Review: Apple MacBook Pro (2018, 15-inch) door Wired
geplaatst: 7 augustus 2018 - 02:46
Schitterende review van Get wired:
https://www.wired.com/review/apple-macbook-pro-2018/

Citaat
'Apple's newest pro-grade notebook is fast but flawed'.

okido, deze laatste review dat ik lees bevestigd mijn goede keuze:
ik kan weer enkele jaren verder mijn onlangs aangeschafte refurbished 13 en 15 inch MacBook Pro's uit mid 2012.
Zodra Apple weer 'normale' laptops maakt haak ik terug in.

geplaatst door: boni

geblokkeerd

antw: Review: Apple MacBook Pro (2018, 15-inch) door Wired
reactie #1 geplaatst: 7 augustus 2018 - 11:39
Tsja, het is maar wat je insteek is. Klagen over prijs en/of poorten is zinloos, je wéét dat een MacBook Pro prijzig is en dat Apple voorop loopt in dat soort (design) keuzes. USB-C poorten hebben ook voordelen :cool:. Ik ben superblij met de overstap van een 2013 MBP naar een splinternieuwe 13''. De Touch Bar heeft voor mij zeker meerwaarde en het toetsenbord is een genot om op te typen. Het klinkt gelukkig een stuk beter dan het vorige model, dat was veel te luidruchtig. Quad-core ipv dual, space-grey en een extreem snelle SSD: ik vind 'm fantastisch.
geplaatst door: boiing
antw: Review: Apple MacBook Pro (2018, 15-inch) door Wired
reactie #2 geplaatst: 7 augustus 2018 - 17:25
eens kijken voor al dat binnen 1 maand MBP kopen  :smile:
geplaatst door: Mac OS X
mvg Mac OS X mac gebruiker vanaf 2014 / 2x iBook G4 (2004) 1x iPod 1x iMac 27 5K (2017)
@JensBamps Twitter
antw: Review: Apple MacBook Pro (2018, 15-inch) door Wired
reactie #3 geplaatst: 7 augustus 2018 - 17:44
Schitterende review van Get wired:
...
okido, deze laatste review dat ik lees bevestigt mijn goede keuze:

Je postings beginnen nu wel een erg hoog gehalte Confirmation Bias te krijgen. :smile:

Enfin, als jij maar tevreden bent met je laatste aanwinst.

Ik heb het hele filmpje (nog) niet uitgekeken (“too long; didn’t watch”) maar het begint al met 3 notebooks waarvan er twee minstens twee keer zo dik zijn als de derde (MBP).

We weten ondertussen dat als je op zoek bent naar een notebook die je urenlang zwaar wilt belasten (bv gamen) dat je daar geen MacBook Pro voor moet kiezen. Die gaat dan geheid in de remstand (“throttling”), overigens net als zijn andere dunne broeders van Asus, HP e.d.

Ik probeer de keuze van Apple niet goed te praten; als je op zoek bent naar een notebook als Desktop-vervanger heb je meer baat bij een uit de kluiten gewassen exemplaar die nog enigszins zijn warmte kwijt kan. En die maakt Apple helaas niet.


EDIT: Ik refereerde (zie ik nu) trouwens naar het filmpje uit je andere posting:
https://www.macfreak.nl/tips-nieuwtjes-mededelingen/in-depth-benchmarking-apple-18-mbpr-15-vs-dell-xps-9570-vs-new-razer-blade-15/
Laatst bewerkt op: 7 augustus 2018 - 18:06 door puk1980
geplaatst door: puk1980
antw: Review: Apple MacBook Pro (2018, 15-inch) door Wired
reactie #4 geplaatst: 7 augustus 2018 - 19:09
Tsja, het is maar wat je insteek is. Klagen over prijs en/of poorten is zinloos, je wéét dat een MacBook Pro prijzig is...
Ik klaag niet over de prijs, wel over de compromissen die ik daarvoor moet sluiten.
Ik wil gerust 3.500 € neertellen voor een nieuwe MBP 15inch met 1 TB SSD als die mijn noden bevredigt maar de flaw's die in het artikel beschreven worden zijn precies de compromissen dat ik niet wil sluiten.

USB-C poorten hebben ook voordelen...

Tuurlijk, daarom wil ik ook usb-C, maar niet alleen usb-c...

