Supportvragen digitale media > Video

iMovie op de Mac en de map Foto's in iCloud

(1/8) > >>

Paradijs:
Hallo allemaal,

Al experimenterende met de bij macfreakshop gehuurde mac mini ben ik bij het gebruik van iMovie beland. En daar zal ik wel iets verkeerd doen, maar ik kom er niet uit.
Ik probeer een gemaakt filmpje te exporteren naar de foto'smap in iCloud. En dat lukt me dus niet vanuit het programma zelf. Als iPad gebruiker is dat een fluitje van een cent. Maar het lijkt alsof de OS X omgeving liever niet heeft dat iCloudfoto de centrale opslag is voor filmpjes, bewerkt in iMovie op de Mac..
En juist dat is wat ik zo graag wil, iCloud als plek waar ik al mijn foto's en filmpjes kwijt kan en simpel kan benaderen vanaf Mac en iPad/iPhone. Of moet ik iets instellen bij bibliotheken in iMovie?

MacMiep:
Ik zie in iMovie ook nergens die mogelijkheid. Ook niet als ik zoek in de Help functie op 'iCloud'. Het lijkt er op dat Foto's wel, maar iMovie niet geïntegreerd is.
Maar ik ben geen iCloud gebruiker.

Je kunt uiteraard wel van de iCloud drive gebruik maken.

Paradijs:

--- Citaat van: MacMiep, 14 maart 2021 - 23:23 ---Je kunt uiteraard wel van de iCloud drive gebruik maken.

--- Einde van citaat ---
Ja, is wel een omslachtige manier om uiteindelijk in Foto's uit te komen. Ik denk dat hier de synchronisatie tussen mac en iCloud nog kan verbeteren. Of ik zie iets over het hoofd in de veelheid van info.

MacMiep:
Films zijn geen foto's...

Paradijs:
Is zo.
Echter, alle filmpjes die met de iPhone worden gemaakt komen terecht in....Foto's. Je zou bijna denken dat je het ruwe materiaal in Foto's verzamelt om ze na bewerking weg te zetten in aparte mappen, niet Foto zijnde.

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie