Uiteraard zet een bedrijf geen aanbiedingen online die slechts gelden voor een geselecteerd aantal klanten.
Waarom niet?
Het tegengaan van internet criminaliteit moet een inspanning zijn van alle partijen: consumenten, overheid/toezichthouders én aanbieders. De laatsten hebben zeker ook een verantwoordelijkheid hierin, en horen die te nemen. Misschien moeten wij dat als consumenten dat harder afdwingen.
Dus vdValk zou dat soort vaste-klanten-aanbiedingen gewoon op hun site kunnen zetten, zoals genoeg bedrijven dat wel doen; staat het niet op hun site, dan is het niet waar, zou het mechanisme moeten zijn. Alternatief voor nu is dat je hun klantenservice opbelt om te checken of een vermeende aanbieding scam is of niet.
Maar een bedrijf zou dus èlke actie moeten verantwoorden op hun site, zodat een geïnteresseerde gemakkelijk kan controleren of het een bonafide aanbieding is, en vanaf daar zou je dan ook moeten kunnen doorklikken om mee te doen.
En dan nog: je hoeft niet op elke aanbieding in te gaan. Voor iets wat bv normaal 100 euro kost, maar je nu voor 10 euro kan kopen, is nog steeds 10 euro te duur als je het van te voren niet van plan was aan te schaffen.
Nogmaals: NEE is ook een antwoord; NIET doen is ook een actie.
En fijn voor je dat je zo veel plezier haalt uit het feit dat Neckermann je zo maar een paar centen geeft. Ik zelf zou tegen ze zeggen: flikker op met je gratis geld; ik ben geen bedelaar en heb jullie geld helemaal niet nodig.
