https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Steve-Jobs-Portrait.jpg
Steve Jobs is al ruim 3,5 jaar niet meer onder ons, maar nog steeds komen er herinneringen naar boven bij de mensen die nauw met hem hebben samengewerkt. Een voorbeeld daarvan is Tony Fadell, de man die vaak "de vader van de iPod" wordt genoemd, en ook de Nest thermostaat komt van hem.

Recent gaf Tony Fadell een TED-talk, en daarin vertelt bij veel interessante dingen. Maar voor ons is waarschijnlijk het meest interessant als hij herinneringen ophaalt over hoe Steve Jobs zich kon concentreren op de onzichtbare dingen: de dingen die ervoor zorgen dat de ervaring met een nieuw device prettig is.

In de video hieronder kan je het Tony Fadell zelf zien en horen vertellen. Zijn hele verhaal is interessant, maar he...
6 juni 2015 - 11:49

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Samsung_Logo.jpg
In de VS zijn er nieuwe commercials uitgekomen waarin Samsung nog eens duidelijk maakt dat als je je tegen iemand afzet, dat je dat dan moet doen tegen je grootste concurrent. Het liefst de marktleider, en dat is in dit geval hetzelfde.

Dat er nog steeds nauwelijks reviewers (en gebruikers?) te vinden zijn die de voordelen van het gebogen scherm van de Galaxy Edge zien, of dat het verschil tussen het leggen op een laadstation van je telefoon nauwelijks verschilt van het insteken van een Lighting kabel doet er natuurlijk allemaal niet toe.
5 juni 2015 - 11:51

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleWatch-icoon.jpg
Er waren van te voren al hints dat Apple moeite heeft om de Apple Watch in grote aantallen te produceren. Zo liet Angela Ahrendts (Apple's Senior Vice President of Retail and Online Stores) al eerder weten dat online bestellen de beste keuze was, en lekten de levertijden voor meerdere modellen vooraf ook al uit, die kan je hier vinden (in het Duits).

Maar dat ging over een wachttijd van één of twee weken, 6 uur nadat de Apple Watch te koop was is de wachttijd al opgelopen tot minimaal 4 weken en in een aantal gevallen is het nu al 6 weken dat je erop moet wachten.

Als je in de markt bent voor het duurste model, De App...
11 april 2015 - 11:23

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleWatch-icoon.jpg
Apple is hard bezig om steeds meer aan de vraag naar de Apple Watch te voldoen, de achterstanden die in het begin enorm opliepen worden dan ook langzaamaan weggewerkt en steeds meer mensen krijgen hun Apple Watch thuisbezorgd.

Dat is ook hard nodig, want tegen het eind van deze maand komt de Apple Watch uit in nog eens zeven landen, dus zal de productie aan een nog grotere vraag moeten voldoen.

Apple heeft voor deze gelegenheid een persbericht uitgebracht, dat kan je hieronder in zijn geheel lezen. Daarin vertelt Jeff Williams, Apple's senior vice president of Operations, bijvoorbeeld ook dat er op dit moment nog maar één model is (de Apple Watch met 42-mm kast van spacezwart roestvrij staal en spacezwarte scha...
5 juni 2015 - 10:14

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppStore_icoon.jpg
Ook deze week heeft Apple weer een gratis App van de Week. Dit keer is de eer weggelegd voor de app 2Do van Guided Ways Technologies, niet mis, want normaal gesproken kost deze app maar liefst € 14,99.

Met deze app voor iPhone, iPod touch en iPad kan je snel en makkelijk taken aanmaken. Daarbij kan je met tags makkelijk taken combinere...
5 juni 2015 - 15:39

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppStore_icoon.jpg
Game-makers Square Enix hebben een nieuwe game uitgebracht in de Hitman-serie, de nieuwe is Hitman: Sniper (€ 4,99), een spel voor iedereen die ervan houdt om te schieten met precisiewapens.

