Supportvragen digitale media > Webdesign en Internet

iPhone geen contact met App Store

<< < (2/8) > >>

bacon:
@nnsa,
Is het dan niet toevallig dat die instellingen, behalve op de iPhone, ook fout zijn op de iPad? (die ik nauwelijks gebruik). En hoe is het dan mogelijk dat bij het stoppen en daarna meteen weer aandoen, van WiFi-verbinding schuifknop, ik weer wèl de App Store-app kan gebruiken. Ik wacht even met het opvolgen van je advies. Misschien wat "ondankbaar" om dat op dit moment nog niet te proberen. Bij voorbaat mijn excuses: ik moet dringend de hele middag weg. Toch geen bezwaar om de topic-antwoorden later alsnog te lezen?

nnsa:

--- Citaat van: bacon,  4 juni 2022 - 13:25 ---Is het dan niet toevallig dat die instellingen, behalve op de iPhone, ook fout zijn op de iPad? (die ik nauwelijks gebruik).

--- Einde van citaat ---
Nee hoor, die iPad maakt gebruik van hetzelfde (misschien louwtoffe) WiFi-netwerk. En misschien wel van dezelfde (verkeerde) DNS-server in de Router.


--- Citaat ---Toch geen bezwaar om de topic-antwoorden later alsnog te lezen?
--- Einde van citaat ---
Vrijheid - Blijheid hoor...

Sypie:
Waarschijnlijk gebruiken de iPhone en iPad beiden de DNS van het modem, dat is niet altijd het meest gunstige. Daarom even voor 1 van beide apparaten de DNS instellen naar 1.1.1.1 en/of 1.0.0.1 (beiden Cloudflare). Daarna nog eens proberen. Wanneer de App store het dan wel doet dan de DNS in het modem proberen aan te passen naar 1.1.1.1 en 1.0.0.1. Die DNS-servers zijn over het algemeen beter dan die van welke provider dan ook. Zeker bij Ziggo waren/zijn er regelmatig problemen waardoor het leek alsof je geen internet meer had.

nnsa:
@Sypie: voor @Bacon ligt er een nieuw modem klaar om te installeren. Los daarvan klopt uiteraard je tip. Maar dat nieuwe modem zal niet "zo maar" klaar liggen voor installatie...

bacon:
(Zo, ben net weer thuis). Hoe kom ik bij het instellen van de DNS op de computer (dat denk ik wel te weten), maar waar kan ik dat doen op de iPad en/of iPhone?

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

[*] Vorige pagina

Naar de volledige versie