Windows probleem op MacBook Pro
geplaatst: 10 september 2019 - 23:23
Beste mensen,

Ik zit met een probleem dat ik niet opgelost krijg.
Voor mijn werk als muziek docent werk ik altijd met een macbook pro. Voor slechts 1 uur in de week werk ik met parallels onder Windows omdat ik een programma moet draaien dat alleen met Windows werkt. Het gaat om een cito computer eindexamen vmbo.
Dit ging jaren achter elkaar goed tot dat er in maart dit jaar op mijn mac onder Parallels een automatische update door Windows werd uitgevoerd. Sindsdien worden video bestanden in de examens niet meer afgespeeld.
Gisteren de nieuwe versie van Parallels geintstaleerd en de nieuwste versie van Windows 10. Maw helemaal up to date. Maar nog steeds niet mogelijk video fragmenten af te spelen.

Is er iemand onder jullie die dit probleem herkent? of iemand die weet of ik een bevoegdheid niet goed heb staan in Windows of Parallels? Op de "gewone windows computers" met dezelfde windows versie werkt het wel. En als ik de instellingen vergelijk met de instellingen van Windows op mijn Mac dan kan ik de verschillen nergens vinden.
Het gaat om het auto play bestand van bijv deze site:  https://www.examenblad.nl/examen/muziek-gl-en-tl-vmbo/2018/vmbo-tl

Wie weet leest iemand dit die de oplossing weet,

Alvast dank!
geplaatst door: kolja Meeuwsen
antw: Windows probleem op MacBook Pro
reactie #1 geplaatst: 10 september 2019 - 23:44
In jouw geval zou ik het af te spelen bestand voor tests eerst lokaal opslaan op de MacBook onder Windows.
Vervolgens start je een normaal afspeelprogramma (bv. Windows Mediaplayer of VLC-player of zo) en je wijst in dat programma (de locatie van) dat bestand aan. Als het bestand nu wel afspeelt, ga je in Windows naar de Verkenner, je zoekt het bestand op, je drukt de Shift toets in en je klikt met ingedrukte Shift toets met de rechter muisknop op het bestand: dan kies je voor "Openen met ..." en in de lijst kies je het programma waarmee het bestand zojuist afspeelde, NADAT je EERST het keuzevakje "altijd openen met dit programma" (of zoiets wat daar staat) hebt aangevinkt.

Hiermee verbind je de bestandsextensie (bv. .WAV) opnieuw en voor altijd met het juiste afspeelprogramma.
Daardoor zou het definitief moeten zijn opgelost.
geplaatst door: Heintje
antw: Windows probleem op MacBook Pro
reactie #2 geplaatst: 11 september 2019 - 00:43
Heel veel dank voor je uitgebreide uitleg. Ik ga het proberen. Ik laat het weten als het gelukt is.
geplaatst door: kolja Meeuwsen
antw: Windows probleem op MacBook Pro
reactie #3 geplaatst: 12 september 2019 - 18:41
Beste Heintje,

Na lang van alles proberen is het uiteindelijk gelukt!
De oplossing was waarschijnlijk heel simpel maar ik kwam er pas achter nadat ik besloot te gaan kijken wat er zou gebeuren als ik Vitual Box zou installeren. Toen ik daarop windows 10 installeerde gebeurden er dingen op mijn beeldscherm die ik bij de installatie in Parrallels niet gezien heb. Het toets programma werkte in Virtual Box perfect. Dit deed mij vermoeden dat er wellicht iets mis is gegaan bij de windows installatie in Parallels. Ik heb windows in Parallels volledig verwijderd en parallels afgesloten. Vervolgens Parallels weer opgestart en Windows 10 laten installeren. Nu zag ik een installatie proces dat ik ook bij Virtual Box zag. Toen alles opnieuw geïnstalleerd was gelijk toets programma geprobeerd en nu werkt alles zonder enig probleem.

Het heeft wat tijd gekost maar ik heb weer een hoop geleerd. Ook dat een Windows installatie opnieuw uitvoeren vreemde problemen kan oplossen. (windows media player en vlc player werden na 3 seconden afgesloten)

Een lang verhaal maar ik wilde je toch even op de hoogte brengen dat de problemen opgelost zijn.
Dank voor je hulp!
geplaatst door: kolja Meeuwsen
antw: Windows probleem op MacBook Pro
reactie #4 geplaatst: 13 september 2019 - 00:36
Fijn dat het is opgelost en graag gedaan!
geplaatst door: Heintje