Supportvragen digitale media > Webdesign en Internet

Keuze maken om een portfolio samen te stellen

(1/2) > >>

Appelflap:
Hallo, ik denk er over om een portfolio van illustraties samen te stellen.
Ik heb reeds volgende zaken geprobeerd:
- fakebook - niet geschikt omdat het een platform is om met slijk naar elkaar te gooien.
- instagram - redelijke interface en een beetje interactie, maar niet geschikt omdat je wordt bedolven onder een continue stroom van afbeeldingen en het is in eerste instantie voor telefoons bedoeld.
En ik hou eigenlijk niet zo van deze sociale media.
- Deviant art - matige interface en matige interactie, maar niet geschikt. Het platform is gevuld met content van slechte kwaliteit, groepen die omschreven kunnen worden als fetish en je werk wordt schaamteloos gekopieerd.
- De foto website Flickr.com leek interessant maar je krijgt regelmatig te maken met reclame. Logisch, want die mensen moeten ook ergens van leven.

Ik was ook aan het denken om een Wordpress website samen te stellen
Hierin zijn er 2 mogelijkheden:
- Via een hostingbedrijf
- Via Wordpress.com zelf
Over deze 2 laatste twijfel ik nog welk de beste optie is.

Ik had graag jullie advies en ervaringen gehoord. Online zijn er verschillende platforms, maar met beperkte aanpasbaarheid. Indien er nog interessante platformen zijn om een portfolio te maken hoor ik dit graag.

In het andere geval moet ik een website bouwen met beperkte webkennis.

nnsa:
Als je het kunt, zou ik het via WordPress doen en dan via een hostingsite (bijvoorbeeld Strato). Er zijn vele WP-plugins en Themes die die kunnen en je kunt het volledig in eigen hand houden. Reken wel op enige kosten om dit uittevoeren. Je zult ook wat extra plugins moeten aanschaffen (aanbeveling) om WP veilig te houden.

orange:
Niet om iemand naar Facebook te sturen, maar uiteraard kun je daar je portfolio ook gewoon potdicht gooien, zodat je geen onnodig commentaar onder je afbeeldingen krijgt.

Dat met slijk werpen vind je overal waar mensen de mogelijkheid hebben om ergens op te reageren, dat is helaas niet beperkt tot Facebook. Maar ook op dat medium kun je gewoon met een positieve vibe iets op zetten.

Tarmac58:
Kijk anders ook eens bij EXTO.nl.

Appelflap:
Ik denk dat ik dan Wordpress maar eens ga bestuderen.
Langs de ene kant kan ik dit doen via een hosting bedrijf, maar je kan dit ook rechtstreeks bij Wordpress.com zelf.
Het lijkt zelfs goedkoper dan bij een hostingbedrijf.
Ik vraag me wel af wat de negatieve kant is. Misschien hebben ze strengere voorwaarden dan bij hostingbedrijven of meer controle over je website.

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie