https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleWatchSE-icoon.jpg
Eén van de grooste nachtmerries voor de maker van electronica is oververhitting, waardoor allerlei ellende kan ontstaan. Denk aan Samsung’s Note 7, waarbij oververhitting in sommige gevallen zelfs voor exploderende telefoons zorgde. Uiteindelijk bleek het probleem daar de batterijen te zijn.

Het lijkt er ernstig op dat de nieuwe Apple Watch SE ook problemen heeft met oververhitting, waarbij het voor de hand ligt dat het daarbij ook om de batterij gaat. Op dit moment lijkt het er op dat dit probleem alleen in Zuid Korea speelt, ironisch genoeg het land waar Samsung gevestigd is. Op de foto’s hieronder zie je een aantal foto’s uit [url=https://www.reddi...
20 oktober 2020 - 11:41

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleMusic-icoon.jpg
Toen MTV in 1981 begon met uitzenden waren daar alleen maar muziekvideo’s te zien, inmiddels is de titel van de website van MTV “Reality TV Shows, Celebrity News, Pop Culture & Music Videos”. Je zou dus denken dat er helemaal geen brood meer zit in muziekvideo’s.

Maar bij Apple denken ze daar duidelijk anders over. Want in de VS is er nu een nieuwe kanaal opgestart: Apple Music TV, een 24-uurs muziekvideo-kanaal waarop naast opgenomen muziekvideo’s ook live shows te zien zullen zijn. Heb je een Amerikaans account dan is dat allemaal te zien in zowel de Apple Music-app als de Apple TV-ap...
20 oktober 2020 - 11:12

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleWatchSeries3-icoon.jpg
Sommige gebruikers van de Apple Watch Series 3 hadden sinds watchOS 7 last van een erg irritant probleem, hun Apple Watch herstartte van tijd tot tijd vanzelf. Dit probleem werd op verschillende plaatsen gesignaleerd, en is onder andere in Apple’s eigen Communities te vinden.

Kennelijk was dit een probleem van watchOS 7 zelf, want er is nu een update uitgebracht speciaal voor de Apple Watch Series 3. Het versienummer van deze update is 7.0.3 en omdat die alleen voor de Apple Watch Series 3 bedoeld is zal je die op andere modellen ook niet aantreffen. Deze update is echt alleen maar bedoeld voor de oplossing van dit probleem, op de pagina over de security updates [url=https://s...
20 oktober 2020 - 09:52

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AdobeIllustrator-iPadOS-icoon.jpg
Een klein jaar geleden kon je hier op MacFreak al lezen dat er voor Illustrator dezelfde plannen waren. Het was dus de bedoeling om ook dat programma naar iPadOS te brengen, waardoor je naadloos tussen een Mac en iPad aan één document kan werken.

Dat naadloze werken is mogelijk omdat het in de basis hetzelfde programma is, het gaat dus niet om een soort ‘light’ versie. Dat betekent ook dat het een enorme klus is geweest om dit voor elkaar te krijgen, er ging niet voor niets bijna een jaar overheen. En dat betekent ook dat de eerste versie niet volledig zal zijn, net zoals eerder met Photoshop het geval was. Maar net zoals bij Ph...
20 oktober 2020 - 09:33

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhone12ProBlauw-LenzenCloseUp-icoon.jpg
Dat Apple dezelfden keer de snelheid van het 5G netwerk en de ondersteuning daarvoor zo centraal heeft gezet is opvallend, de laatste keer dat dit gebeurde was bij de iPhone 3G en 3GS. Daarbij was het snellere netwerk zo belangrijk dat het dus zelfs in de naam terug te zien was.

Zo’n nadrukkelijke focus op een bepaald onderdeel brengt ook risico’s met zich mee, zeker als het gaat om een nieuw netwerk dat op dit moment alleen nog maar hier en daar de beloofde veel hogere snelheden haalt. En al helemaal als blijkt dat in sommige omstandigheden 5G helemaal niet gebruikt kan worden, iets wat (op dit moment) blijkt te gelden voor iedereen die zowel de Sim als de eSim gebruikt. Dit blijkt uit een document dat op dit moment [...
19 oktober 2020 - 14:21

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhone12Lineup-icoon.jpg
We hebben er even op moeten wachten, maar daar is hij dan toch: de iPhone 12! Het nieuwe paradepaardje van Apple, nadat eerder al een nieuwe iPad Pro, iPad Air en een Apple Watch werden uitgebracht. Wat mag je verwachten van de iPhone 12?

