Mogelijk nieuwe webhoster gezocht
20 maart 2018 - 01:26   
geplaatst door: Mathy
Hallo MacFreaks

Nadat ik al voor de vierde of vijfde keer dit jaar heb moeten vaststellen dat m'n site een tijdje niet bereikbaar was, heb ik misschien op korte termijn een nieuwe webhoster nodig.  Ik was jaren lang zeer tevreden over VIP Internet in Nijmegen, maar ze melden nergens dat er off-time aan komt.

Heeft er misschien iemand tips?  (Ben Woldering laat alleen een lijstje namen/links zien)

groetjes

Mathy
antw: Mogelijk nieuwe webhoster gezocht
20 maart 2018 - 09:01    reactie #1
geplaatst door: Feek
Ben zeer tevreden over Antagonist
antw: Mogelijk nieuwe webhoster gezocht
20 maart 2018 - 09:37    reactie #2
geplaatst door: MacWim
Hier blij met Neostrada: snel, voordelig, deskundig.
Mac mini M1, 16 GB 1TB | MBA 6.2 | iPhone 12 mini | iPad Pro 11" 2021 | iPod touch 2009 | Apple TV 3
Bouw websites; webteksten; beeldbewerking met Pixelmator Pro. interlijn.nl
antw: Mogelijk nieuwe webhoster gezocht
20 maart 2018 - 09:57    reactie #3
geplaatst door: anraadts
Als je het niet erg vindt om er iets meer aan uit te geven dan is HostingSafe (tot voor kort de sponsor hier) een aanrader. Nooit eerder bij een webhoster zulke goede service gehad en de uptime cijfers zijn ook indrukwekkend (meer dan 99,99 procent).

De link van de anderen tot nu toe in dit draadje zijn Antagonist en Neostrada.
antw: Mogelijk nieuwe webhoster gezocht
20 maart 2018 - 10:38    reactie #4
geplaatst door: ardie
Hosting2go. Nooit problemen en een supergoede helpdesk. Niet te duur.
antw: Mogelijk nieuwe webhoster gezocht
20 maart 2018 - 10:47    reactie #5
geplaatst door: DomP
Wat heb je nodig? een server voor een html pagina of wil je bol.com gaan hosten?  :sigh:
Blow your mind, smoke gunpowder
antw: Mogelijk nieuwe webhoster gezocht
20 maart 2018 - 11:14    reactie #6
geplaatst door: Pshot
.
Bewerkt: 31 maart 2021 - 12:59 door macqintosh
antw: Mogelijk nieuwe webhoster gezocht
20 maart 2018 - 13:46    reactie #7
geplaatst door: Shmoo

geblokkeerd

Wat bedoel je met, "maar ze melden nergens dat er off-time aan komt."

Als ze dat zelf wisten dan konden ze er natuurlijk op anticiperen. Ze gaan meestal offline omdat er iets onverwachts fout gaat of ze een aanval krijgen die ze moeten afstoten. Zoiets kun je niet zien aankomen, dat moet je monitoren en daarna zo snel mogelijk fixen.

Staar je niet zo blind op 99,99% up-time want dat vertellen ze je allemaal maar dat is gewoon B.S. Het probleem daarmee is dat jij niet 100% je site in de gaten kunt zitten houden dus merk je er niets van wanneer ze even een minuutje of 2, 3 er niet zijn omdat ze iets opnieuw opstarten. Plus je zit vaak met 300 andere op cluster en jij hebt geen controle over wat die andere allemaal uitspoken.

Ik heb WordPress sites gehost bij WebReus voor 9,- per jaar (of zoiets) en die dingen bleven gewoon online staan omdat er (1) maar 600 bezoekers per maand op die sites kwamen en (2) het geen hogere wiskunde is. Wanneer het staat, staat het en blijft het gewoon functioneren. Dan kan een webhoster wel lullen met we bieden 99,99% uptime en perfecte snelle klantenservice en weet ik veel wat nog meer maar dat doen ze allemaal. Er is geen die zegt. Wij bieden 82% up-time en we reageren op mailtjes na 3 dagen. Kom nou toch. Ze bieden allemaal hetzelfde praatje en als je naar de feiten kijkt, de keren dat ik in 10 jaar tijd een webhoster nodig had voor laten we zeggen 12 - 16 websites is mogelijk op één hand te tellen en ik ben echt geen server-mannetje of IT specialist. Alles behalve dat. Vaak heb je ze even nodig tijdens het installeren of verhuizen. Als het dan verholpen is en het staat online dan blijft het gewoon heel lang functioneren en heb je eigenlijk alleen met die jongens te maken wanner je jaarlijks hun fee moet betalen. Het is allemaal geen hogere wiskunde wanneer het niet over sites gaan die minimaal 350 bezoekers per dag trekken. Dat hebben gemiddelde informatieve zakelijke websites van ondernemingen in de regio totaal niet.

