Supportvragen digitale media > Webdesign en Internet

Gebruikers van ProtonMail?

(1/3) > >>

Timotheus:
Zijn er hier gebruikers van ProtonMail? En zo ja, wat zijn de ervaringen?

ouwemac:
Ik gebruik het naar volle tevredenheid. Al ruim een jaar.
Naast ProtonVPN; ProtonCalendar en ProtonDrive. Die laatste twee zijn nog in beta.

Toevoeging: het is niet mogelijk om het te integreren in Apple mail vanwege dat het een webbased applicatie is.

HCvP:
Als je een betaalde versie van Protonmail gebruikt kun je wel integreren in Apple Mail met de Proton Bridge. Dat heeft te maken met het beveiligde protocol dat Protonmail gebruikt en de Bridge regelt de beveiliging zodat je daarna met Apple Mail gewoon IMAP kunt gebruiken.

Timotheus:
Dank voor jullie reacties.

Achtergrond van mijn vraag: ik ben mijn email-adressen aan het overzetten naar een eigen domein, en bij mijn huidige provider (xs4all) kun je alleen een eigen domein hebben via een zakelijke account; en die is fors duurder dan de standaard-account. Dus ik denk dat ik dat domein elders ga onderbrengen.

Ik heb al VPN van Proton, en dat bevalt goed. En ik zag dat men daar een niet onaardige aanbieding had voor VPN en mail samen: twee jaar voor 190 euro. Daarbij komt, dat ik zeer sympathiek sta tegenover het streven van Proton.

Dat je via Proton Bridge ProtonMail gewoon via Apple Mail kunt gebruiken, had ik al gezien. Maar dat kan als ik het goed heb begrepen alleen op macOS, niet op iOS; op iOS moet je de app van Proton zelf gebruiken. Ik heb al een gratis ProtonMail-account, en dat functioneert (op iOS) prima (aanrader voor mensen die een gratis, betrouwbaar en zuiver-op-de-graat mailaccount voor iOS zoeken!).

Maar voor gebruik op macOS via Apple Mail heb je een betaalde account nodig. Volgens de beschrijving op de website krijg je daarbij "up to 5 email aliases". Het gebruik van de term "alias" is hier verwarrend. Normaalgesproken wordt daarmee een subcategorie van een email-adres bedoeld; maar hier lijkt "alias" een email-adres met bijbehorende aparte mailbox aan te duiden; wat zou betekenen dat je bij een betaalde account vijf email-boxen zou krijgen. Weet iemand uit ervaring of dat klopt?

boiing:
Vind je de opslagruimte van 5GB niet aan de minimale kant? Dat is nogal een verschil met de 25GB per box bij xs4all, maal 6 is 150GB totaal. Ik heb het ook overwogen maar om die reden zou ik nooit willen en kunnen overstappen. Ze lagen vorige maand aardig onder vuur trouwens vanwege dit incident.

Het lijkt dat een alias in dezelfde inbox komt, geen aparte box dus zoals bij xs4all:


--- Citaat ---If you have a paid plan, you can create additional email addresses, also known as aliases, to send and receive mail in your ProtonMail mailbox. (bron)
--- Einde van citaat ---
Er is wel een 'split addresses' mode maar dat lijkt een soort tussenvorm.

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie