Persoonlijk doe ik het altijd bij webreus.nl en heb daar nooit klachten over.
nou ik ben zeg maar bijna klaar met mijn website, en dan wil ik m online hebben en ik wil een eigen email adres met de naam van de site, bij die one.com zit dat er allemaal bij in toch?
overal kun je hosting pakketen kopen dr zit alles in op en aan.je koopt dan een domeinnaam. ongeveer 6euro per jaar. en dan een hosting pakket. die zijn er al vanaf 10,- per jaar geloof ik. Dan ligt het eraan hoe groot je site is en wat je ermee gaat doen. hoeveel ruimte je nodig hebt en hoeveel mb, data verkeer je gaat gebruiken..
ik raad mensen meestal aan een iets groter pakket te nemen dan blijft alles meestal lekker draaien. als je op webreus.nl kijkt dr staat alles heel duidelijk omschreven.ook als je een vraag heb, de klantenservice helpt je heel snel. binnen een aantal uurtjes heb je reactie terug.
Goedkoop. Handig online alles beheren. (je databases, oneindig emailadressen, onbeperkt dataverkeer (wel fair-user policy) )
Fix om 1:37, 28-05-2008Ik zweer bij MijnDomein.nlGoedkoop. Handig online alles beheren. (je databases, oneindig emailadressen, onbeperkt dataverkeer (wel fair-user policy) )
Mijndomein??? Ik loop er in een drote boog omheen, wat een troep, maar wat wil je ook voor het bedrag dat ze vragen
Ik ging helemaal flippen toen ik merkte dat XS4all niet eens een "catch-all"voor email op een los domein doet - nee, je moet MX-records aanmaken...Kortom: zelfs duurdere en degelijk lijkende hosting ISP's kunnen klooien.
(Bewerkt door Peter Villevoye om 9:03, 28-05-2008)
(en nee, ik werk er niet )
Wat mij betreft ook een aanrader.
Willem
Ik ben echter bij hen weg gegaan omdat ik de ruimte die zij bieden veel te klein vind. Ik ben over gegaan naar Dreamhost.com een erg bekend bedrijf uit Amerika. Voor een redelijk bedrag per maand bieden zij mij -alles- wat ik nodig heb en meer. Dankzij hun One Click Install panel ben ik gebruik gaan maken van dingen die ik daarvoor niet deed:
* Een prive Wiki, voor m'n schoolwerk* Een online foto gallerij, op basis van Gallery2* Een prive Jabber server, waar je zelf accounts op uit kan geven
Ikheb d'r iets uitgebreider over geschreven op mijn website. Daar vind je ook een kortingscoupon om korting te krijgen op je eerste jaar hosting.
Ja, Dreamhost kent soms downtime, maar ik ben over het algemeen -heel- erg te spreken over hun diensten. Hun online control panel is in mijn ogen veel prettiger dan de standaard CPanel die veel hosters bieden.
EDIT:Omdat ik twee jaar vooruit heb betaald was mijn rekening bij Dreamhost $140, wat neerkomt op zo'n $12 per maand, oftewel minder dan een tientje per maand. Maar dan heb je wel meteen minstens 200GB aan webspace en ettelijke TB aan bandbreedte die je mag verstoken. Top!
(Bewerkt door Cailin Coilleach om 11:11, 28-05-2008)
"Ja, Dreamhost kent soms downtime, maar ik ben over het algemeen -heel- erg te spreken over hun diensten. Hun online control panel is in mijn ogen veel prettiger dan de standaard CPanel die veel hosters bieden. " Voor dat geld accepteer je downtime???? sorry hoor maar dat gaat mij echt 5 bruggen te ver...
Bij webreus gebruikt men Plesk, is prima, zelf databses beheren, zelf dns beheren (voor 5 euro per jaar voor ALLE domeinregistraties) ook je mx records etc.
Je hebt keuze te over maar webreus is een aanrader, ik heb er de laatste 6 jaar een heel aantal versleten en webreus is een blijver
ermo om 21:26, 28-05-2008"Ja, Dreamhost kent soms downtime, maar ik ben over het algemeen -heel- erg te spreken over hun diensten. Hun online control panel is in mijn ogen veel prettiger dan de standaard CPanel die veel hosters bieden. " Voor dat geld accepteer je downtime???? sorry hoor maar dat gaat mij echt 5 bruggen te ver...