Tegenwoordig zit ik bij Netlify. Dat mag je eigenlijk niet meer vergelijken met het traditionele webhosting zoals hierboven allemaal genoemd wordt. Dit is voor een webdeveloper hetzelfde als porno kijken voor jongetjes in de brugklas.

https://www.netlify.com
antw: Mogelijk nieuwe webhoster gezocht
20 maart 2018 - 14:52    reactie #8
geplaatst door: VwVanFan
Wij zitten tegenwoordig bij one.com met ca 7 site's.
Meertalige ondersteuning,niet duur en 24u per dag chat support.
Voorheen zaten we bij hosting2go die slecht bereikbaar zijn, duur en nog wat zaken die ik hier maar niet toe ga lichten.
 :thumbs-down:

Bij one.com heb je het gevoel dat je als klant gewaardeerd wordt, bij anderen had ik
dat niet meer, ondanks jarenlange contracten.

Maar ala, ieder zijn mening.

 :cool:
antw: Mogelijk nieuwe webhoster gezocht
20 maart 2018 - 15:03    reactie #9
geplaatst door: anraadts
Staar je niet zo blind op 99,99% up-time want dat vertellen ze je allemaal maar dat is gewoon B.S.

Het is waar dat veel tegenwoordig roepen dat 99,99 procent uptime hebben. Maar er een groot verschil tussen beloven en doen.

Daarbij is 0,1 procent per jaar nog altijd ruim 525 minuten, dat is bijna 9 uur (er zitten 525.600 minuten in een 'gewoon' jaar). Als je een site hebt waar de bereikbaarheid erg belangrijk is dan kan het verstandig zijn om wat extra te betalen voor 99,999999 procent.

Daarbij is het vooral belangrijk dat het hostingsbedrijf 24/7 mensen ter plaatse heeft. Alleen dan kan er ook 's nachts ingegrepen worden als er wat goed mis gaat, en dat is niet bij iedereen zo.
antw: Mogelijk nieuwe webhoster gezocht
20 maart 2018 - 15:06    reactie #10
geplaatst door: peterdh
en als je dan toch wilt weten hoe vaak en hoe lang je site off line gaat, al dan niet gepland:
https://uptimerobot.com/
Fit & Firm Massage, Groet, Peter
antw: Mogelijk nieuwe webhoster gezocht
20 maart 2018 - 18:44    reactie #11
geplaatst door: cyrano
Ik ken maar één host die in 20 jaar geen minuut down geweest is. En die spelen niet eens mee in dit spelletje, want het is geen budget host.

De enige budget host in Nederland die ik zou durven aanbevelen, is PCextreme.nl. Zijn 2 jaar geleden nog een dag down geweest, door een heel extreme hardware bug in hun opslag platform. Maar perfect zijn ze ook niet. Dat kan je ook niet verwachten voor de 10 € per jaar die een budget hosting kost...
I'd tell you a UDP joke but you might not get it.
antw: Mogelijk nieuwe webhoster gezocht
21 maart 2018 - 01:14    reactie #12
geplaatst door: Mathy
Hallo MacFreaks

Off-line tijd kan het gevolg zijn van onderhoud o.i.d., dus dat kun je aankondigen.  En als het niet gepland is, dan kun je dat naderhand melden. Maar ik hoorde nooit wat. Nadat ik er een mail aan heb gespendeerd, vragen ze nu naar een foutmelding. Maar dat moeten ze toch in hun logs terug kunnen vinden? Volgens mij stond er nooit een nummer, maar slechts dat de server niet te vinden was.

Het gaat om deze site: www.mathyvannisselroy.nl    (Ik kan de site wel omschrijven, maar "laten zien" werkt vaak beter)

Momenteel betaal ik bijna 145 euro per jaar voor "Online pakket (Linux)", met een maximale grootte van 5 GB inclusief de domeinnaam.  Er is NIET 24/7 iemand te bereiken.  De site is ook nooit "maar een paar minuten" off-line.  Als ik het na een paar uurtjes weer probeer, is ie meestal weer on-line.

