Carkit iPhone 5
25 oktober 2012 - 13:06   
geplaatst door: ARTHURHOFMAN COM
Goedemiddag,

Ik ben mij - in afwachting van mijn iPhone 5 - aan het oriënteren op een carkit. Ik heb een BMW 1 met een originele radio zonder bluetooth maar wel met iPhone-toegang (oude connector). Door middel van een actieve Brodit-houder (met mogelijkheid tot vastzetten van connector voor opladen en doorgeven audio door de iPhone simpel vanaf boven in de houder te laten glijden) kon ik muziek luisteren in de auto en de navigatie bedienen. Ik kon echter niet handsfree bellen.

Brodit heeft op dit moment enkel een passieve houder (zonder integreerbare connector mogelijkheid) op voorraad, een actieve is in ontwikkeling voor de Lightning-connector. Dat wordt dus afwachten.

Enfin, ik ben op zoek naar een carkit die gesprekken goed weer- en doorgeeft. Heeft iemand ervaring met bepaalde merken? Ik heb al gekeken naar BlueAnt (voor zonneklep, het meest ideaal?), maar de beste variant (Commute) is niet in Europa verkrijgbaar, zelfs niet via Ebay of Amazon. Met Parrot heb ik geen goede ervaring. Dan is er nog de achteruitkijkspiegel van Seecode Vossor, maar dan heb ik geen automatisch dimmende meer. Ik weet ook niet of ik het mooi vind.

Kortom: iemand ideeën voor een degelijke, kwalitatief goede en niet al te opvallende carkit? Thanks!

Therapist working only with the latest Apple devices.
As one should.
Carkit iPhone 5
25 oktober 2012 - 13:44    reactie #1
geplaatst door: Steve Hofkens
Voor een kleine 134.550,-€ krijg je een bluetooth kit gratis bij.  :happy: http://www.bmw.be/be/nl/newvehicles/mseries/m6convertible/2012/index.html
iPhone X , iPad , iMac Pro 27" iXeon W 3,2Ghz 32GB ssd 1T, iMac 27" i7 Retina 5K 4Ghz 32GB ssd 500GB ,Time Capsule 2GB , Apple TV2
Carkit iPhone 5
25 oktober 2012 - 13:46    reactie #2
geplaatst door: Mathy
Hallo Arthur

Er zijn meer merken die carkits hebben die je op de zonneklep schuift.  Parrot heeft die ook, net als Mr. Handsfree en nog wat merken.

Wil je iets anders, kijk dan eens op http://www.bury.com/cms/index.php?id=1&L=4  Die hebben een heel gevarieerd aanbod.  Van houders tot complete carkits.  Wat ze dan weer niet hebben zijn die dingen die je op de zonneklep schuift.

groetjes

Mathy

Carkit iPhone 5
25 oktober 2012 - 14:33    reactie #3
geplaatst door: ARTHURHOFMAN COM
Hahaha! Wat een bak, Steve, goed idee! Grappig, er komt een BMW 3 Touring bij, daar zit alles wel op. Ik werk echter als relatietherapeut bij mensen thuis, dus dan is de 1 gemakkelijker.

Ja, Mathy, er zijn er inderdaad meer. Motorola heeft één van de beste maar is niet compatible voor iPhone maar meer gericht op Android(!). Bury had ik ook gezien, nog niet de volledige lijn, ga de URL even volgen - dank!

Therapist working only with the latest Apple devices.
As one should.
Carkit iPhone 5
25 oktober 2012 - 15:11    reactie #4
geplaatst door: ARTHURHOFMAN COM
Wat vinden wij overigens van de Jabra Freeway? Drie speakers en strak ontwerp (ook RedDot Design Award gewonnen). Nu schijnt de connectiviteit van de iPhone met bluetooth carkits nog wel eens tegen te vallen (zo ervaarde ik dat ook bij onder andere Parrot), ook afhankelijk van de iOS-versie. Als ik iets wil gebruiken moet het werken zonder ‘gedoe’. Nu wordt deze carkit ook door Apple zelf verkocht, dus het zou geen probleem moeten zijn?

Bury gaat het niet worden, denk ik. Erg goede features maar ik wil de carkit eigenlijk niet in het zicht, het oogt zo snel ‘geknutseld’.

Pfff, vind het maar lastig om er echt wijs uit te worden. Zo vraag ik mij af, dat als ik de telefoon standaard koppel aan de autoradio, of ik dan steevast het doorgeven van muziek via bluetooth naar de carkit moet cancelen? Ik heb een geweldig audiosysteem vanaf de autofabriek, dus van muziek via een zonnepaneel-carkit wordt ik niet blij.

Therapist working only with the latest Apple devices.
As one should.
Carkit iPhone 5
25 oktober 2012 - 16:48    reactie #5
geplaatst door: Robert
Ik ben benieuwd wat jouw slechte ervaringen met de Parrot zijn. Ik heb een Alpine autoradio/CD speler met ingebouwde Parrot Bluetooth handsfree carkit en die bevalt uitstekend.
Klik hier voor informatie over het onder de aandacht brengen van producten of diensten op MacFreak.
Carkit iPhone 5
25 oktober 2012 - 21:50    reactie #6
geplaatst door: ARTHURHOFMAN COM
Nu, ik heb 2 keer een inbouwset van Parrot genoten. Het is een beetje een optelsom voor mij: niet mooi en toen werd er ook niet altijd contact gemaakt. Of vielen gesprekken uit. Dus was ik er klaar mee. Onze andere en mijn volgende auto heeft ingebouwd systeem dus dan ben ik er vanaf. Maar voor the time being heb ik dus een carkit nodig, een boete voor bellen achter het stuur is volgens mij net zo duur.
Therapist working only with the latest Apple devices.
As one should.
Carkit iPhone 5
25 oktober 2012 - 23:10    reactie #7
geplaatst door: Mathy
Hallo Arthur

Bury heeft ook Parrot-achtige oplossingen.

groetjes

Mathy

Carkit iPhone 5
22 januari 2013 - 12:10    reactie #8
geplaatst door: ruud66
Ik ben ook op zoek naar een carkit voor mijn iPhone 5... In de hierboven genoemde oplossingen zie ik geen brood in... De Bury oplossing is niet compatible met een iPhone 5...

Komt TomTom niet met een oplossing? Ik had een carkit voor mijn iPhone 4; voldeed prima... zoiets wil ik weer terug... :satisfied:

Andere tips?

2010 Imac i5 2,8 Ghz, 8gb intern geheugen,Gdrive 1tb externe hdd, iPhone 6, iPad air, AppleTV 3
Carkit iPhone 5
22 januari 2013 - 14:05    reactie #9
geplaatst door: ARTHURHOFMAN COM
Ik heb de Jabra Freeway gekocht. Ideaal. Met de Brodit actieve houder voor iPhone 5. Het werkt geweldig en men verstaat mij goed, ik hoor hen luid en duidelijk. Daarbij is het ook handig dat hij automatisch uit- of inschakelt als je de deur dicht of opent.

Aanrader. En stukken prettiger dan mijn ervaring met Parrot.

Therapist working only with the latest Apple devices.
As one should.
Carkit iPhone 5
22 januari 2013 - 15:13    reactie #10
geplaatst door: Kiiruna
kijk eens bij deze fabrikant, http://www.dension.com , heeft prachtige oplossingen voor de iPhone in de BMW.
MacBook Pro 14 inch - Apple M1 Pro - 16 GB - iPhone SE 1e gen. - 32 GB - Apple Watch series 7