Houd je meer van tactiek, dan is Hitman GO waarschijnlijk meer een game voor jou, en daarover is goed nieuws te melden. Want omdat Square Enix nu net Hitman: Sniper heeft uitgebracht is Hitman GO in de aanbieding. Waar het tot nu toe ook € 4,99 kostte, kan je het nu in de iOS App Store kopen voor maar € 0,99.

Als je liever eerst de gameplay wilt zien van Hitman GO, dan kan in de video hi...
5 juni 2015 - 11:28

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Marc-Newson-icoon.jpg
Sinds Marc Newson september vorig jaar bij Apple begon te werken hebben we weinig van hem gehoord, kennelijk zat hij niet op interviews te wachten. Maar nu hij meer dan een half jaar voor Apple werkt en de Apple Watch uit is was er kennelijk wel tijd en ruimte, want voor het eerst sinds hij voor Apple werkt heeft hij in zijn eentje een interview gegeven.

Er komen in dat interview weinig wereldschokkende dingen voorbij, maar je krijgt door het te lezen wel een goede indruk van hoe de samenwerking tussen Apple (lees Jony Ive) en Marc Newson werkt, hoeveel van zijn tijd hij aan Apple besteedt en hoe lang hij van plan is om voor Apple te blijven werken. Op die laatste vraag antwoord hij dat daar geen einde voor gepland i...
5 juni 2015 - 11:08

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/QuickTimeX_Icoon.jpg
Aanstaande maandag, 8 juni, gaat Apple's Worldwide Developers Conference (WWDC) 2015 van start. En natuurlijk betekent dat een keynote, waar we in ieder geval heel wat zullen gaan zien van wat Apple van plan is met OS X 10.11 en iOS 9.

Maar Apple is natuurlijk met veel meer bezig, de geruchten hebben het over een nieuwe Apple TV, mogelijk met een afstandsbediening met een aanraakscherm, en misschien dat Apple's nieuwe muziek-service dan ook al gelanceerd zal worden.

Die nieuwe Apple TV zou mogelijk gelanceerd worden met de mogelijkheid om televisie te kijken via het internet, maar of de overeenkomsten daarover al klaar zijn is nog niet duidelijk. Mocht dat wel zo zijn dan ligt het voor de hand dat dit een serv...
2 juni 2015 - 09:14

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/gerucht.gif
De Franstalige site macg.co heeft contacten binnen Apple die in het verleden al meerdere keren informatie over nieuwe modellen hebben gelekt die steeds klopte. Daarom extra aandacht voor dit nieuwsbericht dat deze site gisteren publiceerde, en waarin staat dat Apple morgen (woensdag 20 mei) een nieuwe 15-inch MacBook Pro en 27-inch iMac uit zal brengen.

Dat ligt trouwens ook voor de hand voor de 15-inch MacBook Pro, want in meerdere online Apple Stores is op dit moment te zien dat de voorraad daarvan erg klein is, dat model staat vaak op een levertijd van twee tot drie weken.

Voor de 27-inch iMac lijkt er minder aanleidi...
19 mei 2015 - 10:59

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/gerucht.gif
Apple heeft de afgelopen jaren een aantal bedrijven overgenomen die zich allemaal specialiseren in gegevens van openbaar vervoer, maar nog steeds is daar nog niets van terug te zien in de Kaarten-app. Dit keer gaan er geruchten dat het er na drie jaar eindelijk aan zit te komen, Apple zou in iOS 9 het openbaar vervoer ook in Maps gaan laten zien.

Het is vast de bedoeling om dat in veel steden te gaan aanbieden, maar volgens dezelfde geruchten zou bij het uitkomen van iOS 9 dat in zes steden het geval zijn. In de VS zou het gaan om San Francisco en New York, in Canada zou Toronto aan de beurt zijn en in Europa krijgen we de gegevens van Londen, Parijs en Berlij...
29 mei 2015 - 14:21

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/USB_Logo.gif
Het lijkt duidelijk, de komende tijd gaat USB-C snel de markt overnemen, de oude USB connector zal dan ook steeds minder te zien zijn. Dat zorgt geheid voor een markt aan adapters en verloopjes, want we hebben allemaal natuurlijk nog veel apparatuur met de oude USB aansluitingen.

USB sticks werden de afgelopen tijd almaar kleiner en kleiner, maar het lijkt erop dat daar nu een eind aan gaat komen. Want SanDisk heeft met The Verge gedeeld hoe hun USB stick eruit gaat zien. En dat is niet kleiner dan de voorgangers, maar juist groter. Want SanDisk kiest ervoor om USB 3.0 en USB-C in één stick te combineren.Het is nog niet ...
4 juni 2015 - 10:56

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Steam_logo.jpg
Als je ooit een game hebt gekocht bij Valve waar je niet tevreden over was, dan weet je waarschijnlijk dat een game daar retourneren niet echt makkelijk was. En dat is nog zachtjes uitgedrukt.

Maar er is goed nieuws, Steam heeft de voorwaarden aangepast en die nieuwe voorwaarden zijn veel soepeler dan wat er tot nu toe gehanteerd werd. Want voortaan heb je veertien dagen om een game in te ruilen, de reden maakt daarbij niet uit. Dat kan dus komen omdat je computer het game niet goed kan draaien, maar ook omdat het je gewoon niet bevalt.

Let wel op, je hebt veertien dagen om je geld terug te vragen, maar in die veertien dagen mag je de door jouw gekochte game maximaal twee uur gespeeld hebben. Het is dus niet zo dat j...
4 juni 2015 - 10:22

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Maps-icoon-iOS7.jpg
Iedereen die regelmatig MacFreak leest weet dat Apple hard bezig is met het almaar verbeteren van hun Kaarten. Apple Maps wordt steeds accurater, terwijl er ook steeds meer dingen aan toegevoegd worden.

Het meest opvallend daarbij was waarschijnlijk wel dat Apple het allemaal zo exclusief hield, want Apple Maps is tot nu toe alleen maar beschikbaar op iDevices met iOS 6 of later, en Macs met OS X 10.9/Mavericks of later. Wilde Apple hun eigen kaarten als unique selling point houden, of was er een andere overweging in het spel?

Dat daar nu verandering in gaat komen is te zien in deze personeelsadvertentie van Apple zel...
4 juni 2015 - 09:54

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/HomeKit-icoon.jpg
Of het de bedoeling was om het zo kort voor de keynote van de WWDC, (aanstaande maandag) te publiceren is niet bekend, maar er staat inmiddels een support-pagina online waarin we kunnen lezen wat je nodig hebt om van Apple's HomeKit gebruik te kunnen maken.

De geruchten gingen al dat HomeKit één van de dingen was waar Apple mee uit ging pakken deze WWDC, en in de afgelopen dagen kwamen er ook al steeds meer aankondigingen van bedrijven naar buiten van fabrikanten die daar allemaal mee bezig zijn. Apple heeft inmiddels zelf ook een lijstje online waar we de apparaten kunnen zien die nu al met Ho...
4 juni 2015 - 08:52

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/BeatsLogo.jpg
Als je een bedrijf overneemt dan krijg je niet alleen de lusten, maar natuurlijk ook de lasten. Want als er iets mis is, dan hoort dat er natuurlijk ook bij.

Daar komt Apple nu ook achter, want er is een actie gestart waar alle Beats Pill XL speakers teruggebracht kunnen worden. Dat is gedaan omdat in enkele gevallen geconstateerd is dat de batterij oververhit kan raken, en dan mogelijk brand kan veroorzaken.

Daar wordt trouwens wel ruimhartig mee omgegaan, want als je zo'n Beats Pill XL speaker hebt, dan kan je die aan Apple retourneren, waarbij het geld gerestitueerd wordt.

Hieronder de complete tekst van het persbericht dat Apple hierover verstuurd heeft:
Citaat


Belangrijke mededeling voor bez
...
4 juni 2015 - 08:34
Pagina: Vorige 1 ... 291 292 293 [294] 295 296 297 ... 305 Volgende