Euh, gemiddeld eens per jaar een uurtje of drie downtime is geen ramp en ruim binnen de SLA's. Dat is bij andere hosters niet anders. Bij Dreamhost is het feit dat ze wel eens downtime hebben echter heel erg zichtbaar omdat zij:
A) Er eerlijk over zijn en een duidelijke website bijhouden die de status van al hun servers en diensten laat zien. Tevens staat er bij elke downtime waar het aan ligt en wat zij er nu aan doen.
B) Zo enorm veel servers hebben. Als ik me niet vergis hosten zij nu 700.000 domeinen.
Nee hoor... Niets mis met Dreamhost. Als jij een druk bezochte site wilt hosten, dan kan dat gewoon. Heb jij een aantal dikke files die heel vaak opgevraagd gaan worden? Dan doen ze niet moeilijk over de bandbreedte. Enz enz...
Ik vind je opmerking over "voor dat geld" bovendien niet zo realistisch... Alle hosting tussen de zeven en vijftien euro per maand is en blijft shared hosting. Daarvan mag je geen super performance verwachten. Pas als je een eigen cluster van servers hebt die onderling load balancen en die automatisch over schakelen wanneer er eentje dood gaat, -dan- mag je verwachten nooit meer downtime te zien. Maar dat krijg je echt niet voor een paar tientjes per maand hoor.
(Bewerkt door Cailin Coilleach om 6:29, 29-05-2008)
*stopwatch*
EDIT:Dat doet mij er wel aan denken dat ik m'n PHP scripting aan ga passen. Als de software er niet in slaagt om contact te maken met de database, dan moet ik een tijdelijke, mooie boodschap voor in de plaats zetten. Die kale SQL error staat ook zo onprofessioneel!
Ik heb weer wat te doen vanochtend :P
(Bewerkt door Cailin Coilleach om 10:47, 29-05-2008)
Ik was er toevallig net zelf naar verwezen, maar zie niet of ze ook .nl hosten?
(Dreamhost)
Maar nee, Dreamhost.com heeft geen servers of bedrijf in Nederland. Waarom zou je dat willen?
Als je bedoeld of je een .NL domein kan hosten: natuurlijk, kijk maar naar die van mij... Die is ook .nl
Het valt mij op dat ze veel minder vragen voor database etc dan mijn provider (interNL.net).Daar gaat het al 3x over de kop als je basisfuncties wilt, en nog veel meer als je meer wilt...
Bovendien zit ik steeds met een mailbox (15 MB) vol spam waardoor andere mails bouncen!Ik ben sinds ik de mail ophaal met Gmail zo gewend dat ik die spam niet meer hoef te zien.
Nee... De registratie zal je hier in nederland moeten doen helaas. Dat liet ik eerst nog door TransIP doen (waar ik eerst ook hoste), maar ik ben naar Hosting.nl overgestapt. Het punt is namelijk dat Hosting.nl je ook toestaat om je WHOIS info te anonimiseren. En aangezien ik me na al die jaren met m'n thuisadres op het web toch wat kriegel begon te voelen heb ik dat aangepast.
Re: de Dreamhost diensten
Over mail hoef je je geen zorgen te maken. Dat is in principe gelimiteerd door de grootte van je webspace en die -begint- bij 200GB (om daarna elke week met 4GB te groeien). Ook het aantal mailboxen dat je per domein kan maken is zonder praktische limiet.
MySQL databases zijn bij de prijs inbegrepen, met wederom een praktisch onbeperkt aantal per domein. Mijn site gebruikt drie verschillende databases bijvoorbeeld.
Daarnaast ben ik heel erg blij met de SSH en SCP toegang die ze bieden tot hun servers. Zo kan je dus niet alleen al je files -veilig- uploaden, maar heb je ook een shell-box op het web die je altijd en overal kan gebruiken voor het opbouwen van SSH tunnels. Dat was voor mij de doorslag gevende feature voor Dreamhost.
Wat ik al zei: ik ben erg tevreden
*kijkt op de stopwatch* Shit, al minstens 4 uur en de MySQL db doet het nog steeds niet. Mmm... Maar! Ik heb wel vanochtend de code van m'n site aangepast om deze situatie netjes op te vangen.
(Bewerkt door Cailin Coilleach om 14:18, 29-05-2008)
Weet iemand een goedkope .NL registrar, zodat ik deze daarna naar dreamhost kan verhuizen?