https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AirPodsMaxZilver-icoon.jpg
Ben je iemand met (erg) warme oren en gebruik je de AirPods Max langdurig in koude ruimtes, dan is het mogelijk dat daar aardig wat condensatie in ontstaat. Waarschijnlijk is dit ook het geval bij koptelefoons met leren oorschelpen, maar het is daarbij niet zichtbaar omdat de oorschelpen vast zitten.

Want de AirPods Max is de eerste koptelefoon waarvan de oorschelpen magnetisch bevestigd zijn, zodat ze verwisseld kunnen worden. Maar dat betekent natuurlijk ook dat sommige mensen ze van tijd tot tijd open maken, hieronder kan je zien wat de combinatie van de warme oren van Donald Filimon na lang luisteren in een relatief koude ruimte voor een effect had.


Hij is trouwens niet de enige, zowel uit de reacties onder zijn tweet als op [url=https://forums.macrumors.com/threads/con...
31 december 2020 - 09:33

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleStoreAmsterdam-icoon.jpg
Terwijl Nederland nog een paar weken in lockdown zit zijn de Apple Stores in Amsterdam, Brussel, Den Haag en Haarlem weer open. Maar voordat je jouw portemonnee meteen trekt, om iets te kopen kan je er nog steeds niet terecht (daarvoor bestaat sowieso een veel beter alternatief).

Bij de aanvang van deze lockdown gingen ook de Nederlandse Apple Stores dicht, terwijl je toen ook alleen maar op afspraak langs kon komen. Waarom er nu besloten is om terug te gaan naar dit beleid is niet bekend, wel dat het alleen is voor technische ondersteuning (alle verkopen gaan online). Daarnaast kan je er ook terecht voor het ophalen van producten, zowel nieuw als gerepareerd, als de afspraak daarvoor al voor 14 december gemaakt was.

[img]https...
31 december 2020 - 09:19

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Weegschaal-Mooier.jpg
In 2017 startten het echtpaar Amanda Gorton en Chris Wade het bedrijf Corellium, en één van de belangrijkste producten was de mogelijkheid om iOS virtueel op een desktop te draaien. Apple zelf biedt alleen de mogelijkheid om vanaf een desktop een iPhone te benaderen, waarbij je niet tot alles toegang hebt.

Er werd daarom een rechtszaak tegen Corellium begonnen, in Cupertino zijn ze ervan overtuigd dat dit gebruikt wordt om iPhones te hacken. En volgens de advocaten van Apple zou Corellium bij het verkopen van deze mogelijkheid niet genoeg onderzoek doen welke personen en organisaties hun klanten zijn. Maar het is Apple niet gelukt om rechter Rodney Smith van dit alles te overtuigen, in tegendeel. Die heeft inmiddels is het voordeel van Corellium beslist, wat dus gewoon mag...
30 december 2020 - 14:06

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AirPodsPro-icoon.jpg
Ergens in het komende jaar wordt de tweede generatie van Apple’s AirPods Pro verwacht. Daarnaast zijn ook geruchten over nieuwe AirPods Pro ‘Lite’. Dat compleet nieuwe model zou aan de buitenkant veel op de AirPods Pro lijken, maar de ruis­onderdrukking zou daarop ontbreken.

‘Lekker’ Mr·white heeft nu op Twitter wat onderdelen van twee komende AirPods Pro modellen gezet, waarbij goed te zien is dat de ene groter is dan de andere. Het lijkt dus duidelijk om twee verschillende versies van dezelfde AirPods Pro te gaan, mogelijk dat de ene dus wel en de andere geen ruis­onderdrukking heeft.


Volgens diezelfde Mr·white hebben beide “nog steeds” de W2 chip. Het is niet duidelijk wat hij daarmee bedoelt, want zowe...
30 december 2020 - 12:31

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Numbers2013-icoon.jpg
Met nog maar twee dagen te gaan in dit jaar lijkt het een prima moment om de balans op te maken van het beursjaar 2020. Voor zowel Apple als de meeste andere tech-aandelen een uitstekend jaar, ondanks de forse dip begin maart, het moment dat doordrong hoe zwaar de coronacrisis er in hakte.

Maar bijna direct daarna werd door veel aandeelhouders geraliseerd wat de positieve bijeffecten van deze crisis konden zijn, met name voor de tech-industrie. Door werken en leren op afstand rees de vraag naar tablets en computers bijvoorbeeld enorm, waardoor niet alleen Apple de enorme vraag nauwelijks aan kan. Dat is goed nieuws voor het beursaandeel, maar niet voor ons, de mensen die voor die vraag zorgen.