De site is overigens helemaal gemaakt met Taco HTML Editor.  Al zou het kunnen dat ik de eerste regeltjes met een teksteditor geschreven heb.  Jaren geleden.

groetjes

Mathy

antw: Mogelijk nieuwe webhoster gezocht
21 maart 2018 - 01:30    reactie #13
geplaatst door: Robert
Voor dat geld kan je inderdaad beter bij een provider als HostingSafe terecht, want daar zijn inderdaad 24/7 mensen aanwezig, wordt er actief gescand op hacking etc. en nog veel meer.

Full disclosure: dit bedrijf wordt gerund door de admin van MacFreak en en erg geode vriend van me. Maar dat heeft niets ermee te maken dat ik het aanraadt, ik ben gewoon altijd erg tevreden geweest over alle sites die ik daar heb geplaatst. En inderdaad, zelden of nooit offline, en als het een keer gebeurde dan heel erg kort.

En voor welke partij je ook kiest, in ieder geval zo snel mogelijk weg bij je huidige, want voor wat je blijkt te betalen is wat je beschrijft echt héél erg ver onder de maat.
Klik hier voor informatie over het onder de aandacht brengen van producten of diensten op MacFreak.
antw: Mogelijk nieuwe webhoster gezocht
21 maart 2018 - 10:11    reactie #14
geplaatst door: cyrano
Voor maar 5 GB opslag is dat niet goedkoop...

Hou er wel rekening mee dat als je site voor jou niet bereikbaar is, dat dat ook kan liggen aan een storing onderweg. En die kan je hoster niet "zien".

In zo'n geval controleer je even via een site als:

https://downforeveryoneorjustme.com/

Dat geeft een beter beeld wat er aan de hand is.
I'd tell you a UDP joke but you might not get it.
antw: Mogelijk nieuwe webhoster gezocht
21 maart 2018 - 10:39    reactie #15
geplaatst door: Shmoo

geblokkeerd



Dat is wel erg ja. Wat mij opvalt is dat het vaak na een tweede refresh is. Je kunt de site bezoeken, dan is die er gewoon (mogelijk cache) maar wanneer je dan op refresh in de browser drukt is 'ie weg. Druk je weer op refresh dan is er weer maar volgens mij weer cache.

antw: Mogelijk nieuwe webhoster gezocht
21 maart 2018 - 11:52    reactie #16
geplaatst door: cyrano
De site is up, volgens downforeveryone...

Werkt hier elke keer, zowel in Chrome, als in Safari...

Dat kan een lokaal probleem zijn. Wij hebben er hier ook zo één, waarbij de Telenet DNS servers voor een stuk van Belgisch Limburg errug traag schijnen te updaten. Iedereen kan een nieuwe site zien, behalve de streek van Tongeren. Na een paar weken werkt dat daar ook. In sommige gevallen werken bepaalde PC's wel, andere niet. Ik kan er kop noch staart aan krijgen.

Maar de DNS is niet helemaal in orde:

https://intodns.com/mathyvannisselroy.nl
Bewerkt: 21 maart 2018 - 11:56 door cyrano
I'd tell you a UDP joke but you might not get it.
antw: Mogelijk nieuwe webhoster gezocht
22 maart 2018 - 15:50    reactie #17
geplaatst door: Shmoo

geblokkeerd

Citaat
Momenteel betaal ik bijna 145 euro per jaar voor "Online pakket (Linux)", met een maximale grootte van 5 GB inclusief de domeinnaam.

Wat 145,- per jaar voor het hosten van een website die alleen bestaat uit HTML bestandjes? Als ik het zo zie dan maak je niet eens gebruik van PHP, databases of andere server-side software extra's op je site.

Static sites hosten zou gewoon gratis moeten zijn omdat je dat overal gratis kunt doen maar dat weten de 'gewone' mensen vaak niet. GitHub en dat soort platformen hebben allemaal opties om 'eenvoudige' sites gratis online te zetten en dan krijg je een platform dat 800 keer stabieler, sneller  en geavanceerder is dan elke webhost in Nederland kan aanbieden in hun premium abonnementen.


Ik vind het gewoon zonde van je geld, zeker als het een hobby is. Daarom adviseer ik je, probeer gewoon eens mijn voorbeeld uit. Je kunt het gewoon testen naast je huidige site zonder problemen of ergens aan vast te zitten op een tijdelijke url als mathy.netlify.com - mocht je het niets vinden, druk je op delete en is alles weg.

Je hebt vast wel een kopie van jouw website lokaal op je computer staan. Neem die folder met daarin je gehele site/structuur > Comprimeer deze tot een .zip bestandje en drop deze op het scherm zoals je hier in deze video ziet gebeuren. Resultaat je website staat online in minder dan 3 seconde.