Welke functionaliteiten upgrades vallen direct op ten opzichte van de voorganger van dit toestel? Lukt het Apple om de strijd aan te gaan met de Galaxy S20 van Samsung? In dit artikel lees je er meer over!

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.iPhone12Blauw.jpg

 
#1: de LiDAR-sensor in de Pro-modellen

Wat direct opvalt bij zowel de iPhone 12 P...
19 oktober 2020 - 12:35

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleSilicon-icoon.jpg
Na twee events in de afgelopen maand zou Apple volgens de geruchten in november er nog een willen houden. Daarbij zouden de allereerste Macs met Apple’s eigen A-processors gepresenteerd gaan worden, een moment dat ze in Cupertino natuurlijk erg veel aandacht willen geven.

Volgens Jon Prosser zou dit komende event op 10 november aangekondigd worden, en zou het event zelf exact een week later plaatsvinden, dus op dinsdag 17 november. Dat is dus al over vier weken. De allergrootste vraag is natuurlijk welke Mac of Macs als eerste met deze processor uitgebracht zullen worden. Als die processors inderdaad zo krachtig zijn als Apple claimt, dan zou een MacBook Pro bijvoorbeeld wel een passend model daarvoor zijn.

https://twitter.co...
19 oktober 2020 - 11:27

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/TouchID-icoon.jpg
Terwijl steeds meer fabrikanten vingerafdruk-scanners onder het scherm plaatsen is bij de nieuwe iPad Air juist voor een compleet andere oplossing gekozen: de sensor voor Touch ID verwerkt in de aan-uit knop. Een betrouwbare bron beweert nu dat er toch plannen zijn voor een scanner onder het scherm.

Het gaat hierbij om L0vetodream, die al vaak op Twitter heeft laten zien dat hij erg goed is ingevoerd in alles waar Apple mee bezig is, en het vaak bij het rechte eind heeft. In de tweet hieronder stelt hij dat toekomstige iPhones een vingerafdruk-scanner onder het scherm gaan krijgen. Omdat het bericht nogal cryptisch is: MESA staat voor Touch ID en ‘uts’ betekent ‘under the screen’. Als Apple dit inderdaad gaat gebruiken dan lijkt de grote vra...
19 oktober 2020 - 10:58

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhone12ProGoud-LenzenCloseUp-icoon.jpg
Nieuwe iPhones betekent natuurlijk ook nieuwe commercials, en na de eerste ‘Meet iPhone 12’ en ‘This is iPhone 12 Pro’ commercials gaat Apple er echt voor in de tweede commercial. Dat wordt al meteen duidelijk gemaakt in de titel: ‘The Most Powerful iPhone Ever’.

De aanpak in deze nieuwe commercial hebben we al vaker gezien, mensen worden letterlijk weggeblazen door de kracht nieuwe devices, in dit geval dus de iPhone 12. De muziek in de achtergrond dient daarbij als contrapunt, door juist relatief kalme muziek te gebruiken wordt het effect nog verder versterkt. Die song is trouwens ‘Gopher’ van Yma Sum...
19 oktober 2020 - 09:33

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPadAir2020-icoon.jpg
Meerdere winkels in de VS gaven eerder aan dat de nieuwe iPad vanaf 23 oktober te koop zou zijn, maar inmiddels blijkt dat die nu al bij Apple te bestellen is. Daar staat op dit moment als levermoment tussen 3 en 10 november, dus die 23 oktober vergeten we maar even helemaal.

Deze nieuwe iPad Air komt op akelig veel fronten dicht bij een iPad Pro, en gaat er op sommige gebieden op dit moment zelfs voorbij. Dat laatste geldt natuurlijk vooral voor de processor, de 11-inch iPad Pro heeft een A12Z Bionic en de nieuwe iPad Air een A14 Bionic processor. Verder heeft de iPad Pro de betere bescherming van Face ID, terwijl er bij de iPad Air voor Touch ID gekoz...
17 oktober 2020 - 14:31

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/HomePod-mini-icoon.jpg
Naast de nieuwe iPhone 12 modellen kondigde Apple afgelopen dinsdag ook de nieuwe HomePod mini aan. Waarschijnlijk een veel groter succes dan de al bestaande HomePod, omdat er veel mogelijkheden gecombineerd worden met goed geluid en een aantrekkelijke prijs.

