https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Google_Logo.jpg
Het eind van het jaar komt er aan, en dat is ook het moment dat Google de lijstjes publiceert van waar de meesten van ons vooral naar gezocht hebben in het afgelopen jaar. Omdat Google wereldwijd goed is voor meer dan zeventig procent van alles wat op het internet gezocht wordt, lijkt het de moeite om te kijken wat we daar zien.

Alle lijstjes van waarnaar gezocht werd in het afgelopen jaar zijn hier te zien. Daarbij valt sowieso op dat Charlie Hebdo op nummer twee staat in de algemene categorie, en op nummer één in de categorie nieuws.

Maar voor ons is het natuurlijk het meest ...
17 december 2015 - 11:41

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/MacBook-12inch-2015-zwevend.jpg
Toen Apple de nieuwe 12-inch Retina MacBook in maart van dit jaar uitbracht was het duidelijk dat er een nieuwe richting gekozen werd. Al was het alleen maar omdat Apple zo'n beetje alle aansluitingen liet vallen, en duidelijk maakte dat het met een USB-C poort moet kunnen.

Leuk, maar er was op dat moment nog geen oplossing die ervoor zorgde dat je op een compacte manier wel de aansluitingen kreeg die je mogelijk allemaal nodig hebt. Zeker als je tegelijkertijd jouw MacBook nog steeds op wilt kunnen laden.

https://cdn0.vox-cdn.com/uploads/chorus_asset/file/5337209/Minix-2015-12-16-verge-1320.0.jpg


De oplo...
17 december 2015 - 11:06

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iOS9-icoon.jpg
iOS 9.2 is net ruim een week geleden uitgekomen, en inmiddels staat de eerste beta-versie van iOS 9.2.1 alweer klaar voor ontwikkelaars.

Op zich niet heel erg interessant, Apple is natuurlijk bijna altijd bezig met het verbeteren van software, dat stopt alleen als een bepaalde versie niet verder door ontwikkeld wordt.

Maar mocht je een probleem hebben met iOS 9.2, die trouwens nog niet voorbij zijn gekomen op ons forum, dan lijkt het de moeite om te melden dat Apple in deze beta-versie de nadruk legt op Apple Music, News, Mail en iBooks.

Met andere woorden, als je een probleem hebt met één of meerdere van deze apps, dan is het goed mogelijk dat iOS 9.2.1 uiteindelijk voor jou de oplossin...
17 december 2015 - 10:39

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Sound.jpg
Ben je een gitarist, of wil je graag leren gitaarspelen, dan is de nieuwe app Riff Maestro zeker de moeite van het bekijken waard.

Want met deze gratis app kan je iedere mp3 uit jouw collectie analyseren. En als je de betaalde opties erbij neemt, dan krijg je automatisch de akkoorden te zien die in jouw song gebruikt worden. Dat klinkt bijna magisch, en in de video hieronder kan je zien dat het daar ook aardig wat van wegheeft.Dat zijn trouwens niet de enige opties die je aan Riff Maestro kan toevoegen, de andere zijn een metronoom en het aanpassen van het tempo en de toonhoogte. Al deze opties zijn apar...
16 december 2015 - 11:37

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Vault-icoon.jpg
Apple is een groot bedrijf. Dat betekent dat als er een gedeelte van de website vernieuwt, dat het soms nog wel even kan duren voordat de rest van de website ook in diezelfde vernieuwing meegaat.

Een goed voorbeeld daarvan is de pagina voor het beheer van je Apple ID, want die was tot nu toe nog steeds niet door Apple onder handen genomen en had dus nog het oude uiterlijk. Maar daar is deze week verandering in gekomen, want op die pagina zien we nu ook een compleet nieuw design, dat veel beter past bij het huidige Apple.

http://www.macfreak.nl/modules/news/images/zAppleIDInlogscherm.png


Ook het scherm wat ...
15 december 2015 - 12:24

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/gerucht.gif
De meest recente geruchten die de ronde doen zijn dat Apple een nieuwe iPad Air in maart zal uitbrengen, en dat de iPhone 7 volgend jaar september het levenslicht zal zien.

