunes in macOS, overmatig iPhone-gebruik en over de toegenomen aandacht van de regering van de VS voor mogelijke monopolies van de grote bedrijven.


Monopolie

Tim Cook verwelkomt deze extra aandacht, want hij is ervan overtuigd dat Apple geen monopolie is. Daarbij komt ook het voorstel van Elizabeth Warren, één van de Democratische kandidaten voor het presidentschap, ter sprake. Zij vindt dat de App Store als apart bedrijf zou moeten fungeren, en dus niet meer onder Apple zou moeten vallen. Het verbaast waarschijnlijk niemand dat Tim Cook hier beslist niet voor is.

Nep-nieuws

Daarna komt ook ingrijpen bij nep-nieuws aan bod, waarbij de vraag gesteld wordt of Tim Cook vindt dat Facebook een versterker is van nep-nieuws. Hij antwoordt natuurlijk voorzichtig, maar door onder andere te zeggen dat hij niet gelooft dat kunstmatige intelligentie goed genoeg is om nep-nieuws weg te filteren, stemt hij hier tussen de regels door eigenlijk mee in. Daarbij legt hij de nadruk op het feit dat dit filteren bij Apple door mensen gedaan wordt.

Handelsoorlog

Tim Cook denkt niet dat de Chinezen acties zullen ondernemen tegen Apple. Wel denkt hij dat als er nadelige gevolgen zullen zijn voor Apple dat die vooral in de VS gevoeld zullen worden. Op een vraag over de relatie tussen Tim Cook en president Trump maakt hij duidelijk dat hij het op prijs stelt dat er door Trump naar hem geluisterd wordt, maar ook dat hij op veel gebieden een duidelijk andere visie heeft, waaronder klimaatverandering, immigratie en hoe er met de zogenaamde ‘dreamers’ wordt omgegaan. Dat laatste ligt hem na aan het hart, want er werken ook meer dan 300 van deze dreamers bij Apple.

Op de vraag of hij bang is dat de ban door de Amerikaanse regering van Huawei terug zou kunnen slaan op Apple zegt hij dat hij dat niet verwacht, maar natuurlijk ook niet kan uitsluiten.



Maandelijks trekt MacFreak meer dan 80.000 bezoekers, die hier gemiddeld bijna 4 minuten zijn. Al deze mensen zijn te bereiken door onder andere sponsoring, advertenties of pagelinks; de mogelijkheden daarvoor zijn op deze pagina te vinden.
Klik hier voor informatie over het onder de aandacht brengen van producten of diensten op MacFreak.