Sjapy Vien om 23:04, 16-06-2010
Ja, maar wie zoek er nu op ag bloemen??? Ik niet.Ik zou zoeken op: bloemen of bezorg bloemen.
Maar bloemen kan je overal kopen, waarom zouden speciaal naar jouw moeten komen voor bloemen?
Misschien maak je iets anders dan anderen, zorg dat je daar op gevonden wordt.
Mensen die op AG Bloemen zoeken kennen je al en daar doe je het niet voor.
Jaap
Volgens mij heeft de TS alleen de site gemaakt en is hij niet de eigenaar van het bedrijf. 
En Jaap hierboven is gelijk een heel goed voorbeeld dat mensen die opzoek zijn vaker GEEN professionals zijn en heel erg vaak hele gekke termen intoetsen opzoek naar hun doelen.
Jaap denkt te groot, hij denkt dat iemand alleen online is om een online bestelling te plaatsen en het bloemetje te laten bezorgen, daar zal zeker een hele grote markt voor zijn, maar als redelijk nieuwe startende bloemist ergens in Zwolle zit je niet te wachten op een bestelling van iemand uit Amsterdam te bezorgen in Maastricht! Laat dat werk maar over aan Fleurop.nl
En als je opzoek bent naar dat concept dan hoef je niet veel moeite te doen om ze te vinden omdat je dan met 'Bloemetje' al succes zal hebben en je het bedrijf zal vinden. Deze maken reclame bij Google dus die komen overal wel bovenaan. (gesponsorde zoektermen)
Mensen welke AG Bloemen kennen zijn het eenvoudigst om naar je site te 'lokken' omdat ze deze naam ook zullen intoetsen bij Google. Maar verwacht niet dat deze mensen je url of telefoonnummer uit hun hoofd kennen daarom gaan ze ook op het internet opzoek naar deze informatie..
Dus een eenvoudige optimalisatie start als volgt.
(Stap 1)
Zorg ervoor dat de bloemist gevonden wordt op hun bedrijfsnaam, dit is vaker het eenvoudigst te realiseren omdat de naam van het bedrijf ook heel vaak in de url zit en er niet veel bedrijven zijn met dezelfde naam in ons land.
[check dat is redelijk goed volbracht] zie de resultaten in mijn vorige post.
Maar niet alleen dat, denk ook aan de eigenaar.. Deze persoon heeft ook privé een naam. heb je deze al vastgelegd? kost vaker maar een paar euro maar als je deze doorverwijst naar de website van het bedrijf zit je ook goed. Er zullen ook mensen zijn die wel de persoon kennen van een voetbalclub of via via via via, maar niet de naam van het bedrijf weten maar wel deze persoon miss. werk gunnen. Dit is dus een zeer eenvoudige manier om extra bezoekers naar de site te halen en een extra domeinnaam kost op vandaag bijna niets!?
(stap2)
Zorg dat je weet wat mensen intoetsen in het Google venster opzoek naar een bloemist in Zwolle.
Zelf geloof ik erg in dat heel veel mensen niet meer (of niet vaak) naar detelefoongids.nl of goudengids.nl surfen en daar gaan zoeken. Ik denk dat heel veel mensen op vandaag gewoon bij Google intoetsen wat ze zoeken. (zeker de mensen met computer ervaring)
Dat wil niet zeggen dat je deze telefoongidsen mag vergeten en niet voorzien van je informatie straks zal je zien waarom!
Wat toetsen mensen in?
Mensen die het bedrijf niet kennen of welke neutraal opzoek zijn naar een bloemist in of rondom hun woonplaats zullen deze informatie ook intoetsen bij Google. 'bloemist Zwolle' of 'bloemist in Zwolle' in dit geval.
Beide zullen dezelfde resultaten geven omdat het woordje 'in' niet gezien zal worden door Google en overbodig is maar dat wil niet zeggen dat mensen het niet gebruiken. Dit is een eenvoudige gedachte wat mensen zullen intoetsen en er zijn nog een hoop andere denkbare voorbeelden maar daar zal je zelf onderzoek naar moeten doen om erachter te komen wat ze allemaal precies intoetsen.
Maar ik ga het proberen:
http://www.google.nl/search?q=bloemist+in+zwolle&hl=nl&prmd=m&start=0&sa=N
Het resultaat is dat de website niet op de eerste Google resultaten-pagina staat en dat de neutrale zoekers de website dus ook nooit gevonden zouden hebben op deze trefwoorden, dit lijkt mij overigens best jammer want het is best een logische zoekterm denk ik.
Wat kun je hieraan doen..
Als eerste zie je dat bovenaan op de Google website een afbeelding staat van Google-Maps met daarnaast een lijstje van Bloemisten in Zwolle en omgeving. Als bloemist in dit geval wil je daar natuurlijk bij komen te staan en volgens mij neemt Google deze informatie over uit of de KVK-register of een telefoongids. Controleer dus als je in deze registers staat en vraag je ook af hoelang sta je daar al in? Maar geef de moet nog niet op, volgens mij (denk ik) kun je je ook handmatig toevoegen tot dat lijstje en je informatie toevoegen. Maar dat zal je even moeten uitzoeken op de Google-Maps pagina.
Dan onder het plaatje zie je de normale zoekresultaten en de eerste 4 of 5 pagina's welke daar zichtbaar zijn zijn in dit geval ook telefoongidsen of een soort startpagina's. Voeg je dus ook toe aan deze pagina's want als deze hoog scoren wil dat meestal (niet altijd) wel iets zeggen.