De iPad Air 3 zal nog geen 3D Touch hebben, want het zou voor Apple op dit moment al moeilijk zijn om daar voldoende van te produceren met de enorme vraag die er is naar de iPhone 6s en iPhone 6s Plus. Maar productie is niet het enige probleem, het zou moeilijk zijn om deze technologie te maken voor grotere schermen, zoals het 9,7-inch scherm van d...
16 december 2015 - 10:54

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iTunes_12_Icoon.jpg
Eddy Cue beloofde het al tijdens Apple's World Wide Developer Conference (WWDC) in juni, de limiet van 25.000 songs in iTunes Match zou worden verhoogd. Op zijn eigen Twitter-account 614632890740027392[/tweet]]schreef hij toen dat het de bedoeling was dat de limiet voor iOS 9 naar 100.000 zou gaan.

Toen bleek dat Apple het niet voor de release van iOS 9 voor elkaar kreeg om deze limiet te verhogen, liet Eddy Cue weten dat Apple er hard mee bezig was, en dat het in ieder geval voor het eind van het jaar zou moeten lukken ("definitely working on it" en "before the end of the year").

Kennelijk lukt het woord te houden, want ste...
7 december 2015 - 13:15

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/DevonTechnologies-icoon.jpg
Vorig jaar organiseerde DEVONtechnologies voor het eerst het Winterfest 2014, waarbij zeven programma's met korting verkocht werden. Kennelijk was dat een success, want ook dit jaar is er weer zo'n zelfde Winterfest.

Dit keer gaat het om elf apps in totaal, van negen verschillende bedrijven, en daarbij zitten gerenommeerde namen als DEVONtechnologies en Bare Bones Software. De namen van de software liegen er dan ook niet om, daarbij zitten bijvoorbeeld Nisus Writer Pro, Scrivener, DEVONthink Pro Office en BBEdit.

Hoewel de aanpak een beetje op een softwarebundel lijkt, het gaat hier tenslotte om een aantal apps bij elkaar, is er geen enkele ve...
15 december 2015 - 12:58

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/MacAppStore_logo.jpg
Ben je een fan van de Lego-games voor de Mac, dan heb je er waarschijnlijk allang het volle pond voor betaald. Maar voor iedereen die Lego The Lord of the Rings voor de Mac nog niet heeft en wel interesse heeft, is dit het moment.

Want normaal gesproken moet je voor deze game maar liefst € 19,99 betalen, op dit moment heeft Feral Interactive het stevig in de aanbieding gezet. En dat betekent dat het het nu kan kopen voor maar € 4,99 in de Mac App Store.

Deze game heeft al veel prijzen in de wacht gesleept, waaronder Mac App Store Best of 2013. Maar waarschijnlijk is het interessanter wat je er zelf van vindt, en daar kan je makkelijk achter komen in de gameplay video hieronde...
15 december 2015 - 11:35

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/aperturelens.jpg
Apple heeft de Digital Camera RAW Compatibility weer een update gegeven, waarmee die op versienummer 6.18 uitkomt. Zoals altijd is deze update alleen maar bedoeld om ervoor te zorgen dat je Mac standaard meer RAW-formaten van nieuwe digitale camera's herkent. Let trouwens wel op dat ze update alleen voor OS X 10.11/El Capitan bedoeld is.

Niet zo interessant als je zo'n nieuwe camera niet hebt, maar als je die wel hebt en je zit er op te wachten dan is deze update natuurlijk heel erg welkom. Hieronder vindt je alle camera's die dit keer zijn toegevoegd, het zijn er zeven in totaal.
Citaat


  • Canon EOS M10
  • Canon PowerShot G5 X
  • Canon PowerShot G9 X
  • LeicaSL (Typ601)
  • Olympus OM-D E-M10 Mark II
  • Sony Alpha
...
15 december 2015 - 11:58

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iTunes_12_Icoon.jpg
Apple heeft begin van het afgelopen weekeinde een update voor iTunes op de servers gezet. Deze versie lost een aantal problemen en probleempjes op, en dus voor iedereen de moeite.

