Supportvragen iPhone > iPhone - Algemeen

iPhone XR bas in video wisselend harder en zachter

(1/1)

rogertje:
Hoi,

Mijn vriendin heeft een iphone XR waar tijdens video opnames de bas weergave dan weer hard dan weer zacht is. Zou de microfoon kapot kunnen zijn? of een verborgen instelling? Ze heeft de telefoon in een hoesje, maar of dat mss iets uitmaakt?

Hier een klein clipje als voorbeeld. Dit is een live band in een cafe maar het gebeurt ook op normaal volume...


--- Einde van citaat ---

HEXDIY:
Ik heb geen ervaring met iPhone opnames, maar IMHO lijkt het erop dat er hier een automatische compressor setting in iOS in het spel is.

Wat lectuur leert me dat onder standaard audio settings iOS ( bestuurd door de app "Voice Memos") gecomprimeerd opereert onder een belachelijk lage bitrate  Yikes! Walgelijk! Telefoongeluid, maar ja, voor een memo net goed genoeg.

Vanaf iOS 12 kan je echter ook kiezen voor "uncompressed". 24-bit/48 kHz zomaar even.

Misschien is dit precies de goeie tip voor jou:


https://www.notta.ai/en/blog/how-to-record-audio-on-iphone

En vergeet ook niet:
- lossless betekent ook dat het veel geheugenruimte vreet. Offload na enkele opnames die opnames dus van je iDevice, om weer ruimte vrij te maken.
- de mic van je iDevice is maar wat ie is. Maar er zijn wat alternatieven, hier enkele tips voor de nu uitgefaseerde Lightning connector:

Misschien zijn er wel koopjes te doen!

Succes!

rogertje:
Ok dank je wel, we gaan het proberen!

Als ik met de band speel (zoals in het clipje) heb ik wel altijd een tascam recorder meelopen, naderhand sync ik dan beeld en geluid in final cut pro.

in elk geval bedankt alvast!

Navigatie

[0] Berichtenindex

Naar de volledige versie