Als de site van de bloemist genoemd wordt op een pagina waarvan Google denkt dat deze betrouwbaar, eerlijk en bruikbare informatie bevat dan zal de algorithm achter Google veel sneller de website van de bloemist ook gaan zien als bruikbaar en nuttig.
algorithm, is de formule die Google en andere zoekmachines hanteren om te bepalen als een website waardevol is of niet. Eigenlijk komt het neer op, wat zeg je over jezelf en wat zeggen andere over jouw website/bedrijf.
Dus kijk met wie je linkjes kunt ruilen of beter zelfs kijk waar je miss. je website en bedrijfsgegevens mag plaatsen zonder dat deze er een linkje voor terug hoeven te krijgen. (Meestal telefoongidsen)
Maar vergeet ook niet dat je als bedrijf ook wel eens iets over jezelf mag schrijven op het internet, ik zag dat op de 'Wie zijn wij' pagina dat er een krantenartikel geschreven is over het bedrijf. Meestal staan deze artikelen ook wel online op de website van de krant maar er is niets op tegen om naar bijv. nujij.nl te gaan en daar het verhaaltje nog eens te schrijven!
Het is tenslotte nieuws, maar doe dit wel met een vorm van respect ga niet lopen spammen want dat gaat en kan alleen maar tegen je gaan werken!
Al dit soort kleine beetjes helpen je bouwen een een goede en succesvolle website.
(stap3 - De structuur van de site)
Ik zie dat je (nog) tabellen gebruikt voor de opbouw van de website dit is niet echt meer van deze tijd.
Dan moet je weten dat Google bepaalde waardes hanteert bij het verzamelen en opslaan van de gegevens. Zo hebben domeinnamen meestal meer waarde dan pagina titels en description-tags in de broncode. Daarom kijk ik even naar de website en ik zie dat daar wel wat aandacht aan gegeven mag worden.
Zo zie ik dat je op de homepage je best doet met keywords, description-tag en title-tag maar dat het meeste in de wilde weg gegrepen is.
De losse keywords als,
bloemen, planten, boeketten, fleur, boeket, bloemetje
zullen totaal geen invloed hebben op de pagina of ranking en zijn meestal maar een schreeuw en hoop op geluk dat je nooit zal vinden, omdat urls met planten en bloemtje erin (meestal)toch wel hoger gewaardeerd zullen worden..
Ook denken vele dat deze keyword tag niet meer bestaat en dat Google alleen nog maar kijkt naar de descripton tag icm de title tag, mijn mening is dat dit niet helemaal waar is.. het heeft minder waarde dan vroeger maar ik heb geleerd dat Google wil dat je dit gaat gebruiken voor misspelling en optionele spelling in op te slaan en dat doe je wel goed in het begin namelijk dit:
AGBloemen, AG Bloemen, AG-Bloemen,
Je zou ook nog een versie met puntjes er tussen kunnen toevoegen, A.G. Bloemen.
Aangezien je de bedrijfsnaam op verschillende manieren zou kunnen typen is de keyword tag een ideale plaats om de 'foute' en of optionele spelling in te verbeteren.
Maar bij de title tag en description tag wil ik je graag het advies geven dat alles wat je als eerste typt door Google als meest belangrijkst wordt gezien.
Hier gaan heel veel mensen altijd de fout in omdat ze typen Welkom op de website van ........
Dat zijn al 5 woorden voordat het belangrijkste woord komt uit de zin de (bedrijfsnaam) daarnaast hebben de woordjes 'op', 'de' en 'van' helemaal geen waarde omdat deze er ook weer uitgefilterd worden. Zogenaamde Google- stopwoorden. Dan blijft alleen nog over 'welkom' en 'website' dat zijn niet echt nuttige woorden waar je op gevonden wilt worden. Ik denk dat niemand welkom AG bloemen zal intoetsen. ??
Daarom is het belangrijk dat je de titel tag + description tag op ELKE pagina aanpast aan dat gene waar de pagina over gaat.(optimaliseren) Op deze website heb jij alleen maar een titel tag op de andere pagina's en geen descriptions meer das niet goed ook zijn je titel tags bijna allemaal het zelfde je begint steeds met AG Bloemen - ..... Op de Contact pagina hoef je echt niet te beginnen met AG Bloemen dan weten we wel dat we op deze website zitten en die naam zit al in de url. Sterker nog, ik denk dat als jij bijv. dit doet bij de contactpagina in de broncode!
<title>Bloemist in Zwolle en omgeving - AG Bloemen</title>
<meta name="description" content="Bloemist in Zwolle en omgeving, Diezerkade 16 8021 CW Zwolle, 038 - *5 27 5** of direct 06 ....." />
<meta name="keywords" content="Zwolle, zwollen, en verder nog een paar termen" />
En dan noem je het bestand i.p.v gewoon contact.html nu eens: bloemist-in-zwolle.html
En dan laat je dit eens een paar weken/maanden staan en ga jij of de eigenaar aan de linkjes op de startpagina's en telefoongidsen werken.
Als je dan om de week eens zoekt op 'Bloemist in Zwolle' dan kun je checken wanneer je erbij staat. Ik gok dat je wel hoog zult komen 
Maar pin me er niet op vast je weet het nooit zeker en ik heb nog niet gecheckt wat de concurrentie van websites hebben en waarom ze op die hoge plaatsen staan.
Als laatste is het denk ik niet heel erg dom als je bijv. deze service van Google toevoegt aan de pagina.
http://www.google.com/intl/nl/analytics/
Dit is erg simpel om erin te plaatsen op elke pagina even onderaan een stukje code toevoegen in de broncode en je kan dan erg goed zien waar je bezoekers vandaan komen.
Wat iedere ondernemer natuurlijk wel graag wilt weten. omdat je ze nog beter kunt inspelen op waar je wel en waar je niet moet zijn.
Nu ga ik slapen..
Succes!