Maar als je een liefhebber van klassieke muziek bent dan heb je nog een extra reden. Want deze update geeft je meer mogelijkheden om te bladeren in alle categorieën, maar daarbij ligt de nadruk vooral op klassieke muziek en zo wordt het dus makkelijker om klassieke muziek in de iTunes Store te vinden.

Je kan deze update va iTunes naar binnen halen via de Mac App Store. Die vind je als derde optie van boven als je op het appeltje helemaal linksboven op het scherm van je Mac klikt. Updates, en dus ook deze, vind je dan door rechtsboven in het Mac App Store venst...
14 december 2015 - 13:29

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleWatch-icoon.jpg
Toen de Apple Watch uitkwam, was dat de eerste nieuwe categorie die Apple betrad sinds de iPad. Het was ook meteen een toetssteen waarmee Apple's CEO Tim Cook beoordeeld werd, want dit was het eerste helemaal nieuwe product dat onder hem bedacht, ontwikkeld en uitgebracht was.

In het artikel Secret History of the Apple Watch zei Apple's Chief Design Officer Jonathan Ive dat hij pas begon te dromen over de Apple Watch kort na het overlijden van Steve Jobs.
Citaat


Ive began dreaming about an Apple watch just after CEO Steve Jobs' death in October 2011. This was to be the next step in a
...
14 december 2015 - 13:19

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/ElCapitan-icoon.jpg
Mac-gebruikers die televisie op hun Mac willen hebben komen al snel bij de producten van elgato terecht. Want dat is al heel lang de fabrikant van dit soort oplossingen die de Mac ondersteunt.

Daar is nu een optie bij gekomen: de producten van het Nederlandse bedrijf DVBLogic. Dat is sinds 2007 vanuit Eindhoven al actief op deze markt, maar tot nu toe vooral op Windows gericht. Hun eerste product, de DVBLink, was dan ook een verbinding tussen satelliet en kabel TV techniek en Windows Media Center.

Sindsdien zijn hun producten ook geschikt gemaakt voor NAS, Windows, Linux, Raspberry PI en daar komt nu dus OS X bij. Ze ondersteunen trouwens alleen OS X 10.10/Yosemite...
14 december 2015 - 12:54

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhone6s-en-6sPlus-icoon.jpg
Dat Apple voor het eerst een batterijhoesje heeft uitgebracht was nauwelijks te missen, want door de vorm waar Apple voor gekozen heeft was dit nieuwe product met een Apple logo er op al bijna meteen controversieel. Apple's CEO Tim Cook leek er rustig onder te blijven, die is inmiddels wel heel wat gewend, en hij legde onder andere uit waarom er voor deze vorm is gekozen.

Dat komt in de reviews dan ook naar voren, maar daarin is veel meer te lezen. Onder andere dat Apple's nieuwe batterijhoesje veel makkelijker is aan te brengen en t...
14 december 2015 - 10:09

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Yosemite-icoon.jpg
Apple heeft vandaag de tweede grote update voor OS X 10.11/El Capitan uitgebracht, en in die update zitten natuurlijk ook een aantal verbeteringen voor de veiligheid van het besturingssysteem. Want lekken worden er de hele tijd gevonden, en moeten dus ook constant weer gedicht worden.

Maar die verbeteringen zijn er niet alleen voor de gebruikers van El Capitan, ook voor iedereen die nog OS 10.9/Mavericks of 10.10/Yosemite gebruikt heeft Apple ze klaar staan, zodat iedereen die deze versie nog op zijn Mac heeft staan ook goed beschermd blijft.

Waarschijnlijk meldt OS X vanzelf dat deze update er is, andere kan je hem ook vinden door de Mac App Store e...
9 december 2015 - 11:53
Pagina: Vorige 1 ... 291 292 293 [294] 295 296 297 ... 343 Volgende