https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhoneX-gebarsten-icoon.jpg
Met de komst van smartphones en het almaar groter worden van de schermen daarvan is één ding steeds belangrijker geworden: kan dat scherm een val overleven. En zo ja, van welke hoogte en hoe vaak.

Tot nu leek de focus vooral te liggen op het 'overleven' van klappen vanaf steeds grotere hoogte, maar bij Gorilla Glass 6 heeft de nadruk gelegen op het bestand zijn tegen meerdere vallen. Niet voor niets, volgens Corning zelf - de makers van dit glas - laten we onze smartpohones gemiddeld één keer per jaar vallen van 1,60 meter en vier keer per jaar vanaf één meter of minder.


Gorilla Glass 6 'overleefde' 15 keer vallen op moeilijke ondergronden als ste...
19 juli 2018 - 07:53

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Google_Logo.jpg
Het heeft er alle schijn van dat het onderzoek van de EU in de manier waarop Google omgaat met de bedrijven die Android gebruiken gaat leiden tot een recordboete van maar liefst 4,34 miljard euro.

Vorig jaar kreeg Google een boete van de EU voor het op een oneerlijke manier voortrekken van hun eigen shopping-resultaten van 2,4 miljard euro, dat lijkt bijna een kleine boete in vergelijking met wat Google nu te wachten zou staan. De boete van 4,34 miljard euro wordt Google onder andere opgelegd omdat het makers van Android telefoons dwingt op bepaalde software daarop te zetten, zoals de Chrome browser en Google Search.
...
18 juli 2018 - 12:15

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/MacBookPro-TouchBar2016.jpg
Een kleine week geleden bracht Apple onaangekondigd nieuwe MacBook Pro modellen uit, in het nieuwsbericht daarover zag je de standaardmodellen met specificaties en prijzen. Maar bij Apple kan je ook altijd een aantal opties extra nemen.

Bij de 15-inch modellen is dat onder andere een 2,9‑GHz 6‑core Intel Core i9-processor van de 8e generatie, met een Turbo Boost tot 4,8 GHz. Maar in de eerste testen van YouTuber Dave Lee, een reviewer met een prima reputatie, blijkt dat zijn nieuwe 15-inch MacBook Pro met die i9 processor in Premiere Pro erg snel heet wordt, daardoor vertraagt en als gev...
18 juli 2018 - 11:48

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Intel_Logo.jpg
Op twee verschillende sites zijn de Intel 'Amber Lake' processors opgedoken die mogelijk binnenkort voor een behoorlijke snelheidsverhoging gaan zorgen in Apple's MacBook Retina modellen.

We komen ze tegen op zowel de site van Dell voor de Kaaiman Eilanden en op de site van het Roemeense Lab501. De mogelijke kandidaten die we daar tegenkomen zijn de 1,1 GHz Core m3-8100Y de 1,3 GHz Core i5-8200Y en de 1,5 GHz Core i7-8500Y.


Hieronder vind...
18 juli 2018 - 10:56

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Mojave-icoon.jpg
Deze herfst zal Apple weer een grote update voor macOS uitbrengen, als naam voor versie 10.14 is gekozen voor Mojave (de letter j daarin spreek je uit als een h). Dat is een woestijn ten oosten van Los Angeles, een droog maar voor de liefhebber erg prachtig landschap.

Maar een nieuwe versie van macOS betekent natuurlijk ook dat je eerst goed moet kijken of de programma's op jouw Mac goed samen zullen werken met deze nieuwe versie van macOS, anders krijg je alleen maar een hoop ellende en gedoe door deze upgrade. Mocht je nog niet weten wat deze update betekent, in de video hieronder komen alle belangrijkste nieuwe dingen voorbij.


Om te zien of jouw apps werke...
18 juli 2018 - 10:07

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/MacBookPro-TouchBar2016-13Inch-icoon.jpg
Het is een vertrouwd ritueel: Apple brengt een nieuw device uit en iFixit haalt het zo snel mogelijk uit elkaar, maakt er mooie en heldere foto's van tegen wit, noteert wat hen is opgevallen en geeft hun eindoordeel over hoe moeilijk of makkelijk het te repareren is.

Om met die 'repairability' te beginnen, de nieuwe MacBook Pro krijgt daarvoor van iFixit een 1 op een schaal van 1 tot 10. Het enige positieve dat ze noteren is dat de trackpad (zie foto hieronder) te verwijderen is zonder eerst de batterij weg te moeten halen. Het negatieve is dat de processor, het RAM geheugen en het flash geheugen (opsl...
17 juli 2018 - 13:09

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhoneX-icoon.jpg
De geruchtenstroom over de iPhone modellen later dit jaar is erg constant: twee OLED modellen van 5,8 en 6,5-inch, de opvolger van de iPhone X en de 'iPhone X Plus'. Daarnaast een 6,1-inch LCD model, dat wat goedkoper zal zijn dan die van 5,8-inch.

Nu is er voor het eerst een foto naar buiten gekomen met wat de front panels van deze iPhones zouden zijn. Wat daarbij vooral opvalt is dat het 6,1-inch panel in het midden wat bredere randen ('bezels') heeft, en dat de uitsparing bovenaan ('notch') waar onder andere de sensors voor Face ID te vinden zijn net wat groter is. Omdat het hier om het wat goedkopere model gaat lijkt het goed mogelijk dat er wat verschil daarin zal zijn...
17 juli 2018 - 12:19

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/BeatsLogo.jpg
Ben je student en van plan een iPad Pro of een Mac te kopen voor 3 oktober, dan krijg je niet alleen korting op de aanschaf daarvan en op AppleCare, maar ook een Beats Solo3 Wireless, een koptelefoon die normaal gesproken maar liefst € 299,95 kost.

