Supportvragen iPhone > iPhone - Algemeen

Draadloze CarPlay - verbinding verbroken

(1/1)

srna513006:
Ik gebruik al enige tijd TomTom navigatie i.c.m. CarPlay in mijn vorige Toyota, deze was aangesloten via USB.
Sinds kort heb ik een nieuwe Toyota waarin draadloze (Bluetooth) CarPlay beschikbaar is en dat functioneert eigenlijk wel prima maar gisteren viel onder het rijden de draadloze verbinding met CarPlay uit dus geen navigatie meer.
Ik kon CarPlay onder het rijden niet opnieuw inschakelen en ook zag ik dat de navigatie op het iPhone scherm zichtbaar was terwijl die optie normaliter vergrendeld is.
Toen ik thuis de auto parkeerde zag ik dat de draadloze CarPlay verbinding weer terug was en alles werkte weer normaal.
In het vervolg gebruik ik weer de betrouwbare USB verbinding maar was toch wel nieuwsgierig wie de veroorzaker was van de verbroken verbinding.
Gisteravond schoot mij te binnen dat ik onderweg een WhatsApp bericht binnen waarop Siri reageerde of ik dit bericht wilde beantwoorden.
Dit deed ik dan via Siri met een spraakbericht.

Mijn vraag is nu, kan Siri de verbindingsuitval hebben veroorzaakt?

orange:
Alles kan.
Maar wat het ook was, dat gebeurt gewoon af en toe met Bluetooth.

Aan/uit lost het meestal vanzelf weer op.

srna513006:
Dat is tijdens het rijden wat lastig dus ik ga maar weer zoals :biggrin: voordien CarPlay via de USB verbinden.. :biggrin:

anraadts:
Goede keuze.

Want zoals orange al schrijft, bij Bluetooth kan er altijd was mis gaan en een bekabelde verbinding is uiteindelijk altijd betrouwbaarder.

orange:
Ik gebruik zelf Android Auto, en ook daar wil het wel eens voorkomen dat de verbinding niet tot stand komt. Gelukkig is me dat nog nooit rijdend overkomen (hoewel ik een tweede beeldscherm heb met een extra navigatiesysteem, dus niet snel paniek).

Navigatie

[0] Berichtenindex

Naar de volledige versie