geblokkeerd
De Nederlandse overheid heeft ook altijd het recht gehad om verdachte brieven te openen, ondanks het briefgeheim. Waarom we nu zo angstig reageren, snap ik dus totaal niet.
Ik begrijp wel dat de VS iets andere opvattingen heeft over wat legaal en illegaal is, vergeleken met de Nederlandse Staat. Maar het wordt volgens mij alleen maar interessant en relevant als er zaken vermoed worden die zó illegaal zijn dat ze ook in NL verdacht of strafbaar zouden zijn.
Peter Villevoye om 12:38, 18-10-2012iCloud is veilig als:1. je zelf ervan overtuigd bent geen illegale zaken te plegen;
Peter Villevoye om 12:38, 18-10-20122. je een beetje snapt van de paranoïde control-freaks in VS;
Peter Villevoye om 12:38, 18-10-20123. je ook regelmatig voor een extra backup zorgt.
Peter Villevoye om 12:38, 18-10-2012De Nederlandse overheid heeft ook altijd het recht gehad om verdachte brieven te openen, ondanks het briefgeheim.
Peter Villevoye om 12:38, 18-10-2012Waarom we nu zo angstig reageren, snap ik dus totaal niet.
Peter Villevoye om 12:38, 18-10-2012Maar het wordt volgens mij alleen maar interessant en relevant als er zaken vermoed worden die zó illegaal zijn dat ze ook in NL verdacht of strafbaar zouden zijn.
MAAR (ja, een hele grote 'maar')...-zolang bijna iedereen zomaar van alles neerkwakt op o.a. Facebook en Twitter, en dat is inclusief foto's, filmpjes, activiteiten, connecties en noem maar op...-zolang mensen geen cent uit willen geven aan een instantie/bedrijf die deze zaken wel serieus nemen (bv Xs4all als provider), maar alles 'gratis willen hebben zoals gmail, WhatsApp, Viper, etc, die in de 'kleine lettertjes' al melden lak te hebben aan enige privacy...-zelfs zolang wij ons begeven op fora, website's over ons zelf in de lucht houden, etc, ...zolang dat het geval is, vind ik het drukmaken over deze zaken door diezelfde mensen een lachertje van de eerste orde!
Eerlijk gezegd ben ik blij dat dergelijke organisaties in de VS tenminste al die digitale informatie nakijken en filteren. Als daardoor een crimineel bijtijds kan worden betrapt en een brave burger kan worden gered, dan vind ik dat prima. Ik beschouw het als een röntgenscanner op Schiphol. Zolang ik geen verboden zaken transporteer, is er niets aan de hand. Als er verdachte zaken in mijn bagage zitten, mogen die gerust onderzocht worden. Dat zijn privé-zaken ? Ja, nou en ? Die mensen zien iedere dag alleen maar menselijke privé-zaken de revue passeren. En ik wil toch zo nodig vliegen ?
Ik zou zeggen: het is juist hartstikke veilig, want het wordt goed gecontroleerd !
En nu copy/paste ik nog een paar keer het woord "Patriot Act" "Patriot Act" "Patriot Act" in dit bericht, zodat Google en de VS er flink op kunnen duiken en al onze namen op hun lijst van bedenkelijke scribenten kan zetten.
Kom op, wat voor nut heeft het om deze principe-kwestie zo enorm op te blazen om er vervolgens aanwijzingen uit te destilleren voor consumenten ?
pisseblom om 15:34, 18-10-2012De geschiedenis leert ons een betere les, let op uw zaak!
Aan de andere kant is het ook niet meer dan terecht dat de mogelijke addertjes onder het gras gemeld worden. Niet iedereen ziet altijd overal beren op de weg, maar het kan iig geen kwaad om er op bedacht te zijn.
@peter, laat de VS jou weten wanneer ze gegevens uit de cloud opeisen?
Leuke gezegdes allemaal: adders in het gras, beren op de weg, beter één vogel zelf in de hand dan tien in de cloud, etc. Maar ik maak me er dus niet zo druk om, en dat verkondig ik graag.
Ik vind trouwens de term "veilig" iets anders dan "discreet".
Maar los daarvan, sta ik versteld van het gemak waarmee iedere keer weer databases met vertrouwelijke gegevens gekraakt worden; en van de slordigheid van de mensen die die vertrouwelijke gegevens zorgvuldig zouden moeten bewaken.
Medische gegevens bijvoorbeeld zijn echt heel gevoelige informatie. Als je bv. een zwakke gezondheid hebt, en dat raakt op zeker moment algemeen bekend, dan wordt het echt heel moeilijk om nog een goede ziekteverzekering af te sluiten, of om een leuke baan te vinden. Ziekteverzekeraars kunnen nog zo hard roepen dat ze niet in dat soort gegevens geïnteresseerd zijn, en dat iedereen gelijk voor ze is; ik geloof daar helemaal niets van.
Mijn huisarts vertelde me laatst dat hij zich zelf direct uit het Electronisch Patiëntendossier heeft laten verwijderen, omdat hij geen enkel vertrouwen heeft in de bewaking van de gegevens in dat dossier. En dat wantrouwen deel ik volledig.
De geschiedenis leert dat het gevaar schuilt in gebeurtenissen die we niet zien aankomen, of waarin wij denken onaantastbaar te zijn of al bekende gevarenrisico's niet serieus nemen.
Per definitie ben ik natuurlijk voor privacy en blijf uit mijn spullen, echter internet-wise weet ik dat dat een illusie is.
Ik doe bij mijn weten ook niets, wat een een Amerikaanse speurhond nerveus zou maken.
