geplaatst door: Cesar
Hallo,

Ik zou even jullie raad willen vragen over het maken van een eigen fotografie portfolio website in Wordpress. 

Eigenlijk heb ik er al één. Template gezocht op themeforest en wat aangepast etc naar eigen wensen. Toch ondervind ik vroeg op laat problemen. Je zit vast aan een structuur, layout etc die de template makers gemaakt, voor ogen hadden. Ik pas graag eens iets aan :) Je kan dan beroep beginnen doen op een page builder zoals Elementor maar toch ideaal is dat niet.

Ik wil zo wat meer creatieve vrijheid en mogelijkheden om het later aan te passen.
Toen kwam ik dit tegen: https://sea.uiueux.com.  Dit gaat al meer in de richting dat ik wil. Het heeft een eigen page builder (BM builder) Ik kan zelf pagina layouts maken etc. Werkt best goed alleen heb ik wat schrik me ook hier vast te zetten aan een bepaald systeem en dat is namelijk die BM builder. Ik kan niet naar een andere template overschakelen dat dan geen gebruik maakt van BM builder.

Dan komt Elementor in zicht. Maar dan moet ik ook nog kiezen tussen bijvoorbeeld hello theme of astra en er zijn er nog. Waar zijn daar dan de verschillen?

Ik zou zoiets in deze aard willen maken : www.siotes.com. Deze is gemaakt met https://sea.uiueux.com.

Het mag dus best simpel zijn maar ik moet wat vrijheid hebben :) gaan voor Elementor of bij https://sea.uiueux.com blijven? Andere suggesties altijd welkom.
geplaatst door: nnsa
Dit wat ? WP Bakery:

https://wpbakery.com/

Of bekijk dit eens…

Nu gaat de ‘kost wel voor de baat’ uit, maar ik vind WP (als je iets gelikts wil maken) niet echt prijsvriendelijk en dat in alle facetten. Als je kost voor een goedkope hosting is het niet vooruit te branden en dat moet dan weer worden opgelost met gekochte plugins om het wat sneller te maken. Ook de prijs-modellen van WP-plugins zijn niet om naar huis te schrijven. De ‘gratis’ variant kan meestal ‘nihil’ en voor de gekochte versie blijf je jaarlijks betalen. Tevens zit er veel bagger tussen. En al die plugins zorgen voor een WP-site met een waterhoofd. Maar dit was je vraag niet, maar wellicht wel een aandachtspunt.

Maar waarom ga je niet met https://sea.uiueux.com/ aan de slag. Daar kan je toch voorlopig mee vooruit ?
geplaatst door: Cesar
Ik volg je hier volledig in. Wordpress is goed voor een kant en klare site maar het is soms behelpen met plugins die altijd een stukje toevoegen maar dan soms inderdaad beperkt of betalen elk jaar voor meer functies. Ook heel erg vele updates die komen van de verschillende plugins. Dat is goed maar toch risico dat er iets niet meer goed werkt en dan is het zoeken wat het probleem is.

Ook een probleem is dat sommige plugins of templates dan niet meer verder ontwikkeld worden. Ondertussen wel nieuwe updates van Wordpress. Met gevaar dat het niet compatibel meer is na verloop van tijd.

De https://sea.uiueux.com geeft mij eigenlijk al vanaf de basis wat ik zou wensen. Zonder extra plugin's. Dat is al positief. Er komen ook wel regelmatig updates en de makers blijken goede support te bieden.

Elementor misschien wel goed maar lijkt me toch allemaal wel wat makkelijker voorgesteld dan het in werkelijkheid is denk ik.

Het enige Wordpress alternatief is Squarespace. Maar ook niet goedkoop.


geplaatst door: nnsa
Yep, maar je zal toch nog wat moeten investeren tegen Spam (Akismet), algemene plugins / tools voor een mooi formulier, backup’s, SEO (belangrijk om gevonden te worden) etc.

Zet automatische updates binnn WP uit.

Succes !
geplaatst door: Cesar
Voor SEO gebruik ik rank math seo. Voorheen yoast seo
Dagelijkse backup door mijn hosting (SiteGround Gogeek account)
Beveiliging: de nieuwe SiteGround security. Voorheen ithemes security
Optimalisatie (cache, minify css etc. Siteground optimizer.

Alle automatische updates inderdaad off.

Maar met de template die ik voor ogen heb heb ik bijvoorbeeld geen slider plugin nodig op portfolio plugin. Maakt ook geen gebruik van plugins van andere ontwikkelaars. Zie je ook wel eens in sommige templates.
geplaatst door: nnsa
Advies: maak ook altijd zelf een backup van je (WP) site via FTP op je eigen schijf.