Supportvragen iPhone > iPhone - Algemeen

iCloud opslag is vol

(1/4) > >>

catmen:
Hallo,
Mijn echtgenote neemt overal maar foto's van zonder zich zorgen te maken over opslag, nu is het zo ver, waarschuwing dat iCloud opslag aan zijn limiet is, 0,99€ per maand voor 50gb. Dat is niet veel maar ze gebruikt geen visa of andere kaart en ergens moet die  circa 1€ toch vandaan komen.
Mijn vraag is nu kan ik haar iPhone (SE) aansluiten op mijn Windows desktop via een aangepast kabeltje en de foto's uit haar iCloud naar een foto/video van 1tb die in de Windows desktop zit, opslaan?
Thx

davidem:
Als jij een iPhone hebt + creditcard, zou je een 'gezin' kunnen vormen. Dan neem jij een abo af en kan zij daarvan profiteren. Lijkt me eenvoudiger. Zie hier.

Maar inderdaad zou je je iPhone foto's kunnen dumpen op een PC.  En als je dit doet, let er dan ook op dat je deze foto's meeneemt in je backup. Mocht je PC crashen en de foto's verloren zijn, is je echtgenote niet echt te genieten.

Wat ik alleen niet snap is waarom je een aangepast kabeltje zou moeten gebruiken.

catmen:
Aangepast kabeltje is toch nodig om onderaan in je iPhone te steken met aan andere kant een usb aansluiting voor koppelen met desktop? De oplaadkabeltjes die bij de twee iphone  SE waren hebben geen usb aansluiting meer aan de oplader.
Wat ook raar is dat de iCloud 5gb opslag vol zit (gekeken op haar iPhone>icloud opslag) en op haar interne iPhone opslag van 64 gb het gele vlakje (foto's= 349,5 MB) zo smal (klein) is dat je het bijna niet ziet,  er is ook maar 19,5GB gebruikt van de 64 Gb interne opslag.

boiing:
Dan is de iCloud waarschijnlijk vol vanwege de (hele) backup van de iPhone zelf :wink:. Die backup telt ook mee voor je iCloud ruimte*. Het gaat dan niet echt helpen om je foto's eraf te halen, voor je het weet zit je weer aan de limiet..

Ik zou die ene Euro uit gaan geven. Dat kan ook zonder creditcard.

* Apple haalt wat trucjes uit om die '19,65 GB gebruikt' toch in 5 GB iCloud ruimte te stoppen. Je apps worden bijvoorbeeld niet meegenomen in de backup omdat Apple weet welke dat zijn en uit de App Store kan terugzetten.

catmen:
"Hele back up" zou best kunnen, ikzelf kom zo weinig mogelijk aan haar iPhone want als er weer eens een update heeft plaatsgevonden en één en ander is wat veranderd dan is het resultaat gewoonlijk " heb je wat veranderd aan mijn gsm?" Maar haar laten klooien met een volle iCloud zo ben ik dan ook weer niet, maar er is geen grotere "beginneling" dan mijn echtgenote vrees ik, ze heeft er in het geheel géén vingers voor, sausen en feestelijke maaltijden  is dan weer wel haar specialiteit, die ik dan weer niet heb.

Trouwens haar iCloud eens leegmaken zorgt toch niet voor fotoverlies hoop ik op haar iPhone? Want dan ben ik wel degelijk de klos. Het duurt dan toch weer even voor die 50gb  iCloud terug vol zit de iphone is zo'n 2,5 jaar oud en nog niet eerder kreeg ze bericht iCloud opslag vol! Een gezin abonnement behoort ook tot de mogelijkheden zodat ik die euro betaal, ik betaal nu al voor imusic.

Upscaling naar 50gb is uitstel voor ook die weer vol zit, mogelijk zijn wij gezien onze hoge leeftijd al wel overleden voor het zo ver komt, daar komt nog bij dat ik graag alle ooit gemaakte foto's, video's en gescande dia's op één plaats heb en dat is op die interne 1tb HD waarvan trouwens maandelijks een volledige image word van gemaakt (bij Microsoft heet dat toch back up tegenwoordig en geen image meer)

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie