https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhoneXsLineup-icoon.jpg
In Noord-Amerika is ijshockey enorm populair, helemaal in de noordelijke staten en Canada. Eén van de teams dat het al lang goed doet in de National Hockey League (NHL) zijn de Toronto Maple Leafs. En voordat je je op je hoofd krabt, in de NHL spelen zowel Amerikaanse als Canadese teams.

Voor een Noord-Amerikaan bestaat er trouwens helemaal geen ijshockey, je hebt hockey en grass-hockey. Met andere woorden, precies tegenovergesteld als de benamingen bij ons, wat ook de volgorde in populariteit nog eens duidelijk maakt. De spelers van de teams zijn dan ook bij iedereen bekend, Mitch Marner en Auston Matthews...
11 april 2019 - 10:19

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleTV_2010.png
Als je een Apple TV HD (tot voor kort Apple TV 4) of Apple TV 4K hebt, dan heb je daar mogelijk recent de tvOS 12.2 update op gezet, of is dat automatisch gebeurd. Kennelijk zaten daar nog wat kleine bugs in, want Apple heeft inmiddels een kleine vervolg-update voor ons klaarstaan.

Deze vervolg-update heeft 12.2.1 als versienummer, naast de bugfixes en kleine snelheidsverbeteringen zal je er niks van merken, er zitten geen nieuwe dingen in. De belangrijkste verandering in tvOS 12.2 was dat dat je daarmee vanaf een iDevice Siri kon gebruiken om content op de Apple TV af te laten spelen. Dat was ook al mogelijk was doo...
11 april 2019 - 09:48

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleMusic-icoon.jpg
Apple wil graag succesvol zijn in China, de markt is zo groot dat Apple daar nog heel erg veel zou kunnen groeien. Maar ieder tech-bedrijf wat daar zaken wil doen loopt al snel tegen de eisen van de Chinese overheid aan. Apple heeft altijd gezegd de wetten van ieder land te respecteren, ook die van China.

De vraag daarbij is natuurlijk hoe ver je daarmee moet gaan, moet je ook meewerken aan zoiets als censuur? Het lijkt er sterk op dat Apple dat inderdaad doet, zo werd in de afgelopen dagen een song van Jacky Cheung verwijderd die gaat over de slachting op het plein van de Hemelse Vrede in juni 1989. Het nummer waar het om gaat is hieronder te beluisteren.


...
10 april 2019 - 18:14

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Apple_Logo_Regenboog_Origineel.jpg
“People think focus means saying yes to the thing you've got to focus on. But that's not what it means at all. It means saying no to the hundred other good ideas that there are. You have to pick carefully. I'm actually as proud of the things we haven't done as the things I have done. Innovation is saying no to 1,000 things.”

Deze woorden van Steve Jobs kwamen vanzelf naar boven bij het bekijken van de video van Apple’s Wizzy Active Lifestyle Telephone (W.A.L.T.), Die werd ontwikkeld in de periode dat Steve Jobs bij Apple weg was, maar dat maakt Steve's uitspraak niet minder van toepassing. Het is een prototype waar we naar kijken, dus dat het allemaal zo traag is als stroop is te vergeven, hoewel het...
10 april 2019 - 13:14

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/EU-logo.jpg
De iPhone 6, die uitkwam in september 2016, was de eerste iPhone waar Near Field Communication (NFC) ingebouwd werd. Daardoor is het mogelijk om met die iPhones te betalen met Apple Pay. Net zoals  alle Apple Watch-modellen, die vanaf het begin al NFC ingebouwd hebben.

Woon je in het Verenigd Koninkrijk en wil je gebruik willen maken van de "EU Exit: ID Document Check"-app en heb je een iPhone, dan had je tot nu toe simpelweg pech. Er is alleen een app voor Android, de raad van de regering om dan maar even zo’n toestel van een kennis of vriend te lenen krijg natuurlijk de handen nie...
10 april 2019 - 12:48

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/EveHomeLogo-icoon.jpg
Als je stroomaansluitingen op afstand wilt bedienen in je huis dan zijn de slimme Eve-stopcontacten van Elgato een aanrader. Niet alleen doordat de kwaliteit ervan strookt met wat we al jaren van Elgato gewend zijn, maar ook omdat ze werken met Apple’s HomeKit, en dus ook met Siri te besturen zijn.

Voor dat laatste moet je trouwens wel iets in huis hebben wat te gebruiken is als hub voor HomeKit, dat kan een HomePod, een Apple TV of een iPad zijn. Hoe je een van die devices als HomeKit hub kan configureren is te vinden op deze pagina. De kwaliteit van al Elgato’s opties komt ook duidelijk naar voren in de review hieronder, waarin terecht ook de kwaliteit van Elg...
10 april 2019 - 08:32

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Mojave-icoon.jpg
Apple is sinds macOS High Sierra (10.13) bezig met het steeds veiliger maken van macOS, waardoor dit besturingssysteem langzaam maar zeker steeds verder dichtgetimmerd wordt. Een voordeel voor beginnende gebruikers, maar voor geavanceerde gebruikers wil deze ontwikkeling nog wel eens dwars zitten.

Vooral die laatste groep zal mogelijk minder blij worden van de update voor Mojave die nu in beta is, want vanaf macOS 10.14.5 wordt de beveiliging weer wat strenger. In die versie zijn het niet alleen de ontwikkelaars van nieuwe programma’s die bij Apple gecertificeerd moeten zijn, ook de ontwikkelaars van bestaande apps zullen vanaf dat moment netjes bij Apple aangemeld moeten zijn. Zijn ze dat niet dan zal er een foutmeld...
9 april 2019 - 12:43

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhoneXsLineup-icoon.jpg
Jarenlang bracht Apple altijd maar één nieuwe iPhone uit, met verschillende hoeveelheden opslag. Bij het uitbrengen van de iPhone 6 in 2016 kwam daar het Plus-model bij, en inmiddels heeft Apple drie modellen in het programma: de duurdere iPhone Xs en Xs Max met daarnaast de iPhone Xr.

Volgens het Japanse Mac Otakara zullen er dit jaar updates komen voor de drie hierboven genoemde modellen, waarbij de prijs naar beneden bijgesteld zou gaan worden. Daarnaast zouden er twee nieuwe modellen gaan komen, met een nieuw ontwerp. In totaal zou Apple dan dus maar liefst 5 nieuwe modellen in h...
9 april 2019 - 10:57

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Netflix-logo-icoon.jpg
Heb je een abonnement op Netflix dan is het je waarschijnlijk al opgevallen dat het lastig is om veel van het aanbod te doorzoeken. De zoekfuncties op een iDevice of Apple TV zijn relatief beperkt, op de Mac kan je gelukkig wel makkelijk door de hele catalogus zoeken.

Dat kan doordat Netflix codes gebruikt voor iedere categorie, er zijn er in totaal maar liefst 209. Door de URL https://www.netflix.com/browse/genre/CODE te gebruiken, waarbij je CODE vervangt voor de cijfercode die Netflix voor een bepaalde categorie gebruikt, kan je heel erg gericht zoeken. Met die code’s kan je ook binnen een genre zoeken.

[img]https://www.macfreak.n...
9 april 2019 - 10:01

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Displays.png
Een kleine twee maanden geleden kon je hier op MacFreak lezen dat Ming-Chi Kuo, de analist met een goed werkende kristallen bol, dacht dat er later dit jaar een MacBook Pro met een groter scherm uit zou gaan komen. Dat zou dan vooral mogelijk zijn door het bijna laten verdwijnen van de randen.

