Apple algemeen > Algemene vragen

Advies over aanschaf iMac

(1/10) > >>

pdaalmeer2:
Hallo, ik heb een vraag. Ik twijfel tussen een Imac M1 8 GB 256 GB en een Mac M3 16 GB 256 GB. Het prijsverschil bedraagt ​​745 euro. Ik doe het meeste internet en e-mail, en wil in het weekend Photoshoppen.
Wat zou de beste keuze zijn? Zijn er veel verschillen, of is de M1 nog steeds goed? Ik heb nu een Imac medio 2014 met 8GB. Wat zijn jouw gedachten?

Seagram:
Iets wat ik altijd doe bij een dure aankoop is stel eerst je budget. Laat je niet verleiden door steeds meer te willen. Heb zelf begin 2022 een iMac M1 gekocht (wel met 16 GB). Gebruik wel geen Photoshop maar Pixelmator. Er staan bij max 4 programma’s tegelijk open. Alles draait soepel.

nnsa:
Het Photoshoppen verstoort je vraag. Daarvoor adviseer ik 16Gb en 512Gb opslag. Verder kan ik niet in je portemonnaie kijken…

Waar niet is, verliest zelfs de keizer zijn recht…

[werk je echt met Adobe Photoshop Creative Suite, of noem je foto’s bewerken Photoshoppen ?, let er dan op of je huidige versie compatible is met ook een nieuw MacOS Sonoma…]

pdaalmeer2:
Dankjewel voor je antwoord. Ja ik heb de adobe suite. Geld is wel aanwezig voor de M3, maar vraag me af of het echt zo groot verschil is om extra geld uit te geven?

Sypie:
Mocht je toch voor een M1 gaan neem dan een 16GB exemplaar, dan weet je zeker dat je goed zit.

Verder zit het verschil van prijs in een machine van 2 jaar oud vergeleken met een nieuwe machine. De M1 is al 2 jaar in omloop, wat de prijs ook drukt nu die al opgevolgd is.

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie