Tot nu was het al mogelijk om inkomende telefoongesprekken en SMS-jes als spam te markeren. Ook voor apps van partijen dan Apple zelf, de uitleg daarvan is hier te lezen.

Kennelijk wil Apple daar een stap verder in gaan, want op deze pagina voor ontwikkelaars legt Apple uit hoe met de Unwanted Communication-extensies een app van een andere ontwikkelaar dan Apple zelf dit vanaf nu ook in kan bouwen. Deze extensies werken trouwens alleen binnen iOS 12, waarvan de definitieve versie deze herfst uit zal komen....
13 juni 2018 - 13:38

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppStore_icoon.jpg
Hoewel Apple keer op keer duidelijk maakt dat het bedrijf geen interesse heeft in onze persoonlijke data, zijn er natuurlijk voldoende apps in Apple's App Store te vinden van ontwikkelaars die daar heel anders over denken.

Tot nu deed Apple daar niet zo veel aan, maar in de nieuwe versie van de App Store Review Guidelines zijn een aantal nieuwe regels te vinden waaruit overduidelijk blijkt dat ook dit in Cupertino erg serieus genomen wordt. Apple wil duidelijk stoppen dat er vanaf nu nog data van contacten verzameld wordt om die daarna door te verkopen, het probleem daarbij is alleen dat data die al verzameld is natuurlijk niet meer teruggehaald kan worden.
[htm...
13 juni 2018 - 12:37

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleMusic-icoon.jpg
Hoewel Carpool Karaoke op Apple Music nooit zo ontzettend succesvol is geworden als het origineel, Carpool Karaoke met James Corden, is het kennelijk toch een schot in de roos geweest voor Apple.

Want er komt een tweede seizoen, waarvoor Apple net een eerste trailer heeft uitgebracht. Daarin zien we de sterren van de nieuwe film Tag: Jeremy Renner, Ed Helms en Jon Hamm. Als deze film je niet meteen wat zegt, dan kan, want die komt over drie dagen (vrijdag 15 juni) pas uit. Onder de trailer voor Carpool Karaoke daarom ook de trailer voor Tag.


...
12 juni 2018 - 14:33

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleWatch-icoon.jpg
Na een valse start waarbij sommige Apple Watches niet meer werkten na het installeren van watchOS 5 beta is er nu een versie die getest kan worden, waardoor we kunnen zien wat er allemaal nieuw of aangepast is in deze versie.

Deze nieuwe versie van watchOS zal trouwens op alle modellen van de Apple Watch geïnstalleerd kunnen worden, behalve op de allereerste serie (ook wel bekend als Apple Watch Series 0). In de video hieronder kan je al die nieuwe dingen voorbij zien komen, met daaronder al die functies in het Nederlands vertaald.

https://www.youtube.com/w...
12 juni 2018 - 14:08

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Google_Logo.jpg
Sinds Amazon in december 2016 de eerste eigen supermarkt met een nieuwe aanpak opende, er zijn bijvoorbeeld geen kassa's, zijn bestaande supermarkten beducht voor de concurrentie van deze Amazon Go supermarkten.

Hierdoor was de dreiging van Amazon niet alleen meer online, maar ook in de vorm van fysieke winkels. Dat leidde in augustus van 2017 bijvoorbeeld tot een nieuwe samenwerking tussen twee andere giganten: Walmarkt en Google. Wat nog eens liet zien dat de vijand van jouw vijand al snel je vriend kan worden, want Google is met Google Shopping niet echt de eerste vrie...
12 juni 2018 - 12:07

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/MoneyBag_dollar.jpg
Tot nu toe had Apple niet veel regels in de App Store Review Guidelines over crypto-munten, het enige wat er in te vinden was dat ze moesten voldoen aan de wetten van de landen waarin dat soort apps aangeboden werden.

Kennelijk is er bij Apple verandering gekomen in hoe er daar over crypto-munten gedacht wordt, want in de nieuwe App Store Review Guidelines wordt er uitgebreid aandacht aan besteed. Het eerste wat we in die Guidelines tegenkomen is een algemene zin over het efficiënt gebruik van energie door apps, waarbij crypto-munten als voorbeeld genoemd worden.

Citaat
2.4.2 Design your app to use power efficiently. Apps should not rapidly drain b
...
12 juni 2018 - 09:56

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhoneX-icoon.jpg
Het is al een tijdje een gerucht met een groot gehalte aan waarschijnlijkheid: deze herfst komt er een opvolger voor de iPhone X, een grotere iPhone X plus en een budget versie. De eerste twee krijgen OLED schermen, voor het scherm van de laatste is voor LCD gekozen.

De iPhone X Plus krijgt een 6,5 inch display terwijl de buitenmaten maar 157,2 x 77,1 mm zijn. De huidige iPhone 8 Plus is iets groter, 158,4 x 78,1 mm, terwijl die een 5,5 inch scherm heeft. Het is Apple dus gelukt om een groter scherm in een kleinere behuizing te kri...
11 juni 2018 - 12:47

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhoneX-icoon.jpg
Vanaf de iPhone 7 modellen hebben de iPhones van Apple een IP67 waardering gekregen. Dat betekent de hoogste waarde voor stofdichtheid, en de één na hoogste voor water.

Dat betekent niet dat je er mee moet gaan zwemmen, er blijft altijd het risico bestaan dat dat een probleem geeft. Maar als het misgaat en je iPhone onder water verdwijnt, dan is de kans dat die het overleeft erg groot. Nergens is dat beter te zien dan in de video hieronder, waaronder een snorkelende schatzoeker een iPhone X na twee weken onder water weer aan de praat krijgt, en naar de originele eigenaresse kan opsturen.


Die eigenaresse had t...
11 juni 2018 - 08:06

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleWatch-icoon.jpg
De Apple Watch is recent marktleider geworden in de markt van wearables, er worden er dus zelfs meer van verkocht dan simpelere en goedkopere fitnessbandjes.

Tegelijkertijd wordt er door Apple hard gewerkt binnen de restricties van wat er op dit moment op dit kleine formaat mogelijk is, en aan de binnenkant is er dan ook al veel aangepast. Zoals de manier waarop het Apple gelukt is om de Series 2 waterdicht te maken. Dat werd bereikt op een erg slimme manier bij de speaker, de enige opening die niet afgesloten kon worden. Deze speaker zelf wordt gebruikt om het water te verwijderen.

htt...
11 juni 2018 - 07:27

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleDesignAward2018-icoon.jpg
Apple's Word Wide Developer Conference 2018 is inmiddels voorbij, en dat betekent dat ook alle Apple Design Awards voor dit jaar inmiddels weer uitgereikt zijn aan de ontwikkelaars van de apps die in de prijzen vielen.

Zoals ieder jaar besteden we daar aandacht aan, want niet alleen zijn dit allemaal apps die volgens Apple de moeite waard zijn, ook voor ons zitten er vaak pareltjes bij. Daarbij is de allereerste die Apple noemt de app Agenda, waarover je al eerder hier kon lezen, omdat deze app van Nederlandse bodem hier ook de aandacht getrokken ...
11 juni 2018 - 07:21

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Mojave-icoon.jpg
Apple had vooraf aangekondigd dat er met iOS 12 en mac OS 10.14 Mojave een pas op de plaats gemaakt zou worden, de focus zou komen te liggen op veiligheid en snelheid.

Maar dat betekent alleen dat dingen die erg diep in het systeem ingrijpen moeten wachten op de volgende versie van het besturingssysteem. Ondertussen zijn er natuurlijk wel heel erg veel dingen aangepast en vernieuwd. In de video hieronder en de lijst daar weer onder een opsomming van de meer dan 90 nieuwe dingen en veranderingen in Mojave, bij elkaar verzameld door AppleInsider.

https://www.youtube....
11 juni 2018 - 07:15

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Leapp-logo-icoon.jpg
Leapp is in de afgelopen jaren in een rap tempo een bekende naam geworden in de Mac-wereld en zelfs daarbuiten. Dit dankzij reclamecampagnes en de snelle expansie van fysieke winkels in Nederland, België en Duitsland.

Maar het lijkt er op dat er een definitief einde is gekomen aan de plannen rond dit bedrijf, inmiddels heeft Leapp bij de rechtbank in Amsterdam uitstel van betaling aangevraagd. En deze surseance is in overleg met de bewindvoerder al omgezet in een faillissement. Oprichter Rogier van Camp heeft dit zelf bekend gemaakt, dit is trouwens niet het eerste faillissement waarbij hij betr...
8 juni 2018 - 23:36

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPadFaceID-icoon.jpg
De iPad kreeg nauwelijks aandacht tijdens de keynote afgelopen maandag, maar in de eerste beta-versie van iOS 12 zien we duidelijk aanwijzingen dat nieuwe iPads ook Face ID gaan krijgen.

Want met een iPad met iOS 12 kan je door naar boven te 'vegen' hetzelfde bereiken als wanneer je op de Home-knop klikt. Met andere woorden, op huidige iPads met iOS 12 krijgen we een dubbele interface. Deze aanpassing in de interface zagen we voor het eerst in de iPhone X, daar was dit nodig omdat er geen Home-knop meer was. De conclusie ligt voor de hand, ook in toekomstige iPads zal Touch ID verdwijnen en plaats maken voor Face ID.

https://www.youtube.com/watch?v=o7LD-...
8 juni 2018 - 15:17

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Shortcuts-icoon.jpg
Tijdens de keynote van de WWDC kregen we onder andere van de nieuwe Shortcuts-app een demo, daarmee kan je makkelijk en snel dingen in een iDevice automatiseren.

Die demo trok ook bij blockchain startup bedrijf Shift de aandacht, maar om een heel andere reden. Die vinden dat het icoon van Shortcuts teveel op hun logo lijkt, en de brief van hun advocaat met een eis van 150.000 pond (ruim 177.000 euro) is nu al verstuurd. Een woordvoerder van het bedrijf was duidelijk erg verontwaardigd: "It's mind-blowing that Apple, the firm with the biggest...
8 juni 2018 - 12:04

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleWatch-icoon.jpg
Hoewel Amazon's stem-assistent Alexa officieel nog niet op iOS draait, is het ontwikkelaar Atadore gelukt om dit draaiend te krijgen. Niet alleen op iPad en iPhone, maar ook op de Apple Watch.

Deze app heet Voice in a Can (€ 2,29) en is hiermee de eerste stem-assistent die als alternatief voor Siri op een Apple Watch gebruikt kan worden. De vraag lijkt nu vooral of Apple deze app zal laten staan, of dat die binnenkort ...
8 juni 2018 - 11:27
Pages: 1 2 [3] 4 5 6 ... 210