Maar er zijn natuurlijk ook vragen, bijvoorbeeld of het mogelijk is om de HomePod mini te gebruiken met de al bestaande HomePod, en zo ja, kan dat ook als stereopaar? Of bijvoorbeeld de vraag of de nieuwe functies die in de demo van de HomePod mini te zien waren ook naar de HomePod gaan komen. Daarom vind je hieronder een aantal van de belangrijkste vragen op een rij, natuurlijk met de antwoorden daarbij.

[url=https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.HomePod-mini...
16 oktober 2020 - 15:20

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhone12And12Max-icoon.jpg
Er zijn inmiddels zoveel verschillende iPhones in het programma dat het je mogelijk duizelt, wij moeten het soms ook even nakijken. Het loopt nu van de kleinste iPhone 12 mini (5,4‑inch scherm) tot aan de iPhone 12 Pro Max, waarvan het scherm een beelddiagonaal van 6,7‑inch heeft.

We kunnen hier wel al de afmetingen van de verschillende schermen op een rijtje zeggen, maar dat zegt nog niets. Zo is bijvoorbeeld de recent uitgebrachte iPhone SE met een scherm met een beelddiagonaal van 4,7-inch een grotere iPhone dan de iPhone 12 mini, terwijl die dus een groter scherm heeft. De reden daarvoor is simpel, bij de iPhone 12 mini beslaat het scherm de hele voorkant, terwijl dat bij de nieuwe iPhone SE niet het geval is.

[url=h...
16 oktober 2020 - 14:01

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/macfreak3_logo.png
Afgelopen dinsdag werden ze aangekondigd: de nieuwe iPhone 12 mini, iPhone 12, iPhone 12 Pro en iPhone 12 Pro Max. Daarbij spitsten wij onze oren bij de aankondiging dat vanaf vrijdag deze modellen bij Apple te bestellen zouden zijn, want daar wil de MacFreak Shop natuurlijk niet voor onderdoen.

En dus hebben wij inmiddels ook deze nieuwe modellen al in onze Shop staan, je vindt ze allemaal bij elkaar op deze pagina. Daar vind je trouwens ook de andere nieuwe iPhone's die Apple nog in het programma houdt, dat zijn de iPhone 11, iPhone SE en iPhone Xr. De iPhone 11 Pro en iPhone 11 Pro Max zijn dus komen te vervallen. Voor al deze iPhones geldt van...
16 oktober 2020 - 12:27

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Camera-iOS-icoon.jpg
Er zijn meerdere redenen om voor een externe camera te kiezen voor videobellen. Als je een Mac mini, Mac Pro of andere Mac hebt waar de camera niet meer werkt heb je geen keuze. Of wil je gewoon een beter beeld, en zou je daar graag je digitale spiegelreflex camera voor gebruiken (als je die hebt).

Heb je een digitale Canon, Nikon of Sony reflex, dan is de kans groot dat dit erg makkelijk kan, dankzij het programma PTP webcam. In deze lijst kan je zien of jouw camera ook ondersteund wordt. De installatie van het programma PTP webcam is simpel en bij sommige camera’s is het zelfs mogelijk om alle instellingen daarna vanaf je Mac met PTP webcam te regelen.

...
16 oktober 2020 - 07:23

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/spotify-logo.png
Wat er allemaal mogelijk is met widgets in iOS 14 is hier natuurlijk allang voorbij gekomen. Ondertussen komen er steeds meer apps uit die widgets ondersteunen, zonder dat dit bij die update vermeld wordt. Een goed voorbeeld is Spotify, dat sowieso nooit vermeldt wat er in een nieuwe versie zit.

Installeer je de update van Spotify voor iPadOS en iOS (op dit moment is de nieuwe versie 8.5.80) dan kan je als je eenmaal ervoor gekozen hebt om je scherm aan te passen ook deze widgets toevoegen. Dat doe je door een icoon lang vast te houden, tot je de optie ziet om he...
15 oktober 2020 - 14:01
Pagina: Vorige 1 2 [3] 4 5 6 ... 356 Volgende