Ik probeer de keuze van Apple niet goed te praten; als je op zoek bent naar een notebook als Desktop-vervanger heb je meer baat bij een uit de kluiten gewassen exemplaar die nog enigszins zijn warmte kwijt kan. En die maakt Apple helaas niet.

Ik ben niet op zoek naar een notebook als desktop vervanger.
Als de Dell XPS15 Macos zou draaien werdt het die, en als je die Dell vergelijkt met de MBP 2012 zie je veel overeenkomsten. SSD en geheugen vervangbaar, comfortabel toetsenbord, varia poorten...

Enfin, het get wired artikel verwoord precies wat mijn grieven zijn.

Citaat
When you spend a ton of cold, hard, cash on something, you should get everything you need. Unfortunately, Mac users can only buy hardware from one source—Apple. Apple's made a lot of noise lately about taking the needs of pros seriously. But I’ve used this finished product for a while and have to wonder about that. Because, if you let creative professionals design the 2018 MacBook Pro, I think it'd look a whole lot different than it does right now. I think it would be more modular, have a higher-res screen, a normal keyboard without a superfluous Touch Bar, and a wider array of useful ports.

But the trackpad, that can stay. That part they got right.
geplaatst door: boni

geblokkeerd

antw: Review: Apple MacBook Pro (2018, 15-inch) door Wired
reactie #5 geplaatst: 7 augustus 2018 - 21:13
..maar de flaw's die in het artikel beschreven worden zijn precies de compromissen dat ik niet wil sluiten.

Dat is de kern van ons meningsverschil denk ik. Ik zie het niet als 'flaws' maar als keuzes. Als dit niet je noden bevredigt moet je naar iets anders gaan kijken. Ik denk dat een hoop 'creative professionals' dit een geweldige machine vinden (net als de vorige modellen) en helemaal geen zin hebben in '..if you let creative professionals design the 2018 MacBook Pro' etc. Die willen gewoon een apparaat waar ze hun creatieve dingen mee kunnen doen, met de laatste techniek en beste specificaties en gaan zo'n laptop helemaal niet upgraden. Een 'higher-res screen' willen terwijl je met normale ogen op dit retina scherm de pixels niet kunt onderscheiden? 'A normal keyboard'...? Een 'Superfluous Touch Bar' terwijl dit ook als een prachtige nieuwe functie gezien kan worden? Met dat soort opmerkingen heeft een review voor mij z'n geloofwaardigheid al verloren.
geplaatst door: boiing
antw: Review: Apple MacBook Pro (2018, 15-inch) door Wired
reactie #6 geplaatst: 7 augustus 2018 - 21:53
@ boni: ik ben een pro met een 15 inch MacBook Pro (2016) met Touch Bar en dit artikel van Wired heeft weinig te maken met mijn ervaring.
geplaatst door: anraadts
antw: Review: Apple MacBook Pro (2018, 15-inch) door Wired
reactie #7 geplaatst: 7 augustus 2018 - 23:07
@anraadts: kan ik me voorstellen.
Ik vergelijk het maar met Apple's mighty design muis. De éne helft van de Mac-gebruiker vind ze geweldig, de andere haat die muis. Ik hoor bij de haters, heb er drie in een schuif ergens liggen. Nee, één op mijn bureau, niet in gebruik, enkel om naar te kijken, mooi is ze wel.
geplaatst door: boni

geblokkeerd

antw: Review: Apple MacBook Pro (2018, 15-inch) door Wired
reactie #8 geplaatst: 7 augustus 2018 - 23:35
@boni: Dat is de kern van ons meningsverschil denk ik. Ik zie het niet als 'flaws' maar als keuzes. Als dit niet je noden bevredigt moet je naar iets anders gaan kijken.

Naar waar moet ik dan kijken? De Windows kant. Want Apple zet als enige de consument vast met een 15 inch met  plastiek-karton gevoel toetsenbord (i know, i know, er zijn er die het een geweldig toetsenbord vinden) en enkel usb-c.

@boni: Een 'higher-res screen' willen terwijl je met normale ogen op dit retina scherm de pixels niet kunt onderscheiden?

Mee eens.

@boni: 'A normal keyboard'...?

Ja, is het je soms ontgaan dat een groot deel van Mac gebruikers het nieuwe vlinder-toetsenbord met zeer ondiepe travel maar niets vinden? Ik hoor erbij, ik vind dat geen normaal toetsenbord.

