https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Microsoft-Logo-Nieuw-2012.jpg
De tijden van Microsoft vs. Apple leken al ver achter ons, maar bij Microsoft waren ze kennelijk in een nostalgische bui: in een nieuwe commercial vergelijken ze letterlijk een Surface Pro 7 met een iPad Pro. Waarmee natuurlijk bevestigd wordt dat het Apple is dat hier de standaard zet.

En neem dat ‘vergelijken’ vooral niet al te letterlijk, in 30 seconden laat een puber ons zien dat de Surface Pro een ingebouwde standaard heeft, dat het toetsenbord van Apple zwaarder is, dat de Surface Pro meer aansluitingen heeft en dat het een ‘full computer’ is, terwijl de iPad Pro ‘alleen maar’ een tablet zou zijn. Maar zien is beter dan geloven, hieronder kan je deze nieuwe commercial van Microsoft zelf zien.


De allergrootste vraag is waarschijnlijk waarom we een puber zien als presentator in dit filmpje...
6 april 2021 - 10:10

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/PixelmatorPro-icoon.jpg
Als de prijs of de verplichte keuze van een abonnement van Adobe’s Photoshop je niet bevalt, dan zijn er een aantal opties. De bekendste daarvan is het gratis GIMP en de populairste betaalde opties zijn Affinity Photo (in de aanbieding nu € 27,99) en Pixelmator Pro (op dit moment € 43,99).

Van Pixelmator Pro komt binnenkort versie 2.1 uit, en de makers hebben een eerste ‘sneak peek’ op het web gezet. Daarin is te zien hoe makkelijk je kleuren uit de kleurenkiezer kan toevoegen aan een beeld dat open staat in de app, en dat dit zelfs werkt via een simpele drag-and-drop. Hieronder zie je een demo daarvan in maar 18 secondes voorbij komen.

...
2 april 2021 - 15:20

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/TSMC-Logo-icoon.jpg
De vraag naar processors en geïntegreerde chips loopt enorm op, en de verwachting is dat deze vraag de komende jaren alleen maar groter zal worden. Voor Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) een reden om in de komende drie jaar maar liefst 100 miljard dollar te investeren.

En laat TSMC nu net verreweg de grootste toeleverancier van processors en geïntegreerde chips zijn van Apple. Door dit bedrijf werden al de A-series chips gemaakt die we van de iPhones en iPads kennen, inmiddels zijn daar ook de nieuwe M1 chips bij gekomen. En daar komen binnenkort ongetwijfeld nog veel meer door Apple zelf ontworpen chips bij.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.Datacenter.jpg


TSMC was al van plan om dit jaar 28 miljard dollar te investeren, do...
2 april 2021 - 14:18

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/MacBookPro16inch2019-2-icoon.jpg
Als je al een tijdje Mac-gebruiker bent dan is er een kans dat je de Consumentenbond niet zo waardeert. Daar zijn veel redenen voor te bedenken, bijvoorbeeld dat ze in het verleden Macs vaak niet eens meenamen in de testen omdat die op een ander besturingssysteem draaien.

Mogelijk is het door de positie van iOS en iPadOS dat ze tot inkeer zijn gekomen, inmiddels lijkt het daar gelukkig wel te zijn doorgedrongen dat er meer wegen naar Rome zijn. En dus deed de 16-inch MacBook Pro mee in de test van de beste laptops met schermen van 16-inch en groter, en die is dan ook meteen als winnaar uit de bus gekomen.

[url=https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.MacBookPro16inch2019DisplayC...
2 april 2021 - 10:47

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/13-inchMacBookProLate2012-icoon.jpg
Apple classificeert volgens de eigen regels devices officieel als ‘vintage’ als die langer dan vijf jaar en minder dan zeven jaar niet meer worden verkocht. En producten krijgen de classificatie ‘verouderd’ als de verkoop ervan meer dan zeven jaar geleden is gestaakt.

Aan de lijst van ‘vintage’ verklaarde producten is er weer een toegevoegd, dat is de allereerste 13-inch MacBook Pro die eind 2012 uitgebracht werd. Dit betekent dat Apple geen service meer geeft en geen onderdelen meer levert voor dit model. Dat betekent natuurlijk niet dat deze MacBook Pro niet meer gerepareerd kan worden, door de levende handel in onderdelen zijn er de komende jaren natuurlijk nog voldoende daarvan te krijgen, onder andere in de MacFreak Shop.

[url=https://www.macfrea...
1 april 2021 - 14:06

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleARGlasses-icoon.jpg
Er komen steeds meer geruchten voorbij over de Augmented Reality (AR) en Virtual Reality (VR) bril waar Apple aan werkt. Zo meldde Ming-Chi Kuo recent nog dat Apple plastic glazen met een erg kort brandpunt zou gebruiken om het gewicht onder de 150 gram te houden.

Als dat zou slagen dan zou dat op zich al een hele prestatie zijn, de meeste van dit soort brillen zijn  groot en wegen meer dan 300 gram. De keuze voor plastic lenzen brengt wel vragen over de duurzaamheid met zich mee, plastic heeft meer last van krassen. Maar mochten ze bij Apple hier echt voor gekozen hebben, dan ligt het natuurlijk wel voor de hand dat ze daar ook rekening mee houden .

[url=https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.ConceptAppleVR...
1 april 2021 - 13:07

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhone11Pro-lineup-icoon.jpg
Drie jaar geleden kwam iOS 11.3 uit, waarin voor het eerst uitgebreide batterij-instellingen te vinden waren. Apple publiceerde daarna een aantal support-pagina’s met meer informatie over dit onderwerp, de pagina met de meest algemene informatie daarover is hier te lezen.

Maar bij sommige iPhones, met name de iPhone 11, iPhone 11 Pro en iPhone 11 Pro Max, bleek de kalibratie en de rapportage van de batterijstatus niet bij iedereen goed te werken. Het zou daarbij gaan om een relatief kleine groep, waarschijnlijk met oplaadbare batterijen van een andere leverancier daarin (maar dat brengt Apple natuurlijk niet naar buiten). Heb je zo’n model en werkt bij jou die rapportage van de batterijstatus nie...
1 april 2021 - 10:39

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/timemachine_logo.png
Het was je misschien ontgaan, maar vandaag is het World Backup Day. Dat is niet de dag waarop we een backup maken van de hele wereld, zou interessant zijn als dat kon, maar waarop het de bedoeling is dat iedereen nog eens herinnerd wordt aan het belang van een backup.

Want een kwart van de computergebruikers zou nog steeds geen backups maken. Dat is natuurlijk doodzonde, wat die mensen zich waarschijnlijk pas realiseren als ze plotseling erg veel foto’s van hun dierbaren kwijt zijn. Het lijkt voor de hand te liggen dat de meesten van dat kwart dat geen backup maakt met Windows werken, want Apple heeft al sinds het uitbrengen van Mac OS X 10.5 (Leopard) een uitstekend werkende en makkelijk te gebruiken optie ingebouwd.

[img]https://www.macfreak.nl/modules/news...
31 maart 2021 - 15:33

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/MacPro2019-icoon.jpg
Toen Apple de nieuwe Mac Pro in december 2019 uitbracht was er veel enthousiasme over het prachtige ontwerp en de rekenkracht. Maar er werden ook héél erg veel grapjes gemaakt over het uiterlijk, want met al die gaatjes erin deed het veel mensen duidelijk aan een kaasrasp denken.

Die gaatjes zitten er natuurlijk niet voor niets in, ze zijn zo ontworpen dat ze helpen te zorgen voor een maximale luchtcirculatie in de nieuwe Mac Pro. Want zo’n werkpaard moet natuurlijk niet gaan inhouden omdat het te warm wordt, als je met een zware klus bezig bent ben je blij als er niets is wat de rekenkracht dwars zit. Dat is ook de reden dat ook de heat pipes de hete lucht rondom de chip afvoeren via aluminium koelplaten, terwijl drie axiale ventilatoren voor de luchtcirculatie zorgen.

[url=https://www.macfreak.nl/m...
31 maart 2021 - 09:01

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPad_1e_Generatie.jpg
Een tweede aansluiting op een iPad zou waarschijnlijk ideaal zijn voor de mensen die liever gecompliceerde taken daarop uitvoeren dan op een Mac. Maar er is nooit een iPad geweest met meer dan één fysieke aansluiting, tenminste, niet te koop voor ons allemaal.

Giulio Zompetti is onder andere een verzamelaar van prototypes van Apple, en die heeft nu de hand weten te leggen op een prototype van de allereerste iPad en die heeft twee poorten. In beide gevallen gaat het om dezelfde, de 30-pins connector die indertijd ook op de iPhones en iPods te vinden was. De ene aansluiting is te vinden aan de onderkant, dus bij de Home-knop, de andere aan de zijkant. Volgens Giulio Zompetti zou Apple een ‘dual dock system’ overwogen hebben.


Zo’n systeem is vergelijkbaar met de Smart Connector die te...
31 maart 2021 - 08:44
Pagina: Vorige pagina Volgende pagina