Apple algemeen > Algemene vragen

Discussie van fotografen of het een Windows of Mac moet worden

<< < (3/3)

Jakko W:

--- Citaat van: orange, 14 september 2022 - 11:19 ---Als dat het is wat je tegen houdt ben je waarschijnlijk al te oud om nog veranderingen te kunnen verwerken. ;)

--- Einde van citaat ---
Je hoeft niet alles direct door te trekken naar het andere uiterste …

Zei ik dat ik niet kan of wil werken met andere besturingssystemen? Nee, ik zei dat ik het systeem pak dat ik het beste vind voor waar ik het voor nodig heb. Voor dagelijks gebruik is dat macOS omdat ik het gewoon makkelijker vind werken dan Windows, Linux of andere die ik gebruikt heb.

Ik wees dan ook op de praktische problemen die je tegenkomt wanneer je omschakelt, en nét iets andere toetsaanslagen zijn daar een voorbeeld van dat veel mensen al heel snel tegen zullen komen.

Sypie:

--- Citaat van: Jakko W, 14 september 2022 - 10:42 ---Dat zou je willen. Druk maar eens op ⌘V op een Windows-computer omdat je iets wilt plakken … oeps, dat is dan per ongeluk Alt+V en daardoor opent het menu dat toevallig de V als keuzetoets heeft.

--- Einde van citaat ---
Je moet dan ook (door de bank genomen) alle cmd- toetscombinaties vervangen door CTRL op je Windows machine. Dus ja, met ALT wordt het 'm niet.

Op de toetscombinaties na werkt sofware zo'n beetje hetzelfde. Photoshop onder macOS of Windows kan praktisch hetzelfde, er zullen vast een paar kleine functies zijn die de ene versie wel heeft en de ander niet.


--- Citaat van: Jakko W, 14 september 2022 - 19:11 ---... nét iets andere toetsaanslagen zijn daar een voorbeeld van dat veel mensen al heel snel tegen zullen komen.

--- Einde van citaat ---
Ik zit op mijn Windows laptop ook van op de spatie te rammen om even te kijken wat er in een document staat... Werkt niet, dus is het frustrerend. Iedere keer weer onnodig een document openen en weer sluiten.

Jakko W:

--- Citaat van: Sypie, 14 september 2022 - 19:11 ---Dus ja, met ALT wordt het 'm niet.
--- Einde van citaat ---
Wat ik bedoelde is dat iemand die aan macOS gewend is per ongeluk Alt+toets in kan drukken, omdat de Alt-toets bij Windows op dezelfde plek zit als Command op een Mac-toetsenbord. Niet dat ze bewust denken: „Ik moet de Alt-toets hebben in plaats van Command.”


--- Citaat van: Sypie, 14 september 2022 - 19:11 ---Op de toetscombinaties na werkt sofware zo'n beetje hetzelfde.

--- Einde van citaat ---
Dat was dan ook mijn betoog :)


--- Citaat van: Sypie, 14 september 2022 - 19:11 ---Ik zit op mijn Windows laptop ook van op de spatie te rammen om even te kijken wat er in een document staat... Werkt niet, dus is het frustrerend. Iedere keer weer onnodig een document openen en weer sluiten.

--- Einde van citaat ---
Ik heb dat zelfs op websites die die pokke lightboxes gebruiken wanneer je klikt op een afbeelding … Onder Windows moet ik oppassen dat ik geen bestanden of mappen vanuit de Verkenner naar Openen- of Opslaan-vensters sleep. Dat doet niet wat je als Macgebruiker verwacht :(

Navigatie

[0] Berichtenindex

[*] Vorige pagina

Naar de volledige versie