@boni: 'Een 'Superfluous Touch Bar' terwijl dit ook als een prachtige nieuwe functie gezien kan worden? Met dat soort opmerkingen heeft een review voor mij z'n geloofwaardigheid al verloren.

Nou, jij bent één van de weinige dan die de prachtige nieuwe functies van de Touch Bar kan zien.
Niet alleen in deze review, maar ook bij Apple-insiders zien ze het niet.
Zie topic door mij eerder gestart > https://www.macfreak.nl/tips-nieuwtjes-mededelingen/touchbar-1-5-years-later-is-it-a-gimmick-(appleinsider)/

geplaatst door: boni

geblokkeerd

antw: Review: Apple MacBook Pro (2018, 15-inch) door Wired
reactie #10 geplaatst: 8 augustus 2018 - 09:45
Of je een toetsenbord prettig vindt is persoonlijk, maar dat geldt voor ieder toetsenbord (en inderdaad, ook voor iedere muis). Maar de resolutie te laag is spijkers op laag water zoeken en de Touch Bar heeft een grote toegevoegde waarde.

Dat laatste zowel voor de gebruikers die vooral de muis gebruiken (en dat zijn opvallend veel 'pro's') maar ook voor power users, bijvoorbeeld in combinatiie met BetterTouchTool.
geplaatst door: anraadts
antw: Review: Apple MacBook Pro (2018, 15-inch) door Wired
reactie #11 geplaatst: 8 augustus 2018 - 11:07
.. het je soms ontgaan dat een groot deel van Mac gebruikers het nieuwe vlinder-toetsenbord met zeer ondiepe travel maar niets vinden? Ik hoor erbij, ik vind dat geen normaal toetsenbord.

Dat is me niet ontgaan en het is super vervelend als je aan deze nieuwe keyboards écht niet kunt wennen. Heb je het langer geprobeerd dan een kwartiertje staand in de Apple store? Apple blijft in de 2018 versie achter de keus voor het vlakkere keyboard staan dus qua verkoopcijfers zal het wel meevallen met dat '..groot deel van de Mac gebruikers'. Ik vind het stukken lekkerder en sneller typen dan mijn klassieke MBP 2013 toetsenbord (en de 2018 versie klinkt zoals gezegd zachter en niet meer naar plastic of karton). Ik heb zo'n gevoel dat ik wat dat betreft ook bij een groot deel van de Apple gebruikers hoor..  :smile:
geplaatst door: boiing
antw: Review: Apple MacBook Pro (2018, 15-inch) door Wired
reactie #12 geplaatst: 8 augustus 2018 - 20:07
Of je een toetsenbord prettig vindt is persoonlijk, maar dat geldt voor ieder toetsenbord...

Komaan anraadts, is er vòòr de introductie van de vlindertoetsenborden vanaf de 2015 Macbooks ooit zo veel te doen geweest en negatiefs geschreven over een toetsenbord? Men hoeft maar even te googlen op Apple's keyboard saga' en artikels genoeg erover.
Hier weer:
Citaat
Butterfly keyboard: Worse than useless

By far the biggest misstep Apple made was the introduction of the Butterfly Switch keyboard in the 12-inch MacBook in 2015.

bron:
https://www.firstpost.com/tech/news-analysis/the-macbook-pro-saga-apples-walled-garden-is-turning-increasingly-orwellian-4847861.html

... de Touch Bar heeft een grote toegevoegde waarde.

Mooi voor jou dan.
Ik heb nog geen enkele review gelezen waarin dezelfde ervaring naar voor kwam.

@boni: Dat is me niet ontgaan en het is super vervelend als je aan deze nieuwe keyboards écht niet kunt wennen. Heb je het langer geprobeerd dan een kwartiertje staand in de Apple store?

Een hele middag en avond. Heb em een dag op demo gehad in april 2017.

Apple blijft in de 2018 versie achter de keus voor het vlakkere keyboard staan dus qua verkoopcijfers zal het wel meevallen met dat '..groot deel van de Mac gebruikers'.

Ja, en Apple weigerde ook te erkennen dat er iets aan de hands was met dat toetsenbord...

Citaat
Apple refused to acknowledge the problem until users got angry enough to file lawsuits.
Apple then backed down, slightly, and did the right thing, sort of. Apple announced that all affected models would be protected by a 4-year extended warranty program that only covered the keyboard. Those who paid for a repair would get a full refund.

bron: https://www.firstpost.com/tech/news-analysis/the-macbook-pro-saga-apples-walled-garden-is-turning-increasingly-orwellian-4847861.html

Wel, ik voorspel dat net zoals in dit artikel van een week geleden de 2de hands markt indirect een blow gaat krijgen.