Test het voorbeeld dat je krijgt, klik een beetje rond op je site of je problemen ziet, laat het desnoods staan om het wat uitgebreider te testen en wil je verder gaan met dit platform dan zijn de 2 vervolg stappen (domein koppelen + https activeren) zo laagdrempelig dat ik het mijn schoonmoeder nog zou durven laten doen en het binnen 1 minuut geregeld zou moeten kunnen zijn.



De moeilijkste stap in het hele proces is het wijzigen van de DNS server (domein koppelen). Dat klinkt heel erg ingewikkeld maar je krijgt van Netlify een lijstje te zien en 4 server-namen zoals in mijn voorbeeld hieronder. Die server-namen moet je dan koppelen aan de DNS instellingen bij de webhost waar je domein geregistreerd staat. Als je bij die externe partij inlogt kun je ergens naar domeinen > DNS instellingen of zoiets gaan en daar zie je ook een item met DNS server. Daar staan als het goed is nu de server-namen van je huidige host en die moet je dan veranderen in de namen die je van Netlify hebt gekregen. Kan zijn dat je er maar 3 hoeft aan te passen ipv 4.


Daarna is het een aantal uren wachten op alle providers die hun DNS -cache moeten verversen en thats' it.


Het is zo'n kinderspel en gratis voor de meeste websites. Mogelijk laat ik het allemaal klinken alsof het te mooi is om waarheid te zijn maar ik ben gewoon extreem gepassioneerd en geprikkeld. Ik vind het zo extreem geweldig wanneer ik software of diensten kan vinden die zo geweldig functioneren dat je eigenlijk gek bent als je er geen gebruik van maakt.

---

Er is één ding waar je op moet letten als je deze weg gaat bewandelen!

Wil je een mailbox gebruiken in de zin van info@bedrijfsnaam.nl dan zal je dat extern moeten zoeken. Dat soort ongein doet Netlify niet. Ze geven je wel de DNS mogelijkheid om de (mail)koppeling met het domein te maken zodat je mail kunt ontvangen op het domein dat gekoppeld is aan je website maar het hosten en verzenden van mail daar beginnen ze niet aan. Dat hoort ook niet bij het hele principe waar dit voor staat. Serverless. (geen server-side programmering languages op de server)

Simpelweg omdat wat Google en Microsoft doen met hun maildiensten van zulk hoog niveau is dat andere die ook iets met mailen doen hun service eigenlijk geen mailen mogen noemen. Dat heeft niets met mailen te maken. Als je bij een webhost in Nederland webhosting afsluit voor je site dan krijg je daar vaak ook een mailbox (of 5) bij maar dat is geen kwaliteit. Dat is gewoon open source software op de achtergrond geïnstalleerd die dat mogelijk maakt. Daar betalen webhosters niet voor dat is allemaal extra's en vooral gratis -rommel. Dat kun je niet vergelijken met wat Gmail of Outlook doet.

Als je G Suite of Office 365 gebruikt dan heb je vaak al de optie om aan dit account een eigen url (@bedrijfsnaam.nl) te koppelen en dat is ook ik adviseer als het om mailen gaat. Maar je kunt natuurlijk altijd elders kijken er zijn meer partijen die deze maildiensten aanbieden.


Succes!
antw: Mogelijk nieuwe webhoster gezocht
22 maart 2018 - 22:03    reactie #18
geplaatst door: anraadts
Als je G Suite of Office 365 gebruikt dan heb je vaak al de optie om aan dit account een eigen url (@bedrijfsnaam.nl) te koppelen

Prima post!  :thumbs-up:

Kleine aanvulling op het citaat hierboven: vroeger was G Suite (van Google) gratis, tegenwoordig kost het je minimaal 4 euro per maand. Wel een aanrader, want èrg handig.

Ik wist niet dat je Office 365 hiervoor kan gebruiken, dat kost in ieder geval twee keer zoveel.
antw: Mogelijk nieuwe webhoster gezocht
22 maart 2018 - 22:19    reactie #19
geplaatst door: Mathy
Hallo MacFreaks

"Gratis" wil ik niet, omdat "gratis" nooit gratis kan zijn.

groetjes

Mathy
antw: Mogelijk nieuwe webhoster gezocht
23 maart 2018 - 09:33    reactie #20
geplaatst door: jef
Ik heb een reseller pakket van Vimexx.
https://www.vimexx.nl/webhosting

Veel mogelijkheden en automatische backup.
Regelmatig nieuwe functie's.
Bv, http/2, automatische backup, ipv6, software installatie programma,  ...
antw: Mogelijk nieuwe webhoster gezocht
23 maart 2018 - 12:38    reactie #21
geplaatst door: Shmoo

geblokkeerd

Prima post!  :thumbs-up:

Kleine aanvulling op het citaat hierboven: vroeger was G Suite (van Google) gratis, tegenwoordig kost het je minimaal 4 euro per maand. Wel een aanrader, want èrg handig.