Is de Powerbeats3 Wireless niet jouw favoriet, je kan bij een Mac ook de Powerbeats3 Wireless of de BeatsX kiezen, die zijn normaal gesproken trouwens wel een stuk goedkoper (€ 199,95 en € 149,95). Let op, de 15-inch MacBook Pro- modellen ...
17 juli 2018 - 11:21

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Emoji-Blond-Woman-icoon.jpg
Waarschijnlijk heb je er op straat weinig van gemerkt, maar vandaag het Wereld Emoji Dag, een dag waarop een global celebration of emoji plaats zou moeten vinden. Voor Apple aanleiding om Emoji wat meer in het zonnetje te zetten.

Dat heeft Apple onder andere gedaan door het uitbrengen van een persbericht, maar ook door het aanpassen van de pagina waarop we de informatie kunnen zien over het management van Apple zelf. Normaal gesproken zien we daar foto's van iedereen, maar vandaag zien we daar alleen Memoji-portretten.

[url=https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.Apple-Leadership-Memoji....
17 juli 2018 - 10:45

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/KeyboardSpaceGreyCloseUp-icoon.jpg
Twee dagen geleden kon je hier op MacFreak al lezen dat Apple waarschijnlijk de problemen met toetsenborden die bij MacBook Pro modellen kunnen voorkomen heeft opgelost door een membraan over het mechanisme onder de toetsen te gebruiken.

Daardoor werd natuurlijk de vraag vaak gesteld of het mogelijk zou zijn deze nieuwe toetsenborden op de oudere modellen te gebruiken. Het antwoord is jammer genoeg dat dit niet mogelijk is, servicepunten kunnen het nieuwe toetsenbord niet bestellen voor de mode...
16 juli 2018 - 15:27

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/MacBookPro-TouchBar2016.jpg
Apple bracht vier dagen geleden, zonder dat het verwacht was, een aantal nieuwe modellen uit van de MacBook Pro. De specificaties daarvan zijn goed en het toetsenbord is verder verbeterd, maar hoe snel zijn deze MacBook Pro modellen nu precies?

Het antwoord is snel, zoals bijvoorbeeld te zien is in de eerste testen van Primate Labs, die zowel het 15-inch als het 13-inch model door hun eigen Geekbench test-suite hebben gehaald. Hun conclusie maakt duidelijk dat Apple hier een stevige upgrade heeft uitgebracht: "The...
16 juli 2018 - 10:04

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Malala-Yousafzai-icoon.jpg
Op 9 oktober 2012 schoot een lid van de Taliban de toen 15-jarige Malala Yousafzai in haar hoofd omdat ze, ondanks veel eerdere geuite bedreigingen, het lef had om als meisje naar school te gaan. Twee andere meisjes werden gewond, maar niet kritisch.

Dat zij werd uitgekozen om neer te schieten was niet toevallig, ze was daarvoor al over haar leven aan het bloggen en er was een documentaire over haar gemaakt. Het is dan ook niet zo vreemd dat ze nadat ze deze aanslag overleefde en haar naam wereldwijd bekend was een fonds oprichtte voor het verbeteren van onderwijs van meisjes wereldwijd.


Apple werd in januari van dit jaar de eerste Laureate partn...
16 juli 2018 - 09:45

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/green_apple.jpg
Dat Apple de afgelopen tijd enorme stappen heeft gezet op het gebied van schone energie en steeds minder energie verbruikt omdat het zwaar inzet op schone energie weet waarschijnlijk iedereen wel.

Inmiddels betekent dit dat verreweg het meest te halen is bij de toeleveranciers. Maar dat is ook het moeilijkst te verwezenlijken, want dat heb je natuurlijk niet direct in eigen hand. Vaak gebeurt dit door eisen te stellen aan die toeleveranciers, maar het kan natuurlijk ook door samen te werken, en dat is precies waar bij Apple nu voor gekozen is.


Hierbij is gekozen om een nieuw fonds op te richten voor schone energie, waarin de toeleveranciers kunnen participeren...
16 juli 2018 - 08:53

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/KeyboardSpaceGreyCloseUp-icoon.jpg
Dat sommige mensen last hebben van problemen met het toetsenbord van de MacBook Pro is een probleem dat kennelijk groot genoeg was voor Apple om een speciaal programma hiervoor op te starten.

Bij het uitkomen van de nieuwe MacBook Pro kreeg de aankondiging daarover van Apple dat er wat aan het toetsenbord veranderd was dan ook veel aandacht. Apple had het daarbij over "an improved third-generation keyboard for quieter typing", maar natuurlijk werd er geen woord gezegd over event...
14 juli 2018 - 11:11

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/PhotoshopCC2017-icoon.jpg
Apple's CEO Tim Cook heeft al vaak laten weten datvolgens hem de iPad als platform de toekomst heeft. Daarin staat hij niet alleen, Steve Jobs zei hetzelfde voor hem, hij vergeleek toen deze overgang met die in de afgelopen eeuw van vrachtwagens naar personenauto's.

Bij zo'n overgang zijn een paar dingen belangrijk, bijvoorbeeld wat er allemaal mogelijk is binnen het besturingssysteem en of de hardware van het vervangende platform krachtig genoeg is. Twee dingen waarbij Apple de afgelopen jaren grote stappen gemaakt heeft. Maar uiteindelijk is één ding dat echt het allerbelangrijkst is: de apps. Als de apps op een platform volwassen worden, dan kan dat pl...
13 juli 2018 - 16:05
Pages: 1 2 [3] 4 5 6 ... 218