Supportvragen digitale media > Webdesign en Internet

Applicatie voor aanmaak dynamische website met gebruik van een database

(1/1)

TLM:
Toch even een apart onderwerp aanmaken voor mijn vraag.

Hoewel Sparkle, Blocs en konsoorten in dit onderwerp allemaal veel kunnen blinken ze niet bepaald uit in de ondersteuning om een dynamische site te maken of kunnen ze helemaal niet.

Met dynamisch bedoel ik dan toegang tot een database en daarop queries uitvoeren om zo data op te vragen en dan af te beelden in bv. een tabel, grid of iets dergelijks en dat via een één-op-veel (meest gebruikt), één-op-één en zelfs veel-op-veel relatie.

WordPress en Joomla twee héél bekende CMS systemen kunnen het zonder de nodige toevoegingen ook niet, en als het dan nog gebruiksvriendelijk werkt voor de ontwerper is maar zéér de vraag. Het enige CMS systeem wat het zonder toevoeging wel kan is Drupal omdat daar post types aan elkaar kunnen gekoppeld worden. Steviger leercurve wel vergeleken met de eerste twee genoemde, en wellicht ook niet zo gemakkelijk ... als er al een gemakkelijke manier is om een dynamische website te maken.

Vroeger was FileMaker Pro zelfs een héél goeie optie, maar Claris heeft de licentie aangepast zodat iedere account bij een hosting provider zijn eigen FileMaker Server moest hebben, en dan kijk je al snel naar kostprijzen van 150€ per maand voor hosting. Niet echt iets waar een hobbyist naar zal kijken.

Wat blijft dan nog over?

Zelf al één en ander gelezen dat DreamWeaver en zelfs Xojo, zie hier dit wel kunnen. Met de eerste heb ik géén ervaring, met de tweede wel wat in een ver verleden.

Nu de vraag is, zijn er nog andere pakketen naast DreamWeaver en Xojo voor de Mac welke zouden voldoen om dynamische websites aan te maken met gebruik van een database?

nnsa:
Als je toch aan het onderzoeken bent, misschien toch eens naar RapidWeaver kijken en dan naar Stacks en deze plug-in:

https://rapidweavercommunity.com/addons/easydb

Wat wel een ‘dingetje’ is, is de future-proofheid van je website. Als iemand anders er mee verder moet, valt RapidWeaver meestal af.

TLM:
Bedankt, deze combinatie van RapidWeaver en Stacks had ik ook al vluchtig voorbij zien, maar ondertussen alweer vergeten, dus bedankt voor het geheugensteuntje :thumbs-up:

Nog eentje om toe aan het verder te onderzoeken lijstje.

nnsa:
Stacks (voor RapidWeaver 8) op zich doet niets, maar is de ‘engine’ voor diverse plug-ins die wel iets doen…

Navigatie

[0] Berichtenindex

Naar de volledige versie