Maar in een nieuw rapport (via Google Translate) van Ming-Chi Kuo gaat hij ervan uit dat de MacBook Pro-modellen met een groter scherm pas begin 2021 op de markt zullen komen, dat duurt...
9 april 2019 - 09:38

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/StackSocial-icoon.jpg
Ben je op zoek naar een aantal uitstekende apps voor weinig, dan is de Epic Mac Bundle van StackSocial beslist de moeite waard. Het zijn er niet heel erg veel, zeven in totaal, maar wat er niet aan kwantiteit is wordt ruimschoots gecompenseerd door de kwaliteit.

Dat is ook te zien aan hoeveel geld je door het aanschaffen van deze software-bundel bespaart. Als je de prijzen die je normaal gesproken voor deze zeven apps zou betalen bij elkaar optelt kom je op maar liefst 478,71 dollar in totaal, terwijl je voor deze bundel maar 29,99 dollar hoeft te betalen. En als je even kijkt op de site Daring Fireball dan vind je daar een code waarmee je ook nog eens 20 procent op deze al ...
8 april 2019 - 17:33

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhoneXsLineup-icoon.jpg
Apple is al een tijd bezig met getalenteerde filmmakers de opdracht te geven om korte films te maken met als thema “Shot on iPhone”. Eerdere gingen bijvoorbeeld over de essentie van voetbal, het Chinese nieuwsjaar of over Eddie Siaumau van Amerikaans-Samoa.

Dit keer gaat het om de surfgemeenschap op Cuba, en het eiland in zijn geheel met alle nationaliteiten en verschillende culturen. Maar we bli...
8 april 2019 - 13:37

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iTunes-12.2-icoon.jpg
Hoewel veel mensen best vrede hebben met iTunes, er is ook een groep die er duidelijk een hekel aan heeft en dat vaak online laat merken. Die laatste groep zou wel eens erg blij kunnen gaan worden van macOS 10.15, want volgens ontwikkelaar Steve Throughton-Smith zijn de dagen van iTunes geteld.

Waarop hij dat baseert kan hij waarschijnlijk niet naar buiten brengen, maar zijn staat van dienst bij dit soort ontdekkingen is erg goed, de kans lijkt dan ook groot dat het klopt. Volgens hem gaan er aparte apps komen voor muziek en podcasts, mogelijk ook boeken, naast de nieuwe versie van TV-app. Dit alles zou gebaseerd zijn op Marzipan, de mogelijkheid om code tussen macOS en iOS te delen.

https://twitter.co...
8 april 2019 - 12:57

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Netflix-logo-icoon.jpg
Heb je de Netflix-app en gebruik je het vaak over AirPlay dan wil je mogelijk de nieuwste versie daarvan liever niet op je iDevice zetten. In deze versie is AirPlay 2 helemaal verdwenen, als je het toch probeert te gebruiken dan krijg je een erg lange, en vooral heel erg onduidelijke, foutmelding te zien.

Ondanks die erg onduidelijke foutmelding is dit helemaal geen onverwachte fout, zoals bijvoorbeeld op deze help-pagina van Netflix zelf te lezen is: “Airplay is no longer supported for use with Netflix due to technical limitations.” Tijdens het weekend was het vooral een raadsel wat de reden hiervoor wa...
8 april 2019 - 08:38

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/MacBookPro2018-icoon.jpg
Apple is de afgelopen tijd almaar bezig geweest alle mobiele devices in het programma steeds lichter en dunner te maken. Denk daarbij niet alleen aan iPhones, maar ook aan de laptops. Dat begon met de MacBook Air, maar inmiddels wordt dat recept ook gehanteerd bij de MacBook Pro.

Maar steeds dunnere behuizingen betekent ook dat er steeds minder ruimte is om warmte af te voeren, en dat is een probleem als je daar erg krachtige processors in wilt gebruiken. Hoe krachtiger de processor, hoe meer warmte die zal produceren, en dat blijkt lastig te combineren met dunne behuizingen. In de video zie je dat de krachtigste processor die Apple voor de 2018 MacBook Pro levert in de praktijk het systeem vertraagt, omdat di...
8 april 2019 - 08:09
Pagina: Vorige 1 2 [3] 4 5 6 ... 260 Volgende