[img]https://assets.bwbx.io/i...
29 december 2020 - 14:47

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AirPodsMaxWhiteGold-icoon.jpg
Soms als dingen erg duur zijn komt Caviar ons ‘te hulp’ door te laten zien dat het echt nog héél erg veel duurder kan. Dat doet het altijd door de devices van Apple te nemen en ze met puur goud te bekleden. Bijvoorbeeld met cases voor de iPhone 12, waar je dan tussen de 5.220 en 122.230 voor betaalt.

Bij Caviar waren ze er deze keer snel bij, want ze hebben inmiddels ook al een gouden versie van zowel de zwarte als de witte uitvoering van de AirPods Max. En die maken dat de toch al niet misselijke prijs van de AirPods Max ([url=https://macfreak.nl/shop/onder...
29 december 2020 - 11:53

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/HomePod-mini-icoon.jpg
Ben je één van de weinigen die het gelukt is om een HomePod mini te bemachtigen voordat die uitverkocht waren dan is er goed nieuws. Want sinds de 14.3 Software Update blijkt deze niet meer alleen met 20 Watt adapter te werken, maar ook met adapters die maximaal 18 Watt kunnen leveren.

Heb je nog geen HomePod mini en wil je er wel graag een (of meerdere), dan kan je bij Apple Duitsland terecht, maar die leveren niet in Nederland. Een betere optie daarom is Gravis, bij die Duitse winkel houdt de service niet op bij de grens. Ben je op zoek naar een ‘gewone’ HomePod dan kan je de laagste prijs daarvoor in Duitsland vinden [url=https://www.billiger.de/baseproducts/33753...
29 december 2020 - 10:54

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Samsung_Logo.jpg
Toen bij de lancering van de iPhone 12 modellen duidelijk werd dat daar niet langer meer standaard een lader bijgeleverd werd, kwamen er veel reacties los. Er was niet alleen kritiek, Samsung en Xiaomi doken er gretig op, en zetten hun wel meegeleverde laders vol in bij de marketing van hun telefoons.

Hieronder zie je daar twee voorbeelden van, van beide fabrikanten. Samsung met een foto met een groot wit veld met “Included with your Galaxy”, de tekst van Xiaomi was "Don't worry, we didn't leave anything out of the box with the #Mi10TPro." Maar je voelt hem al aankomen: beide merken volgen binnenkort gewoon het voorbeeld van Apple, en gaan bij de telefoons die ze de komende tijd gaan uitbrengen géén laders meer bijvoegen.


Tien jaar geleden had dat waarschijnlijk nog tot imago-scha...
28 december 2020 - 16:44

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhone-1steGeneratie-icoon.jpg
In de afgelopen jaren zagen we in persberichten van Apple van tijd tot tijd foto’s van de productielijn waar onze iPhones gemaakt worden. Maar die waren allemaal relatief recent, en natuurlijk zo mooi mogelijk genomen, Apple wil natuurlijk dat het er ook allemaal mooi uitziet.

Inmiddels zijn er op Twitter foto’s van de productielijn van de allereerste iPhone, die in 2007 uitkwam, opgedoken. De tweet is van Bob Burrough, een engineer die zeven jaar lang voor Apple werkte aan onder andere de iPod, iPhone en iPad, en dus diende onder zowel Steve Jobs als Tim Cook. Hij noemt dit in zijn tweet een iPhone fabriek, waarbij het duidelijk lijkt te gaan om de afdeling waar na de assemblage de kwaliteitcontrole gebeurt, en dus niet de assemblage zelf.

Invalid Tweet ID
Bob Burrough is ook bekend o...
28 december 2020 - 14:23

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AirPodsMaxSpacegrijs-icoon.jpg
Hoewel de AirPods Max bijna unaniem positief ontvangen werden waren er wel kanttekeningen. Naast de prijs gingen die vooral over de Smart Case. Want die mag dan wel ‘smart’ zijn in de zin dat die door de ingebouwde magneet automatisch de AirPods Max in diepe slaap zet, veel bescherming biedt dat niet.

Apple liet hier dus duidelijk een opening voor de makers van beschermende cases, en het is WaterField Designs dat daar als eerste is ingestapt. Dat gebeurde met hun AirPods Max Shield Case, een ronde beschermhoes van leer of nylon met leer afgewerkt. Voordat ze deze op de markt brachten onderzocht het bedrijf de vraag in de markt, en er bleken ongeveer evenveel mensen die Apple’s Smart Case wilden blijven gebruiken als mensen die dat juist niet wilden.

https://www.youtube.com/...
28 december 2020 - 13:00

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Facebook-iOS-icoon.jpg
Een week geleden kon je hier lezen dat Facebook de tegenaanval op Apple had ingezet, in de hoop de introductie van de keuze om wel of niet gevolgd te worden nog tegen te houden. Die kans lijkt bijna nul, politiek zit Facebook in het verdomhoekje en Apple trekt zich er weinig van aan.

