Apple algemeen > Algemene vragen

Waar worden iconen van mappen opgeslagen?

<< < (5/5)

Jakko W:

--- Citaat van: nnsa, 17 oktober 2022 - 19:48 ---Ik bedoel hiermee het proberen te openen van verborgen systeembestanden.

--- Einde van citaat ---
Ah, OK. Ik denk dat ik dat gebracht zou hebben als: blijf ervanaf als je niet weet wat je aan het doen bent. En als je wel denkt dat je dat weet, denk dan eerst nog eens een keer :)


--- Citaat van: Sypie, 17 oktober 2022 - 22:25 ---Verder zullen bestanden die in gebruik zijn door het OS zich niet zo makkelijk laten wijzigen, ze zijn immers in gebruik.

--- Einde van citaat ---
macOS is geen Windows, waarop bestanden die geopend zijn, over het algemeen automatisch op slot gaan zodra ze geopend worden door een programma. Het programma moet, bij mijn weten, bij het openen specifiek aan het systeem laten weten dat het bestand níét op slot hoeft.

Bij Unixen (waaronder macOS) wordt dat niet automatisch gedaan, en lijkt het (afgaande op een klein beetje lezen) zelfs niet écht afgedwongen te kunnen worden door het systeem: als een programma besluit om het slot te negeren, dan kan het dat.

macOS heeft dan wel weer Gatekeeper dat het systeem beschermt tegen wijzigingen, en dat kan ervoor zorgen dat je belangrijke bestanden niet kunt veranderen of verwijderen, natuurlijk.

Navigatie

[0] Berichtenindex

[*] Vorige pagina

Naar de volledige versie