Ik wist niet dat je Office 365 hiervoor kan gebruiken, dat kost in ieder geval twee keer zoveel.

Het is wel zo dat je zo'n pakket meestal niet koopt vanwege enkel deze functionaliteit. Ik bedoel je krijgt bij Google als bij Microsoft een heel pakket met allerlei software en diensten erbij voor die prijs. Het mail-gedeelte is slechts een onderdeel daarvan en als je toch al Office nodig hebt dan is het handig om te weten dat deze kwaliteit tot je beschikking staat. Veel mensen weten niet dat ze gebruik kunnen maken van die functies.
antw: Mogelijk nieuwe webhoster gezocht
23 maart 2018 - 13:18    reactie #22
geplaatst door: Shmoo

geblokkeerd

Hallo MacFreaks

"Gratis" wil ik niet, omdat "gratis" nooit gratis kan zijn.

groetjes

Mathy

Vooral ook met die onderbuikgevoelens en gedachtes blijven rondlopen ja, dat is heel gezond. Gewoon standaard gaan roepen dat alles dat gratis is ook meteen niet fair kan zijn. Je moet er alleen nog heel slim bij kijken, anders werkt het niet!

Misschien moet je eerst eens een heel klein beetje onderzoek doen voordat je iets zegt of oordeelt want met dat soort uitspraken maak je alleen jezelf compleet belachelijk.
https://www.netlify.com/pricing/  <--- Kijk even naar de prijzen wanneer het serieus wordt!


Ja als ik als bedrijf dat soort prijzen (per maand) kan vragen voor mijn diensten dan zou ik ook de 85% van mijn klanten die op het gratis plan zitten gaan lopen besodemieteren. Dat lijkt mij een heel sterk businessplan om op verder te groeien wanneer je een investering van 12 miljoen hebt ontvangen om dit platform te kunnen bouwen.
antw: Mogelijk nieuwe webhoster gezocht
23 maart 2018 - 15:32    reactie #23
geplaatst door: Feek
Ben het met @Shmoo eens. Eerst goed in verdiepen wat er aangeboden wordt en wat het gehele pakket is.

Want ik kan zo een aantal producten/diensten opnoemen die perfecte gratis versie hebben (naast enterprise versies): Open Office, Dropbox, Gitlab, Slack, Notion en inderdaad Netlify.

Bovendien is betalen geen garantie.... want hoeveel hosting bedrijven draaien honderden sites op een server en doen geen tot nauwelijks onderhoud.

[offtopic]@shmoo, goed te lezen dat je helemaal in Jekyll gedoken bent. Ooit hebben we daar een "discussie" over gehad en was je sceptisch   :happy:, maar werkt tof he, zeker met bv Netlify of Gitlab[/offtopic]
antw: Mogelijk nieuwe webhoster gezocht
23 maart 2018 - 16:05    reactie #24
geplaatst door: Shmoo

geblokkeerd

[offtopic]
Klopt, Shmoo moest zichzelf even over die angstdrempel van minimaal Terminal gebruik heenzetten maar nu weet ik beter, dit had ik 5 jaar eerder moeten doen want dan had ik nu al een mooie vriendin gehad zoals voetballers en drugsdealers dat hebben. Dit past zoveel beter bij mij als developer en wat 'klanten' van mij verwachten. Ik deel nu een Dropbox folder met hen en geef ze een minimaal Markdown Front-matter bestandje met daarin voorbeelden. Willen ze een blog post of product toevoegen aan hun site dan hoeven ze alleen een tekstbestandje verder in te vullen en in mijn Dropbox folder gooien. Ik krijg daar een melding van, ik controleer het bestandje op fouten en technische aspecten > als het voldoet Push ik het via Git weg > 5 seconde later staat het online. Al mijn 'klanten' kunnen met een tekstverwerker werken maar een CMS vinden ze spannend voor 3 maanden en daarna verwaarloosd het hele gebeuren en is niemand gelukkig.
[/offtopic]