Citaat
Indirectly, the keyboard issue is a blow to the second-hand MacBook market as well. You’d have to be of a particularly masochistic bent of mind to deliberately go out of your way and buy a defective product, particularly one that’s as expensive to repair as an Apple device. If you're ignorant of the issues, woe be you.

https://www.firstpost.com/tech/news-analysis/the-macbook-pro-saga-apples-walled-garden-is-turning-increasingly-orwellian-4847861.html

Ik vind het stukken lekkerder en sneller typen dan mijn klassieke MBP 2013 toetsenbord (en de 2018 versie klinkt zoals gezegd zachter en niet meer naar plastic of karton). Ik heb zo'n gevoel dat ik wat dat betreft ook bij een groot deel van de Apple gebruikers hoor..  :smile:

Volgens mij ga jij alleen op je eigen ervaring af zonder de vele reviews over de vlindertoetsenbord MacBook Pro's te lezen.
Sowieso telt alleen jouw ervaring voor jou. Als jij er blij mee bent heeft Apple een goed product gemaakt voor jou, maar dat is geen groot deel van de Apple gebruikers!
Laatst bewerkt op: 8 augustus 2018 - 20:14 door boni
geplaatst door: boni

geblokkeerd

antw: Review: Apple MacBook Pro (2018, 15-inch) door Wired
reactie #13 geplaatst: 8 augustus 2018 - 20:28
Volgens mij ga jij alleen op je eigen ervaring af zonder de vele reviews over de vlindertoetsenbord MacBook Pro's te lezen.

Inderdaad, mijn eigen ervaring lijkt me het allerbelangrijkst als ik zoveel geld uitgeef :wink:. Ik heb óók alle reviews gelezen trouwens en ik weet wat er speelt.. Zoals gezegd, het is persoonlijk.

Als jij er blij mee bent heeft Apple een goed product gemaakt voor jou

Zo is het,

..maar dat is geen groot deel van de Apple gebruikers!

..ik geloof er niets van. Apple is een commercieel bedrijf dus als het echt zo dramatisch was als jij veronderstelt hadden ze allang jouw gedroomde laptop gemaakt.
geplaatst door: boiing
antw: Review: Apple MacBook Pro (2018, 15-inch) door Wired
reactie #14 geplaatst: 8 augustus 2018 - 20:44
..ik geloof er niets van. Apple is een commercieel bedrijf dus als het echt zo dramatisch was als jij veronderstelt hadden ze allang jouw gedroomde laptop gemaakt.
Apple is rijk geworden door de iPhone (en appstore), dat ze de Mac aan 't verwaarlozen zijn ontgaat de geïnteresseerde niet.
https://www.onemorething.nl/2018/08/mac-in-het-slop-opinie/

Citaat
Een dure MacBook Pro is niet het antwoord

Het goede nieuws is dat Apple zich heeft gerealiseerd dat de Mac meer aandacht nodig heeft. Er wordt hard gesleuteld aan een nieuwe Mac Pro (die staat voor 2019 op de planning) en daarnaast is de MacBook Pro recentelijk vernieuwd. Apple lijkt daarmee weer op een soort-van-jaarlijks schema te zitten. De professional wordt dus weer door Apple bediend, maar dure laptops trekken slechts een kleine doelgroep aan.
geplaatst door: boni

geblokkeerd

antw: Review: Apple MacBook Pro (2018, 15-inch) door Wired
reactie #15 geplaatst: 8 augustus 2018 - 20:44
Ik heb nog geen enkele review gelezen waarin dezelfde ervaring naar voor kwam.

https://mashable.com/2016/10/27/macbook-pro-touch-bar-hands-on/?europe=true#gSIdMx_Q0kqZ

En, hoe grappig, een Wired artikel van anderhalf jaar geleden schreef dit:

'The keyboard (a refined take on the 12-inch MacBook's butterfly keys) doesn't have much travel and takes getting used to, but it's accurate and crisp and works beautifully.'