Maar als computers die stelselmatig door iedereen zijn data heen razen, straks struikelen over het woord Amerikaans speurhond en er moet een volwassen kerel uit zijn stoel opspringen omdat er een alarmbel is afgegaan en hij moet dan door deze conversatie heen lezen, hoop ik dat ie ooit op een dag denkt, what the Fuck heb ik toch een klote baan.
Het enige waar je je misschien zorgen over kan maken, is dat de cloud bedrijven hun uiterste best doen op onze gegevens te beveiligen tegen hackers ( hopelijk ) , maar daar hebben de inlichtingendiensten natuurlijk vreselijk schijt aan. Op dezelfde manier dat hier de douane door je netjes ingepakte koffer worstelt en dan vervolgens zegt alstublieft ruim zelf de rotzooi maar weer op.
En dus onzorgvuldig met je gegevens omgaat en dus je gegevens alsnog onbeveiligd rondzwerven.
Je zet dingen, privédata, op Google Drive, Drop Box, iCloud, ..., met het idee dat dat privé blijft.
Elk bedrijf heeft een verdienmodel. Dat van Google is advertenties, persoonlijk, gebaseerd op je profiel. Dat van Apple is iDevices en apps en content. Andere cloud aanbieders willen misschien wel geld voor hun diensten hebben.
Bedrijven verdienen geld, via adverteerders die mij wat willen vertellen. Als ze voor dat geld diensten aan kunnen bieden: prima. Kan dat niet, ook goed, dan kies ik een betaalde dienst.
Wat niet kan, wat nooit kan, is dat veilig gewaande data openbaar is voor een select groepje Amerikanen. Want ook de betaalde Drop Box en Google Drive varianten ontkomen niet aan de Amerikaanse nieuwsgierigheid!
Pisseblom: De geschiedenis leert dat het gevaar schuilt in gebeurtenissen die we niet zien aankomen, of waarin wij denken onaantastbaar te zijn of al bekende gevarenrisico's niet serieus nemen.
Bovendien zeg je: ook al let je overal op, het ware gevaar schuilt toch altijd in een ander klein hoekje. Vraag me dus af uit welke (andere) hoek het gevaar dan tevoorschijn springt als ik iets in de cloud heb staan. Maar ja, zodra ik dat weet en me erop voorbereid, dan is er vast weer een andere hoek waar een nieuw risico in schuilt.
Flix om 16:01, 18-10-2012-zolang mensen geen cent uit willen geven aan een instantie/bedrijf die deze zaken wel serieus nemen (bv Xs4all als provider), maar alles 'gratis willen hebben zoals gmail, WhatsApp, Viper, etc, die in de 'kleine lettertjes' al melden lak te hebben aan enige privacy...!
Het was een gecombineerde reactie op Flix en jou.
Jullie hebben een punt, we gooien vrijwillig ons hele leven op het web (Facebook, Hyves, ...). Maar van sommige dingen verwacht je dat ze privé zijn, zoals je privébestanden in de cloud.
Peter Villevoye om 19:40, 18-10-2012Wake-up call, Frankie: het kan wèl, sterker nog: het gebeurt al.
(Bewerkt door Peter Villevoye om 22:15, 18-10-2012)
Toegang tot uw Account en ContentApple behoudt het recht de maatregelen te treffen die naar mening van Apple redelijkerwijs noodzakelijk of geschikt zijn om de naleving van enig deel van deze Overeenkomst te handhaven en/of na te gaan. U erkent en stemt ermee in dat Apple, zonder aansprakelijkheid jegens u toegang kan krijgen tot uw Accountgegevens en Content en deze kan gebruiken, bewaren en/of bekendmaken aan wetshandhavingsautoriteiten, overheidsfunctionarissen en/of derden, wanneer dit naar mening van Apple redelijkerwijs noodzakelijk of geschikt is, wanneer dit wettelijk vereist is of wanneer wij in goed vertrouwen menen dat deze toegang, dit gebruik, deze bekendmaking of het bewaren redelijkerwijs noodzakelijk is om (a) aan een wettelijke procedure of verzoek te voldoen; (b) deze Overeenkomst te handhaven, daaronder begrepen het onderzoeken van potentiële overtredingen daarvan; (c) het detecteren, voorkomen of anderszins gericht op de beveiliging, fraude of technische zaken; of (d) het veiligstellen van de rechten, het eigendom of de veiligheid van Apple, haar gebruikers, derden of het publiek wanneer dit wettelijk vereist of toegestaan is.
Verder is er allang sprake van Europees recht voor Europese gebruikers/burgers, voor zover er kwesties beslecht moeten worden die níet door het instemmen met de Voorwaarden worden gedekt.
Toepasselijk rechtWanneer (a) u geen Amerikaanse staatsburger bent; (b) u niet in de V.S. woonachtig bent; (c) u niet vanuit de V.S. toegang tot de Dienst hebt; en (d) u staatsburger van een van de hieronder genoemde landen bent, dan stemt u er hierbij mee in dat geschillen of claims die uit deze Overeenkomst voortvloeien zullen worden beheerst door het toepasselijk recht zoals hieronder beschreven, ongeacht enige conflictrechtelijke wetsbepalingen en dat u zich hierbij onherroepelijk onderwerpt aan de niet-exclusieve jurisdictie van de rechtbanken in de hieronder genoemde staat, provincie of het land waarvan het recht heersend is.Wanneer u ingezetene bent van een land van de Europese Unie of Zwitserland, Noorwegen of IJsland;Toepasselijk recht en bevoegde rechtbank: het recht en de rechtbanken van uw gebruikelijke woonplaats.
http://pcmagazine.zdnet.nl/downloads/138073/spideroak-dropbox-maar-dan-wel-veilig/
Op mijn iMac/iPad/iPhone werkt het perfect.En alles is gesynchroniseerd.
(Bewerkt door macsiem om 10:46, 19-10-2012)