Supportvragen digitale media > Webdesign en Internet

Journaal BBC of België terugzien

<< < (3/3)

okkehel:
@Mug: Overigens over staatstelevisie gesproken: BBC en VRT worden net als de NOS in de lucht gehouden door de Britse respectievelijk Belgische overheid. Wat in het VK en Belgie ontbreekt zijn omroepen met hun eigen actualliteitenprogramma's. Eerlijk gezegd: dat gejammer over staatstelevisie in Nederland slaat echt helemaal nergens op. Waar in Europa is het mogelijk dat met belastinggeld een omroep als Ongehoord Nederland zendtijd op het publieke net krijgt. Helemaal nergens. En dan ook nog een vergelijking durven te maken met de nieuwsvoorziening in Rusland? Spoel je mond, en snel een beetje. Schande.

boiing:

--- Citaat van: okkehel,  6 maart 2022 - 00:12 ---En dan ook nog een vergelijking durven te maken met de nieuwsvoorziening in Rusland? Spoel je mond, en snel een beetje. Schande.

--- Einde van citaat ---
Nou nou, lees het nog eens.. Mug maakt nergens een vergelijking en bij 'staatstelevisie' bedoelt hij/zij de Russische. Er staat '..ervaar dat het in NL ook steeds meer moeite [kost] om verschillende bronnen te raadplegen'. Meer niet.

Of dat waar is valt over te discussiëren maar 'ga je mond spoelen' en 'schande!' roepen is een beetje overdreven.

okkehel:
@Boiing: Dat doet Mug wel degelijk. We zouden er volgens Mug over 'jammeren dat de gewone burger in je Rusland alleen maar gekleurde staats propaganda op TV ziet.'. Er wordt niet over gejammerd; er wordt vastgesteld dat het ene na het tv- en radiostation uit de lucht gaat, de censuur toeneemt etc. etc. Dat vaststellen en vervolgens veroordelen is niet 'jammeren' en wie dat wel als zodanig kwalificeert heeft weinig begrepen van vrije pers. Mug vervolgt vervolgens met: "Maar ervaar dat het in Nederland etc. etc.' Het gebruik van het woord 'maar' in vervolg op het vermeende 'gejammer' is dus wel degelijk een vergeiijking trekken. Het woord 'maar' heeft nou eenmaal die taalkundige functie. Hij stelt dat hij steeds meer moeite moet doen om verschillende bronnen te raadplegen. Dat is via een omweg stellen dat in Nederland de nieuwsvoorziening op die in Rusland begint te lijken: staatsomroep.

Niet zo naief doen. Op het internet kunnen alle BBC, CNN, Guardian, VRT en god mag weten wat nog meer nieuwsbronnen zonder VPN of wat dan ook geraadpleegd worden. En dat zou Mug niet weten? Kom kom...

Navigatie

[0] Berichtenindex

[*] Vorige pagina

Naar de volledige versie