'And the screen is, well, the screen is ridiculous. Apple's ultra-wide color gamut, on top of the super-high resolution, makes it the best laptop display I've ever seen.' (let wel, dit was het vorige model zonder truetone)

'Technically, the Touch Bar works brilliantly. It's fast and smooth and responsive. The textured glass feels great, and looks fantastic. Using my fingerprint on the Touch ID reader to log in and to pay for stuff is the best.'

En daarna is er kritiek op de beperkte functionaliteit ('I'd like to see Apple open the Touch Bar so users can customize it. Then it could be everything I want it to be, because I could make it so.'). Dit is met 'bettertouchtool' dus niet meer relevant, en ik kan me niet voorstellen dat Apple zelf de functies en mogelijkheden niet zal uitbreiden.

Recensies zijn dus met een korreltje zout te nemen, zelfde blad, verschillende meningen. Vertrouw op je eigen ervaring en niet teveel op die van de 'media' :wink:
geplaatst door: boiing
antw: Review: Apple MacBook Pro (2018, 15-inch) door Wired
reactie #16 geplaatst: 8 augustus 2018 - 20:47
Zoals gezegd, het is persoonlijk.
:shakehands:
geplaatst door: boni

geblokkeerd

antw: Review: Apple MacBook Pro (2018, 15-inch) door Wired
reactie #17 geplaatst: 8 augustus 2018 - 23:01
Ook maar slechts een mening in een review door tweakers-net zojuist online gezet.

Citaat
...Op het membraan na is er niets aan het toetsenbord aangepast en dat betekent dat het wat ons betreft nog steeds een slecht toetsenbord is.

https://tweakers.net/reviews/6411/apple-macbook-pro-15-komma-4-inch-het-pro-achtervoegsel-waardig.html?nb=2018-08-08&u=2200

Maar hé, jullie tweakers, doorgaans Mac niet gunstig gezind, we nemen jullie mening met een korreltje zout hoor!
Hier op het forum zijn er meerder die het een geweldig toetsenbord vinden!
Zie maar:

...het toetsenbord is een genot om op te typen.

 :woot:
Recensies zijn dus met een korreltje zout te nemen, zelfde blad, verschillende meningen. Vertrouw op je eigen ervaring en niet teveel op die van de 'media' :wink:

Je hebt gelijk, ik ga na de 2017 versie vorige jaar de MacBook Pro 2018 met zijn 'verbeterde' generatie 3 toetsenbord nog is een dag op demo vragen ergens.
Misschien wen ik er nu wel aan. Zeker met oordopjes in, dat dempt het klik-kedi-klak geluid.
geplaatst door: boni

geblokkeerd

antw: Review: Apple MacBook Pro (2018, 15-inch) door Wired
reactie #18 geplaatst: 8 augustus 2018 - 23:04
Die oordopjes heb je niet meer nodig!
geplaatst door: MacFrankie
Op mijn werk heb ik al Windows, thuis wil ik geen systeembeheerder meer zijn!
antw: Review: Apple MacBook Pro (2018, 15-inch) door Wired
reactie #19 geplaatst: 8 augustus 2018 - 23:06
Die oordopjes heb je niet meer nodig!

Dankzij het nieuwe membraan!  :happy:

Citaat
Er is een rubberen membraan toegevoegd, dat er volgens Apple voor zorgt dat het toetsenbord stiller is. Dat blijkt inderdaad zo te zijn, maar de belangrijkste reden is dat het voorkomt dat er vuil in het toetsenbord terechtkomt.

https://tweakers.net/reviews/6411/apple-macbook-pro-15-komma-4-inch-het-pro-achtervoegsel-waardig.html?nb=2018-08-08&u=2200
geplaatst door: boni

geblokkeerd

antw: Review: Apple MacBook Pro (2018, 15-inch) door Wired
reactie #20 geplaatst: 8 augustus 2018 - 23:10
Tweakers verder nog..

Citaat
Smaken verschillen, maar de toetsjes hebben vrijwel geen travel, wat onprettig aanvoelt als je langere stukken tekst wilt tikken. En hoewel de toetsjes van een klein kuiltje zijn voorzien, raak je toch gauw de weg kwijt als je blind typt, omdat je vrijwel geen verschil voelt tussen een ingedrukte en een niet-ingedrukte toets.

Ha, ze weten ook dat smaken verschillen.
Dat dit nieuwe toetsenbord sommigen als Robert toelaat om sneller te typen weten ze echter nog niet. Wel met ogen open te typen dan.  :cool:



geplaatst door: boni

geblokkeerd