geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Intel_Logo.jpg
Apple neemt groot deel van Intel's modemdivisie over
Eén van de peilers van het beleid onder CEO Tim Cook is het steeds meer zelf ontwikkelen en in de hand houden van technieken die Apple gebruikt. Het beste voorbeeld zijn de zelf ontworpen A-processors die in alle iDevices te vinden zijn, en daar komen er steeds meer bij.

En als één ding duidelijk is geworden door het gevecht met Qualcomm, dat uiteindelijk in een schikking eindigde, is dat Apple relatief kwetsbaar is als het om een belangrijke chip als een modem in de mobiele devices gaat. Mede daarom rekruteerde Apple al een tijd onder het personeel van Intel, wat onder andere leidde tot de overstap van een expert op het gebied van 5G daar naar Cupertino.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.Intel5gModem.jpg
Apple neemt groot deel van Intel's modemdivisie over


Overname groot deel modemdivisie

Dat rekruteren is niet meer nodig, want inmiddels is bekend gemaakt dat Apple een groot deel van de modemdivisie van Intel heeft overgenomen. Door deze overname kan Intel één miljard dollar op de rekening bijschrijven, en zijn de ongeveer 2.200 werknemers daarvan nu in dienst bij Apple in plaats van Intel en krijgt Apple ook de ruim 17.000 patenten die Intel op dit gebied heeft.

Er is inmiddels zowel een persbericht van Intel als een van Apple over dit onderwerp. In beide is het Apple’s Senior Vice President of Hardware Technologies Johny Srouji die aan het woord komt, kennelijk was hij de spil bij deze overname. Hieronder wat hij over deze overname aan ons kwijt wilde:

Citaat
We’ve worked with Intel for many years and know this team shares Apple’s passion for designing technologies that deliver the world’s best experiences for our users. Apple is excited to have so many excellent engineers join our growing cellular technologies group, and know they’ll thrive in Apple’s creative and dynamic environment. They, together with our significant acquisition of innovative IP, will help expedite our development on future products and allow Apple to further differentiate moving forward.

Apple, Qualcomm en Intel

In de beginjaren werden er Infineon modems door Apple gebruikt, maar na de overstap naar Qualcomm modems was dat de enige optie tot de iPhone 7. Vanaf dat model tot en met de iPhone 8 en iPhone X waren er iPhone's met zowel Qualcomm als Intel modems. In de periode dat het conflict tussen Apple en Qualcomm steeds intenser werd kwamen de iPhone Xs, iPhone Xs Max, and iPhone Xr uit, waarin alleen nog maar modems van Intel te vinden zijn.

Apple's eigen 5G modem

Er gaan al een tijd geruchten dat er bij Apple hard gewerkt wordt aan zelf ontworpen 5G modems voor iPhones en iPads, ook die ontwikkeling gebeurt onder Johny Srouji. Volgens diezelfde geruchten zouden de eerste iDevices met 5G modems in 2022 hun debuut maken. Of dat dan al een helemaal zelf ontworpen modem zal zijn is natuurlijk nog niet bekend, want dat is de afdeling koffiedik kijken.

Wil je meer lezen van het achtergrondverhaal over deze overname, daarvoor kan je hier terecht.Bereik MacFreak’s 85.000 maandelijkse bezoekers met sponsoring, advertorials of pagelinks.
Reach MacFreak’s 85.000 monthly visitors through sponsoring, advertorials or pagelinks.
MacFreak steunen en advertenties achter je laten? Word donateur.
Product of dienst op MacFreak onder de aandacht brengen? Kijk dan hier.
antw: Apple neemt groot deel van Intel's modemdivisie over
26 juli 2019 - 10:47    reactie #1
geplaatst door: doctor_apple
Ik denk dat hiermee Microsoft zich nog meer dan voorheen zal richten op ARM en RISC. En, mogelijk is het niet helemaal duidelijk, maar Microsoft heeft vooral met zijn Surface lijn heel goede zaken gedaan afgelopen perioden.

Geruchten gaan dat Microsoft straks hoofdelijk twee processortypen gaat leveren: Intel voor het zwaardere werk en Snapdragon (ARM) voor het lichtere mobiele werk. Maar laatste tijd doen geruchten de ronde dat de nieuwste Snapdragon gelijk of zeer dicht aan de Intel performantie komt en daarmee mogelijk zelfs de volgende Surface Pro lijn voorzien wordt ARM processor en Qualcomm 5G ondersteuning.

Volgens mij hoogste tijd om ook bij Apple notebooks van 4G/5G connectiviteit te voorzien.

Ik hoop dat deze acquisitive heel positief op Apple's productportfolio zal uitwerken. Maar het blijft afwachten.

Wel zal dit ertoe leiden dat PC fabrikanten (vermoed ik) meer gebruik zullen maken van Qualcomm. Immers, ik vermoed dat Apple niet zondermeer de modems zondermeer aan OEM's zal verkopen. Maar wie weet, mogelijk slaat Apple een nieuwe weg in :-).

antw: Apple neemt groot deel van Intel's modemdivisie over
27 juli 2019 - 08:11    reactie #2
geplaatst door: GeorgeM
ik vermoed dat Apple niet zondermeer de modems zondermeer aan OEM's zal verkopen. Maar wie weet, mogelijk slaat Apple een nieuwe weg in :-).

Volgens mij geeft de titel van de song hieronder prima weer wat ik dacht toen ik dit las.  ;)

antw: Apple neemt groot deel van Intel's modemdivisie over
27 juli 2019 - 17:07    reactie #3
geplaatst door: zwap

geblokkeerd

@GeorgeM, Dream on van Aerosmith gaat toch wel over iets totaal anders en betekent absoluut niet dat je 'het wel kunt vergeten'. Integendeel.
antw: Apple neemt groot deel van Intel's modemdivisie over
27 juli 2019 - 18:15    reactie #4
geplaatst door: GeorgeM
@ peerzwart: ik schreef ook niet voor niets iets over de titel (ging dus niet over de inhoud).

Was ook niet flauw bedoeld, Doctor Apple loopt al lang genoeg mee dat hij ook weet dat die kans héél erg klein is.