:happy:... Dit vind ik een geweldige uit het transcript van onderstaande video.
Helemaal juist!  :worship:

Citaat
Apple has de-Jony I'ved it a little bit.
01:05
why do I say that? Because Johnny Ive
01:07
does beautiful design, but I think once
01:08
Steve Jobs left -  and they used to work
01:10
together, and Steve Jobs would keep
01:12
design under control to make sure it was
01:14
beautiful but also functional what
01:16
people needed - well, we got more beauty
01:18
rather than function.

Ik denk ook dat Jony Ive een tijdje teveel invloed had bij Apple, denk bijvoorbeeld ook aan de extreme make-over van iOS 7 (met zulke dunne letters dat niemand ouder dan 50 jaar ze zonder leesbril kon zien ;) ).

Mogelijk heeft de terugkomst van het schaar-toetsenbord (en dus het verdwijnen van de vlinder-versie) te maken met het gedeeltelijk terugtreden van Jony Ive. Maar het lijkt me wel erg snel na elkaar, dit soort beslissingen worden bij Apple zelden op het laatste moment gemaakt.

Het is dus ook goed mogelijk dat dit nieuwe toetsenbord ook Jony Ive's zegen heeft gekregen...
geplaatst door: GeorgeM
Wie dan ook bij Apple, algoed heeft hij of ze, uiteindelijk ingezien dat ze sinds de Macbook's met butterfly toetsenborden over de schreef zijn gegaan.
Goed mogelijk dat Jony Ive zelf ook inzag dat hij zonder beteugeling van Steve Jobs dit keer vorm veel te ver boven functie heeft laten prevaleren en vrijwillig teruggetreden is, als laatste daad nog het nieuwe toetsenbord zijn zegen gevend.
Het is wel meer gebeurd in de geschiedenis dat hooggeplaatste politiekers of militairen aftreden als teken van verantwoordelijkheid opnemen voor eigen falen.
Denk eerlijk gezegd dat niets van bovenstaand daadwerkelijk een rol heef gespeeld met het terugtreden van Jony Ive. De man gaf Apple al vorm vóór de terugkeer van Jobs - althans, ik neem aan dat iedereen begrijpt dat Steve niet binnen drie maanden de eerste iMac ontwikkelde. Binnen de eindeloze rij fantastisch vormgegeven producten (en inderdaad soms ook een wat minder goed idee) kan ik mij niet voorstellen dat we zijn bijna legendarische status als MacFreaks afdoen op basis van een toetstenbordje, toch..?

 :withstupid:

[ Ger ]
geplaatst door: Ger Nijkamp
@Ger Nijkamp: Dat toetsenbordje was maar een deel van zijn strategie om de Macbooks sinds 2016 zo dun mogelijk te maken waardoor ook CPU Throttling Issues.
Vandaar is het goed dat Apple de MacBook Pro 16 de-Jony Ive'd heeft.  :cool:
@ boni: met alle respect, maar dat is echt flauwekul.

de 15" is 1,55 cm dik, bij de 16" is dat 1,63 (allebei naar boven afgerond). En jij beweert nu (kennelijk) dat dat kleine verschil het verschil maakt tussen wel of geen vertragingen?

Er is veel meer veranderd aan het 16" model, onder andere de complete opbouw vanbinnen, nieuwe ventilatoren, betere airflow, etc. Daarbij zal het iets hogere toetsenbord vast wel helpen, maar dat als enige de schuld geven èn alles op Jony Ive afschuiven lijkt me echt onzin.

Waarbij het natuurlijk ook nog meetelt dat we geen flauw idee hebben van hoe de beslissingen rond de modellen gelopen zijn. Ik kan me voorstellen dat Ive invloed had, maar niet dat het zoveel was. En wéten doen we het in ieder geval niet, we waren er tenslotte niet bij.

Ben het dan ook helemaal met Ger eens, nog steeds petje af voor meneer Ive.
geplaatst door: anraadts
@ boni: met alle respect, maar dat is echt flauwekul.

de 15" is 1,55 cm dik, bij de 16" is dat 1,63 (allebei naar boven afgerond). En jij beweert nu (kennelijk) dat dat kleine verschil het verschil maakt tussen wel of geen vertragingen?

Je moet niet gaan verdraaien wat ik schrijf anraadts. Dat jij net als forumleden GeorgeM, Robert, Boing en Flix grote fan's zijn van Apple's superdunne laptops met butterfly toetsenbord en dat er dus niet aan veranderd hoefde de worden weet ik aan lang.

Ik vind het helemaal juist wat in de video gezegd wordt waarmee ik dit topic gestart ben: Apple heeft de MacBook Pro 16 wat  gede-Jony Ive'd.
Daar zijn 2 problemen mee opgelost:  toetsenborden en CPU Throttling. that's it.