Supportvragen digitale media > Video

Handbrake preset

(1/4) > >>

Groentenboer:
Ik wil een aantal DVD's omzetten met Handbrake. De bestanden wil ik dan op mijn NAS zetten en deze bestanden afspelen op mijn 4K smart tv m.b.v. DLNA. IK wil uiteraard dat de kwaliteit van het beeld zo hoog mogelijk is. Mijn vraag is welke Handbrake pre-set ik dan het beste kan gebruiken zodat de beeldkwaliteit zo hoog mogelijk wordt.

Alvast bedankt.

boiing:
Ik heb Handbrake niet bij de hand en ken ze niet uit m’n hoofd, maar een van de standaard HD of 1080p presets? Als de bron DVD is maakt het niet heel veel uit, dat is al vrij slecht naar huidige maatstaven qua resolutie. Een HD presets voldoet dan al snel (beetje overkill zelfs). 4K heeft geen nut. Buiten het formaat valt er ook een render-snelheid te kiezen, langer rekenen zal een iets betere kwaliteit geven. Maar ook dat zal bij een DVD als bron niet heel veel uitmaken.

boiing:
Trouwens, overweeg dit eens:

https://www.makemkv.com/

Dat maakt een .mkv bestand van je DVD zónder te her-coderen. Geen uren rekenwerk dus, het wordt alleen in een andere bestandscontainer verpakt. Als je afspeler .mkv ondersteunt ben je op deze manier véél sneller klaar én het materiaal blijft origineel dus in dezelfde kwaliteit zoals het op de schijf staat.

Groentenboer:
Bedankt voor je reactie. Ik ga MakeMKV zeker proberen. Kost het nog wat?

Ik heb nu twee presets geprobeerd:
1)fast 1080p30
2)super HQ 1080p30 Surround

1) levert een bestand op van 868mb
2) levert een bestand op van 2 GB

Waar zit dat verschil in? Is het beeld van (2) beter dan van (1)? Ik heb beide nog niet bekeken op mijn tv. Ga dat nog wel doen.

boiing:
Nee is gratis, maar om de zoveel tijd ben je verplicht een nieuwe versie van de site te downloaden omdat de oude dan niet meer werkt (het is al eeuwen in beta). Daar valt prima mee te leven dus!

Die verschillen zitten in de kwaliteit van het renderen. Groter is theoretisch beter, maar vergelijk ze maar eens en je zult misschien weinig verschil zien. Zie het ook in relatie tot de grootte van de DVD zelf, het blijft uiteindelijk comprimeren. Zoals gezegd: met MakeMKV hoef je nergens over na te denken, de bestanden zullen wel dezelfde grootte hebben als op de schijf. Het kan natuurlijk dat je TV het .mkv formaat niet slikt, dan zit je vast aan Handbrake.

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie