Apple algemeen > Algemene vragen

Overzetten Mail

(1/3) > >>

Robert Heemskerk:
Goedemorgen,

Ik wil mijn Mail gaan overzetten van mijn oude account (mac R.I.P) naar mijn nieuwe imac.
Met migratieassistent heb ik grotendeels systeem kunnen overzetten.

Kan ik een van de instellingen van mijn Mail (Preferences?) van mijn oude mac importeren in Mail imac (nieuw)?

De webmailversie heb ik nog maar daar zijn de mailgegevens van een maand maar bewaard.
Ik zou graag de maildatabase die op de oude computer stond graag overzetten.

Jakko W:
Ik neem aan dat je nog bij de oude harde schijf kunt? In dat geval ga je daarop naar de map /Gebruikers/[naam]/Bibliotheek/Mail/ waarin je één of meer mappen vindt met als naam de letter V en een cijfer erachter. Zie je de map Bibliotheek niet, schakel dan de weergave van verborgen bestanden in door op ⇧⌘. te drukken (dat zet je met die toetsaanslag ook weer uit).

In Mail op je werkende computer klik je dan op menu Archief → Importeer postbussen, en kies je elk van die V-mappen. (Geloof ik — werkt dat niet, kies dan de inhoud ervan, dat zijn mappen met de namen van de postbussen en de extensie .mbox.) In Mail komt dan elke postbus onder het kopje Geïmporteerd te staan. Je kunt ze (berichten of hele postbussen) dan verplaatsen naar waar je ze wilt hebben.

Mijn ervaring is dat je waarschijnlijk nog wel met de hand door alles heen zult moeten gaan om het ook goed uit te sorteren. Kans is dat er allerlei berichten of zelfs hele postbussen dubbel instaan, maar gooi zeker de dubbele postbussen niet gelijk weg! Daarbij is namelijk weer de kans dat er meerdere met dezelfde naam zijn, maar waar andere berichten instaan.

abbenhui:
Ja, dat kan.

Kopieer op je nieuwe Mac voor de zekerheid de map Mail uit (gebruiker)/Bibliotheek naar Bureaublad, en wis de map Mail dan in Bibliotheek.

Dan: ga op de oude Mac naar (gebruiker)/Bibliotheek, en kopieer de hele map Mail. Plak die vervolgens op de nieuwe Mac in (gebruiker)/Bibliotheek.
That's all.

UPDATE: Ah, iemand was me voor 😄   Ik denk alleen dat de methode die ik beschrijf simpeler en sneller is.

Jakko W:

--- Citaat van: abbenhui, 16 oktober 2022 - 10:46 ---kopieer de hele map Mail. Plak die vervolgens op de nieuwe Mac in (gebruiker)/Bibliotheek.
That's all.

--- Einde van citaat ---
Of niet. Soms werkt het, vaak krijg je maar een deel van je berichten te zien, of werkt het totaal niet.

abbenhui:

--- Citaat van: Jakko W, 16 oktober 2022 - 10:48 ---Of niet. Soms werkt het, vaak krijg je maar een deel van je berichten te zien, of werkt het totaal niet.

--- Einde van citaat ---

Die ervaring heb ik niet, maar ik ga daar geen discussie van maken.

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie