antw: TouchBar 1.5 Years Later - Is it a GIMMICK? (Appleinsider)
reactie #25 geplaatst: 12 augustus 2018 - 18:05
Zielig? Hiermee probeer ik heel duidelijk te maken wat ik bedoel. Er zijn heel wat zaken die je niet zelf eerst gaat ervaren maar waarbij je af gaat op de ervaring van anderen. Dit maakt dat wij verschillen van bijna alle dieren. Vervolgens maak je je eigen afwegingen om te zien of je het meerbedrag wilt neerleggen voor een functie waar anderen ervaring mee hebben. Duidelijk is dat Boni, menig review (en ik) jullie ervaringen hierin van minder waarde schatten.

Dit typ ik op een oud bedraad toetsenbord vanachter de nieuwste 5k iMac. Is dat niet hilarisch?
geplaatst door: peerzwart
antw: TouchBar 1.5 Years Later - Is it a GIMMICK? (Appleinsider)
reactie #26 geplaatst: 12 augustus 2018 - 18:42
Feit is dat in het (verre) verleden er niet of nauwelijks zoveel kritische geluiden waren over belangrijke wijzigingen aan gangbare producten van Apple.

Dat is het hele punt.
Het is zeker 10 jaar geleden dat ik nog zo veel naar Windows Apple laptops ben gaan kijken als de voorbije 2 maanden.

In 2008 kocht ik zonder twijfel een MacBook Pro 15 inch, dat was de juiste voor mij.
In 2011 wou een vriend - met te beperkt budget voor een nieuwe -  em overkopen en ging ik zonder twijfel voor het nieuwe model van dat jaar. In datzelfde 2011 jaar ook nog een nieuwe iMac 27 inch gekocht en twee Mac mini's.

En dan begon Apple in 2013 met vastlijmen en vast solderen; ook van de Mac mini.
Toen begon ik mijn wenkbrauwen te fronsen. Waar is dat allemaal voor nodig, laptops nog ergens begrijpelijk, omdat die doorgaans veel verplaats worden, vastlijmen en solderen kan storingen voorkomen, maar het onmogelijk maken in een Mac mini zelf het geheugen of HDD / SSD te vervangen, waarom???

Ik begon hebzucht te ruiken...
En dat, die high-end wegwerp cultuur, samen met alle bedenkelijke aan kritiek onderhevinge vernieuwingen zoals vlinder toetsenbord, touchbar, alleen usb-C doet mij naar Windows laptops uitkijken.
Daar vind ik mijn gading in modellen als de DELL XPS 15 of de (slechts) 13" Huawei Matebook X pro,  maar wat ik uiteindelijk toch nooit zal kopen, want ik zit al vele jaren 'vast' in macOS en iOS...
Heb dozijnen iPhoto en Foto's albums bv; die ga ik echt niet exporteren naar een NAS...
Bij wijze van test heb ik dat ook is met enkele gedaan, Foto beheer op een NAS bevalt me niet.
En ook met iTunes wil ik niet naar een Windows computer, dan heb ik geen Doug scripts meer.
Dus ik zit 'vast'... :cry:
antw: TouchBar 1.5 Years Later - Is it a GIMMICK? (Appleinsider)
reactie #27 geplaatst: 12 augustus 2018 - 23:37
Je zit niet vast, boni! Als je wilt, dan kun je over. Heel rustig stapsgewijs, gebruik Google Drive of OneDrive op je Mac en gebruik minder iCloud. Je hoeft geen iTunes te gebruiken om muziek af te spelen. Je hebt ook zaken als Tomahawk: speel je eigen bibliotheek, Spotify en andere diensten af in één programma. Google kan ook foto's bewerken.

Maar, net zoals ik, wil je niet over op Windows. Vaak lelijke hardware, een inconsistent OS, een visuele horror, onbegrijpelijke ontwerpbeslissingen (ook onder water!!!): ik vind het helemaal niks. Het is ook niks als je het vergelijkt met macOS. Dus blijf je bij macOS!
geplaatst door: MacFrankie
Op mijn werk heb ik al Windows, thuis wil ik geen systeembeheerder meer zijn!
antw: TouchBar 1.5 Years Later - Is it a GIMMICK? (Appleinsider)
reactie #28 geplaatst: 13 augustus 2018 - 01:47
@Macfrankie: tuurlijk kan ik er uit als ik dat echt wel. Maar ik wil er niet uit, om, naast iTunes, dezelfde redenen dan  jij beschrijft.

Wat iTunes en en Doug's Apple scripts betreft, die zijn voor mij wel essentieel als beroeps-DJ. Al bijna 20 organiseer ik mijn muziek daarmee. Het is simpelweg de meest universele organisatie structuur die de meest gebruikte DJ software kan gebruiken. Zo hangt de DJ dus niet vast aan één specifieke software als Serato, Traktor, Virtual DJ of Djay Pro. Ik gebruik alle vier met een optimaal georganiseerde iTunes.
Zie ook.

- https://www.digitaldjtips.com/2016/05/8-itunes-smart-playlists-you-should-be-using/

- https://djtechtools.com/2016/07/18/using-applescripts-to-whip-your-dj-library-into-shape/

Ach, ik kan enkele jaartjes verder nu met mijn refurbished 15 inch MacBook Pro uit 2012 die ik onlangs gekocht heb. 'k had nooit gedacht dat ik ooit een occasie Apple laptop ging kopen, 6 jaar oud nog wel!  :woot:
Laatst bewerkt op: 13 augustus 2018 - 01:52 door boni
geplaatst door: boni