Supportvragen digitale media > Video

YouTube video's maken

(1/3) > >>

Turin:
Hi Macfreak,

Binnenkort moet ik voor een nog op te richten Youtube-kanaal enkele korte video's produceren. De video's zijn eigenlijk fragmenten uit podcasts, die per onderwerp opgeknipt moeten worden. Er hoeft geen bewegend beeld onder, enkele afbeeldingen zijn voldoende.

Nu heb ik gisteren een eerste video gemaakt via iMovie, maar ik vroeg me af of er geen meer praktische programma's hiervoor bestaan? In totaal zullen het ongeveer 100-120 korte video's worden, dus ik zou graag snel willen werken.

In principe moet ik geen video's maken maar audiofragmenten opknippen, aantal foto's eronder zwieren, exporteren en uploaden. iMovie is relatief makkelijk in gebruik, maar het is toch nog lastig om op de juiste momenten te gaan knippen in de podcasts. Wat denken jullie? Alle tips zijn welkom.  :smile:

peterdh:
met Audacity alleen de audio knippen? https://www.audacityteam.org/download/
lijkt me handiger omdat je daar goed op het geluid kunt inzoomen

MacGB:
@ Turin,
Misschien al lang bij je bekend, maar als je in iMovie in de tijdlijn verder in-zoomed en markers zet in het geluidsspoor op het moment dat je wilt knippen, kun je behoorlijk goed tot uitstekend timen in je audio fragment.
Doe dat zelf regelmatig bij het op ritme zetten van beeldwisselingen of synchroniseren van film en extern opgenomen geluid. Verder kun je bij het plaatsen van foto's natuurlijk ook de afspeel/weergave-lengte van een foto/afbeelding nauwkeurig timen.
In iMovie zou je een soort van "master"  kunnen maken met het aantal foto's dat je per korte video wilt gebruiken (als dat van toepassing is) . Die master dupliceer je dan per video en maakt de nodige aanpassingen.

Garageband leent zich natuurlijk ook uitstekend om audiofragmenten te bewerken, die zou je daarna weer in iMovie kunnen importeren. Zou zo geen eenvoudig programma kennen dat die combinatie (beeld en geluid) makkelijk mogelijk maakt.

Succes
MacGB

bacon:
Als .mp3 geen bezwaar is, is een (gratis) programmaatje te krijgen bij de App Store: Any2MP3

"Any2MP3 is an easy way to cut big audio files. Any2MP3 enables you to merge multiple files or parts of multiple files into one big file and cut/join MP3's without losing quality. You can preview files that you've cut and the accuracy of cutting is to within one millisecond - ideal for making your own mobile ringtones."

Vergeet te melden dat mij Quicktime ook goed bevalt om zowel geluid als beeld (apart) te isoleren.

orange:

--- Citaat van: bacon, 13 april 2023 - 16:46 ---Als .mp3 geen bezwaar is...
--- Einde van citaat ---
Dat is het.

YouTube is geen Spotify of zo.
Audio zonder beeld wordt niet geaccepteerd.

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie