Apple algemeen > Algemene vragen

MagSafe fietshouder

(1/4) > >>

raverke95:
De kans is vrij groot dat ik tegen de feestdagen mijn 4 jaar oude XsMax eens ga vervangen door een IP14.
Ik ben me aan het inlezen nu over de MagSafe van de nieuwere iPhones en dat opent wat mogelijkheden.

Sinds een drietal maanden bezit ik een Speedpedelec. Dat ding heeft geen navigatie en dat hindert me. Twee mogelijkheden, de originele fietscomputer vervangen door eentje met navi, of een telefoonhouder plaatsen en met fietsnavigatie op de iPhone.
Als Apple kaarten straks in iOS16 in de Lage Landen ook fietsnavigatie ondersteunt lijkt er me de iPhone een prima fietsnavigatie-apparaat te worden.

Nu zijn er talloze houders die wel op zo'n fietsstuur kunnen geplaatst worden. Een fiets en zeker zo'n speed-ding schokt nogal.
Zijn de magneten van die magsafe eigenlijk krachtig genoeg om die iPhone op z'n plek te houden?

Iemand ervaring met deze kwestie?

tnx
Gert

Flix:
Het ligt aan mij, maar ik vind het maar vreemde vragen, en wel hierom:

1) er zijn al lang allerlei apps die navigatie voor fietsers ondersteunen. Waarbij je onderscheid moet maken of je een enkel track op een kaart wilt volgen, of turn-by-turn en eventueel gesproken navigatie wilt hebben.

2) die MagSafe/Qi lader zit eventueel ingebouwd in de houder, dus is gefixeerd met de de iPhone. Ook kun je natuurlijk laden via de Lightning connector. Dat je 'm niet enkel mbv een MagSafe magneet op zijn plaats houdt op een (brom)fiets, lijkt mee evident.

3) 'IP14' is een mate van waterbestendigheid. Maar je zult vast 'iPhone 14' bedoelen?

raverke95:
1) Op Komoot na (deels betalend) is er eigenlijk imo geen enkele app die je langs behoorlijke fietswegen stuurt. Google Maps bvb laat je al jaren fietsnavi gebruiken, maar leidt je langs autowegen. Als Apple na zolang iets maakt verwacht ik er veel van.
Ik draag ook een Apple Watch. Met wandel navi werken instructies perfect. Je krijgt ook voelbare feedback. Dit hoop ik ook te hebben met fietsnavi. Als je 35+ rijdt is de rijwind dusdanig dat je gesproken instructies soms mist.

2) Dat laden is met een opgeladen iPhone eigenlijk niet echt nodig. Hij komt er in principe wel. Omdat ik absoluut geen idee heb van de sterkte van die MagSafe magneten stel ik hier de vraag. In de tijd van de XsMax was daar nog geen sprake van. Enkel die telefoon gebruik ik al gedurende vier jaar.
Je hebt de MagSafe houders wel bij de vleet voor in de wagen. Pak in mijn bestelbus van het werk, daar schokt het ook behoorlijk met diens bladveren.

3) lijkt me evident in dit topic...

Flix:
1) Ja, Google is ook zo'n beetje het slechtste wat er is, voor fietsers.
Maar er is zoveel meer: Guru, Pocket Earth, en vele anderen die gebruik maken van OSM kaarten.
Met BRouter of de Fietsersbond Routeplanner (voor NL) kun je routes maken, die je weer in nav-apps kunt gebruiken. Ook de app van de Fietsersbond geeft je gesproken navigatie.

Maar volgens mij is dit niet de hoofdvraag in dit topic, wat 'MagSafe fietshouder' heet. Er is hier nog wel een draadje over fietsnavigatie apps te vinden, dacht ik.

2) Ik denk dat dat laden tijdens fietsen wel verstandig is; als je 'm gebruikt als turn-by-turn, dan is je accu na een uur of twee wel leeg, als het niet eerder is.

3) Was voor mij niet zo evident.

orange:

--- Citaat van: raverke95, 28 augustus 2022 - 10:57 ---...Zijn de magneten van die magsafe eigenlijk krachtig genoeg om die iPhone op z'n plek te houden?...
--- Einde van citaat ---
Apple heeft ze in de store staan. En die moet je maar vertrouwen dan, toch?

https://www.apple.com/nl/shop/product/HPXJ2ZM/A/quad-lock-fietshouderset-voor-iphone-13

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie