Apple algemeen > Tips, nieuwtjes en mededelingen

Akkoord over Europese wetgeving om macht techreuzen te beteugelen

<< < (6/6)

boiing:
Ik begrijp wel wat je wil maar dat heeft weinig met de DMA te maken. Die gaat er niet voor zorgen dat je opeens 10 GB meer ruimte krijgt, hooguit een GB of twee omdat je Safari eventueel zou kunnen verwijderen (geen idee of dat ook gaat gebeuren). Als die 10 GB echt het verschil maakt tussen je MacBook Air wel of niet kunnen gebruiken kun je beter de bezem door je eigen bestanden halen.

Natuurlijk zou het voor jou, in dit geval, handig zijn als je allerlei macOS componenten naar believen zou kunnen uitschakelen en verwijderen. Gaat niet gebeuren, geeft voor de meeste gebruikers alleen maar verwarring en is met de huidige gangbare opslagruimte ook niet nodig. Het OS is niet het probleem maar de onnodige zooi die veel mensen op hun systeem laten staan.

nnsa:

--- Citaat van: boiing,  9 mei 2022 - 16:01 ---Ik begrijp wel wat je wil maar dat heeft weinig met de DMA te maken. Die gaat er niet voor zorgen dat je opeens 10 GB meer ruimte krijgt, hooguit een GB of twee omdat je Safari eventueel zou kunnen verwijderen (geen idee of dat ook gaat gebeuren).

--- Einde van citaat ---
Even een 'quick & dirty' check:

Safari app: 52,6mb
Safari in Bibliotheek: 95,7mb
Safari framework: 24,5mb

FireFox app: 358,6mb
Application Support: 68,8mb

iSan:
Ik heb meer moeite met mappen zoals bijv. 'dyld', deze alleen al beslaat bij mij zo'n 12,66 GB.
Via Google leer ik hier uit dat ik die 'dyld' beslist niet mag legen. Dat bedoel ik, ik wil controle kunnen hebben over de geheugen in de systeemmappen. Maar we gaan hierover eigenlijk off topic. Excuses.

boiing:
Nogal, want dit heeft helemaal niets met de DMA wet te maken. Ik zou nog even verder Googelen waar die /dyld bestanden voor dienen. Daar ga je zelf helemaal niets aan controle over krijgen, en je daar druk over maken is best bizar eerlijk gezegd.

Beter Apple even bellen met je klachten hierover :dozingoff:.

Ziegler:
Een beetje warrig dat deze wet leidt tot een discussie op dit forum of je last hebt van apps die je niet kan verwijderen . . . .
Ik herinner me nog een discussie op ditzelfde forum waarin toch vooral schande werd gesproken toen Windows de browser dusdanig wilden verweven met het OS dat hij er effectief niet af te halen viel.
Los daarvan: het punt is natuurlijk niet die paar MB's ruimtewinst die je hierdoor boekt, maar dat er meer 'ruimte' komt voor alternatieven. Veel mensen gebruiken gewoon de apps die er op hun telefoon staan en klaar. Dat vinden de grote spelers prima, want daarmee zetten ze eventuele concurrenten buitenspel.
Mensen gedragen zich alsof deze wet hen iets afpakt. Dat is niet zo. Je mag gewoon de apps van Apple blijven gebruiken.

Navigatie

[0] Berichtenindex

[*] Vorige pagina

Naar de volledige versie