Supportvragen digitale media > Video

DVD importeren en bewerken: met welk programma?

<< < (6/7) > >>

mol:
Wat zijn er veel programma's en opties om uit te kiezen! Moeilijk om door de bomen het bos te zien...
Kan ik, na de verschillende overwegingen door iedereen, concluderen dat Movavi Video Editor 2022 de beste keuze is? (voor degenen die het kennen althans)
Zo klinkt dit wel!

nnsa:

--- Citaat van: mol, 13 mei 2022 - 10:32 ---Kan ik, na de verschillende overwegingen door iedereen, concluderen dat Movavi Video Editor 2022 de beste keuze is? (voor degenen die het kennen althans)

--- Einde van citaat ---
Ieder ziet hier op MacFreak vaak zijn uiltje voor een valkje aan. En zoveel hoofden, zoveel zinnen. Ik kan je vertellen dat je van Movavi geen spijt zult hebben. De één zweert bij dit, de ander bij dat. in iMovie kan er ook heel veel en ben je daarop uitgekeken dan kan alles in Final Cut Pro. Maar op één of andere manier spreekt de interface en mogelijkheden mij van Movavi meer aan. En je kunt hem eerst uitproberen, alvorens de knip te trekken...

mol:
Dat is duidelijke taal, ik ga hem downloaden en ermee aan de slag.
Iedereen heel erg bedankt voor je bijdrage!👍

jaco123:

--- Citaat van: nnsa, 13 mei 2022 - 09:09 ---De belemmerende factor hier is iMovie, om de hernoemde .vob naar .mpg te kunnen/willen importeren. Zijn grotere broer Final Cut Pro kan het ook niet. Let wel > kan niet betekent hier zonder conversie van het bronmateriaal. Movavi Video Editor 2022 kan het echter wel...


--- Einde van citaat ---

Je kunt toch niet zomaar een bestand niet omzetten van .vob naar .mpg door het te hernoemen :wacko:? De bestandsstructuur is compleet anders!

Ik heb het nog even uitgezocht:
Als je met het eerder genoemde MakeMKV een .mkv-bestand hebt van je DVD-content dan kun je er middels ffmpeg als volgt een .mpg-bestand van maken:

--- Code: ---ffmpeg -i input.mkv -map 0 -c copy output.mpg

--- Einde van code ---

Gaat razendsnel, want dat is (vanwege "-c copy") zonder een decode/encode-cyclus en dus in de originele onaangetaste mpeg2-kwaliteit.

Importeren van MPEG2 in iMovie is inderdaad een beetje schimmig. Er was een hele poos dat je een aparte Quicktime MPEG2-component er los bij kon kopen, maar ik dacht dat mpeg2 tegenwoordig standaard bij het OS zat? Kwestie van uitproberen.

(of als behoud van kwaliteit minder belangrijk is gewoon één van de andere hier genoemde opties gebruiken. Zelf probeer het aanteel keer re-encoden altijd te beperken, omdat er bij elke decode/encode-slag informatie verloren gaat.)

nnsa:

--- Citaat van: jaco123, 13 mei 2022 - 12:36 ---Je kunt toch niet zomaar een bestand niet omzetten van .vob naar .mpg door het te hernoemen :wacko:? De bestandsstructuur is compleet anders!

--- Einde van citaat ---
Ha ha, dat kan wel degelijk, althans de werking/import. Vanmorgen nog gedaan. .vob > .mpg en toen zonder problemen, met geluid geïmporteerd in MOVAVI Video Editor 2022. In iMovie lukte dit inderdaad niet...

https://www.file-extension.org/nl/extensions/vob

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

[*] Vorige pagina

Naar de volledige versie