En om het voor Facebook allemaal nog wat pijnlijker te maken blijkt Buzzfeed News interne berichten van werknemers van Facebook zelf in handen te hebben, waaruit blijkt dat niet iedereen binnen dat bedrijf erg blij is met deze campagne. De kritische werknemers denken dat Facebook hier het eigen gelijk probeert te krijgen over de rug van zelfstandige ondernemers en dat Facebook eigenlijk erg zwak staat.

[url=https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.NBA-appTrackingT...
24 december 2020 - 20:40

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/2020MacMini-M1-icoon.jpg
De nieuwe M1 Macs overtuigen op veel fronten, en bleken verrassend genoeg ook heel erg veel schermen tegelijkertijd aan te kunnen sturen. De M1 Mac mini blijkt maar liefst zes schermen te kunnen aansturen, voor de M1 MacBook Air is dat maximum vijf.

Mooi, maar ondertussen bleek ook dat deze nieuwe M1 Macs niet de maximale resolutie van de zogenaamde ultrawide monitoren ‘begrijpen’ en dan ook niet aan kunnen sturen. Gelukkig hebben ze dit in Cupertino inmiddels ook door, en op een nieuw aangemaakte support-pagina laat Apple ons weten dat dit in een toekomstige update van macOS opgelost zal worden...
24 december 2020 - 10:47

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/TeslaLogo-icoon.jpg
Gisteren kon je hier op MacFreak lezen dat er geruchten zijn dat Apple in de loop van 2024 een auto zal gaan uitbrengen. Daarbij zou er een erg compacte ‘monocel’ accu gebruikt worden, waardoor die auto veel verder zou kunnen rijden zonder opgeladen te worden.

Dat was voor Tesla’s CEO Elon Musk reden genoeg om op Twitter te reageren. Daar schrijft hij dat Tesla al iron phosphate in de eigen accu’s gebruikt, Apple zou voor lithium iron phosphate (LFP) kiezen en daar volgens de geruchten dus spectaculaire resultaten mee behalen. Ook schrijft hij dat een monocel helemaal niet mogelijk is, omdat het maximale voltage daarvan ongeveer 100 keer te laag is voor een elektrische auto.

8D72DF24-7CE2-45E0-8722-F02B97EF2651.jpeg


link naar de Tweet.
...
23 december 2020 - 07:22

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Silicon-app-icoon.jpg
Waarschijnlijk kennen op zijn minst een aantal van ons iMazing, een app waarmee je onder zowel macOS als Windows iPhones, iPads en iPod touches kan beheren. Maar de makers van deze software maken veel meer, waaronder ook erg interessante freeware.

Eén van die apps is Silicon, een app waarmee je snel kan zien wat voor apps er op jouw Mac staan. Daarbij wordt niet alleen herkend of een app al klaar is voor de nieuwe M1 chip, maar ook of het om 32- bits of 64-bits apps gaat. Standaard scant deze app alleen je Programma-map, maar je kan ook een individuele app op het venster van deze app slepen. Ook kan je de apps van Apple zelf uitsluiten, niet voor niets, want daarvan zijn de meesten inmiddels al Universal Binaries (dus voor zowel Intel als M1 processor).

[url=https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.SiliconAppI...
23 december 2020 - 06:51

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/FuctionButtonRemoteVoorAppleTV-icoon.jpg
Veel mensen met een Apple TV HD of Apple TV 4K zijn zeer tevreden met de Siri Remote die Apple daarbij levert. Maar er zijn overduidelijk ook nogal wat mensen die niet erg tevreden zijn met de Siri Remote, waarbij vooral Apple’s keuze voor een touchpad daarop niet iedereen blij maakt.

Maar gelukkig is er tegenwoordig een uitstekend alternatief: de Function Button Remote voor Apple TV. Hierop zal je tevergeefs zoeken naar een touchpad, in plaats daarvan heeft die een pijltje om naar links, rechts, boven en beneden te bewegen. Daarbij vind je er alle knoppen die je op een goede afstandbediening verwacht, zoals voor het aan- en uitzetten, om in de menu’s te komen, pijltjesknoppen voor de navigatie met een OK-knop in het midden, etc.

[img]https:...
22 december 2020 - 21:29
Pagina: Vorige 1 2 [3] 4 5 6 ... 368 Volgende